EUROLYGA 2023

Eksperto akimis – Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ skirtumai

„Žaidė skirtingo pajėgumo komandos“, – tokią išvadą paskelbė krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas. Šeštadienį Vilniaus „Lietuvos rytas“ po tritaškių salvių kibo į atlapus Kauno „Žalgiriui“, bet Šarūnas Jasikevičius su kompanija per pirmąjį Lietuvos krepšinio „El Clasico“ nutraukė intrigą. „Žalgiris“ laimėjo 74:66.

„Lietuvos rytas“ pralaimėjo „Žalgiriui“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos rytas“ pralaimėjo „Žalgiriui“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos rytas“ pralaimėjo „Žalgiriui“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos rytas“ pralaimėjo „Žalgiriui“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos rytas“ pralaimėjo „Žalgiriui“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos rytas“ pralaimėjo „Žalgiriui“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Kavaliauskas į Vilnių grįžo su „Žalgirio“ marškinėliais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Kavaliauskas į Vilnių grįžo su „Žalgirio“ marškinėliais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos ryto“ komandai nepavyko pranokti „Žalgirio“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos ryto“ komandai nepavyko pranokti „Žalgirio“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
T.Pačėsui rungtynės buvo nervingos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
T.Pačėsui rungtynės buvo nervingos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 5:31 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:02 AM

„Lietuvos ryto“ krepšininkai pirmojoje pusėje tampė žalgiriečių nervus. Tomo Pačėso komanda smeigė vieną po kito tritaškius. „Lietuvos rytas“ pirmavo 27:21, o į didžiąją pertrauką išėjo pirmaudamas 38:34. Bet „Lietuvos ryto“ tritaškių salvės užstrigo, o dvitaškių artilerija tiesiog neveikė. Š.Jasikevičius su komanda po pertraukos panaikino pranašumą, o tada šovė į priekį.

„Lietuvos rytas“ žaidė ties maksimalių galimybų riba. „Žalgiris“ turi daugiau talento ir antrojoje pusėje įjungė visą pajėgumą. Jie gynyboje ištaisė klaidas ir nuėjo į priekį, – sakė krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas

Taiklūs metimai tapo ženklu

„Žalgiriui“ krito ir dvitaškiai, ir tritaškiai, o „Lietuvos ryto“ komanda turėjo rimtų nemalonumų. Trečiajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ buvo pataikęs vos 4 dvitaškius iš 21.

„Lietuvos ryto“ komanda dvitaškius iš viso mėtė 31 procento taiklumu (11/36). „Žalgiris“ buvo gerokai taiklesnis – 46 proc. (16/35).

„Žalgiris“ gerai gynėsi, o „Lietuvos ryto“ tritaškiai krito „Žalgiriui“ palankiu metu. Tai buvo signalas, kaip „Žalgiris“ turėjo gintis. Pirmojoje dalyje „Žalgiriui“ nepavyko spręsti išėjimo iš už užtvarų klausimo. Vėliau „Žalgiris“ sugebėjo ne tik gintis prie tritaškių linijos, bet ir privertė klysti varžovus. „Žalgiris“ perėmė kamuolius ir pagreitino žaidimą“, – sakė R.Paulauskas.

Ir jeigu „Lietuvos rytas“ pirmojoje pusėje galėjo pasigirti daugiau tritaškių, tai „Žalgiris“ juos mėtė po pertraukos. Vilniaus klubas pataikė 11 tolimų metimų (46 proc.), o „Žalgiris“ – 10 (43 proc.).

Nustebino pataikymu

„Lietuvos ryto“ komandai aiškiai trūko aukštaūgių indėlio. Kai krito tritaškiai, vilniečių problemos baudos aikštelėje nebuvo tokios ryškio, bet prireikus dvitaškių ir atakų po krepšiu nebabai nebuvo į ką kreiptis. Prieš Robertą Javtoką, Antaną Kavaliauską ir Brocką Motumą užgeso ir Artūras Gudaitis bei Adamas Lapeta.

