EUROLYGA 2023

Treneris iš Lietuvos JAV susipažino su buvusia NBA žvaigžde

„Kur pasisuksi – ten gražu“, – apie JAV kalbėjo Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) treneris Andrius Čybas. Krepšinio specialistas prieš kelias savaites grįžo iš Amerikos, kur praleido visą vasarą. Treneris papasakojo apie pažintį su buvusiu NBA krepšininku ir gatvės krepšinio tradicijas už Atlanto.

Kelionės akimirkos.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kelionės akimirkos.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

SKM.lt

Oct 9, 2016, 1:52 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:55 AM

A.Čybas gyveno Hamptone, Virdžinijos valstijoje. Mieste, kuriame gimė ir augo NBA legenda Allenas Iversonas.

Nedideliame mieste žymų buvusį krepšininką pažįsta visi. Su žvaigždės bičiuliais susipažinęs A.Čybas išgirdo ne vieną istoriją.

„Jo pažįstami pasakojo, kad jis labai paprastas, visai kaip mes. Patekęs į NBA jis ir labdara čia užsiėmė, buvo nupirkęs krepšinio aprangų, sportinių batelių. Žinau, kad vienam žmogui padovanojo automobilį.

Vieną savaitgalį jis buvo grįžęs į Hamptoną, turėjo dalyvauti renginyje ir vėliau žadėjo ateiti į aikštelę pažaisti, jis mėgsta nuvažiavęs ten pamėtyti į krepšį. Tačiau tą dieną buvo labai karšta, todėl neatvyko. Būtume susitikę su juo“, – pasakojo treneris.

Vis dėlto, keliaudamas kruiziniu laivu į Bahamus jis sutiko vieną buvusį NBA krepšininką Jasoną Maxiellą. Per savo karjerą jis yra žaidęs „Detroit Pistons“, „Orlando Magic“ ir „Charlotte Hortnets“ komandose.

„Kelias dienas galvojau ar tai jis, galiausiai nuėjau pasikalbėti. Persimetėme keliais sakiniais. Pasirodė draugiškas ir paprastas. Galbūt todėl, kad buvo atvykęs pailsėti“, – pasakojo A.Čybas.

Vadino Saboniu

Daug metų krepšinį žaidęs lietuvis neliko nepastebėtas. Amerikiečiai greitai įvertino A.Čybo įgūdžius ir nuolat kviesdavo pažaisti gatvės krepšinio.

„Tų aikštelių daug, o jų kokybė tikrai aukšta. Amerikiečiai moka daug mokesčių, bet ir daug gauna. Tiesa, žaidimas ten šiek tiek kitoks, ten daug individualaus žaidimo, daug kamuolio varymosi.

Aš ten buvau vienas aukštesnių, todėl greitai pritapau prie jų. Dažnai mane kviesdavo žaisti, būdavo labai malonūs. Ten jei tik gerai žaidi, iškart tampi draugu. O ir žaisdami jie sugalvoja įdomybių, lažinasi kas laimės, meta vienas kitam iššūkį ir panašiai.

Tik įsiminė, kad visada būdavo labai karšta, temperatūra įkaisdavo iki 30 laipsnių ar net daugiau“, – sakė jis.

Į JAV atvykęs lietuvis vietinių būdavo vadinamas Saboniu ar Ilgausku. Krepšinis JAV itin populiarus, todėl vienus žymiausių visų laikų Lietuvos žaidėjų amerikiečiai puikiai žino.

„Apie NBA jie žino viską. Vyresni domisi ir Eurolyga. Prieš Olimpines žaidynes visi sakydavo, kad Lietuva turi stiprią komandą ir žais finale su JAV. Deja, taip neatsitiko“, – prisiminė A.Čybas.

Aplankė arenas

Keliaudamas po JAV jis aplankė Vašingtoną, Džordžijos valstijos kalnus ir ežerus, Atlantą, Niujorką, Orlandą, Majamį, Bahamus.

Treneris neatsispyrė pagundai apžiūrėti kur rungtyniauja garsiausi pasaulio krepšininkai. Jis lankėsi „Orlando Magic“, „Miami Heat“, „Atlanta Hawks“, „Brooklyn Nets“, „New York Knicks“, „Washington Wizards“ ir buvusioje „New Jersey Nets“ arenoje.

„Labiausiai norėjau apžiūrėti „Heat“ areną, nes palaikau šią komandą. Tikrai labai patiko“, – prisiminė A.Čybas.

Paklaustas, ar norėtų šią kelionę pakartoti, jis nedvejojo.

„Žinoma. Man ten labai patiko. Jaučiausi saugiai, žmonės – draugiški, mandagūs, atsipalaidavę. Kaip iš filmų (juokiasi).

Kitą kartą norėčiau aplankyti ir kitas vietas, tačiau jei reiktų sugrįžti ten pat, tikrai neatsisakyčiau, nes parsivežiau puikius įspūdžius“, – patikino A.Čybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?