„Lietuvos rytas“ nelabai ką ir turėjo pasiūlyti. Taip jau yra ir, veikiausiai, taip bus. – įžvalgomis dalijosi R.Paulauskas. – Drew Gordonas netinka T.Pačėso žaidimo filosofijai. Centruoti jis – per žemas, o ketvirtojo numerio pozicijai neturi metimo. Ribotas ir gynybos veiksmų kiekis.“

„Lietuvos ryto“ komandoje suspindėjo tik centras Julius Jucikas, kuris įprastai tenkinasi mažu vaidmeniu. Beveik 16 minučių sužaidęs J.Jucikas pelnė 13 taškų ir kartu su Rashaunu Broadusu buvo rezultatyviausi „Lietuvos ryto“ komandoje. J.Jucikas buvo pirmasis, kuriam pavyko pataikyti dvitaškius bei smeigė netikėtą tolimą metimą.

„J.Jucikas pataikė tokius metimus, kur vargu, ar antrąjį kartą gautų šansą tai padaryti. „Žalgiris“ dabar bus žingsniu arčiau ir neleis laisvam mesti. Kai kurie metimai ir jam pačiam turėjo būti siurprizu. Metė krepšio link ir dar pataikė“, – sakė R.Paulauskas.

Įžaidėjai kovojo puikiai

Daug pagyrimų sulaukė buvęs „Šiaulių“, Klaipėdos „Neptūno“ ar Utenos „Juventus“ įžaidėjas Rashaunas Broadusas. Trylika taškų pelnęs krepšininkas parodė, kad gali vesti į priekį komandą.

„Visi trys ties perimetru žaidę „Lietuvos ryto“ užsieniečiai paliko gerą įspūdį. Tai – skirtingi geri krepšininkai. R.Broadusas vadovavo žaidimui. Galbūt jo žaidimas – šiek tiek lėtokas, bet jis pataikė ir kibiai gynėsi. „Lietuvos rytas“ naudojo pakankamai gerą taktiką ir visada spaudė „Žalgirio“ įžaidėjus“, – sakė R.Paulauskas.

„Lietuvos ryto“ komandai taip ir nepavyko susitvarkyti su 16 taškų pelniusiu Kevinu Pangosu ir 12 taškų pridėjusiu Luku Lekavičiumi.

„Lietuvos ryto“ įžaidėjams geriau pasirodyti neleido akivaizdus meistriškumo skirtumas. Manau, kad abi komandos turėjo būti patenkintos savo įžaidėjų darbu“, – sakė R.Paulauskas.

Gynyba – agresyvesnė

Š.Jasikevičius su „Žalgiriu“ jau šį penktadienį pradės Eurolygos kovas. Penktadienį „Žalgiris“ išvykoje susitiks su Atėnų „Panathinaikos“ komanda. Pasak R.Paulausko, būtent čia turėtų imti aiškėti tikrasis Š.Jasikevičiaus braižas.

„Bet jau dabar galima pastebėti įvairių dalykų. „Žalgirio“ žaidime yra daug epizodų, kur kuriama persvara žaidžiant du prieš du. Kamuolys juda gerai, o „Žalgirio“ žaidimas pagreitėjo. Treneris dažnai keičia krepšininkus, kad palaikytų tempą. „Žalgirio“ gynyba – daug agresyvesnė ir žaidžia kietai. O žaidžiant du prieš du visada matome agresyvų išėjimą prieš kamuolį. „Žalgiris“ turi nemažai žaidėjų visose pozicijose, tad jeigu komanda visą laiką žaistų visiškai atsidavusi, jai Lietuvoje niekas neprilygtų. Bet jeigu komanda bus pavargusi ar neįvertins varžovų, gali pralaimėti, kaip nutiko Panevėžyje“, – sakė R.Paulauskas.

Pasikeitusio formato Eurolygoje „Žalgiris“ turės žaisti su 15 aukšto pajėgumo varžovų. Eurolygos sezonas prasidės trečiadienį, kai Ispanijoje susitiks Joną Mačiulį turinti Madrido „Real“ ekipa ir Pirėjo „Olympiakos“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.