EUROLYGA 2023

Partijos reitinge iš 141-osios vietos į 20-ąją šovęs treneris A. Sireika: „Gana keista“

Seimo rinkimus labiau iš šono stebėjęs 2003 metų Europos krepšinio čempionės Lietuvos ekipos treneris Antanas Sireika pirmadienį stebėjosi rezultatais: tik 141-uoju į Socialdemokratų partijos sąrašą įrašytas ir vienmandatėje apygardoje nekovojęs 60-metis Utenos „Juventus“ klubo treneris A.Sireika žmonių buvo reitinguotas net į 20-ąją vietą. „Smagu, kad mane atsimena – nesirodau labai jau spaudoje ar televizijoje, bet mane aukštai reitingavo“, – ramiu balsu lrytas.lt kalbėjo žinomas treneris.

A.Sireika gali tapti ir Seimo nariu.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika gali tapti ir Seimo nariu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 11, 2017, 4:47 AM

Lietuvos socialdemokratų partijos sąraše A.Sireika šoko aukštyn kaip raketa – gavęs 4892 reitingo balsus, treneris įsitaisė 20-oje vietoje ir aplenkė nemažai profesionalių politikų. Taip galingai reitingo sąraše nepakilo nė vienas kandidatas.

Šiaulietis atsidūrė ties Seimo durimis – pagal socialdemokratų sąrašą į Seimą patenka 13 šios partijos narių, o dar 22 atstovai varžysis antrame rinkimų ture.

Jei aukščiau A.Sireikos stovintys šeši antrame ture kovosiantys socialdemokratų kandidatai laimės mandatus savo vienmandatėse apygardose ir nors vienas iš 13-os atsisakys vietos Seime, A.Sireikai tektų spręsti – krepšinis arba Seimo nario kėdė.

„Kai kažkas bus, tuomet ir matysime. Dabar nieko negalvoju – treniruosiu „Juventus“ komandą ir dirbsiu savo darbą“, – aiškino A.Sireika.

– Jums netikėta, kad rinkėjai taip aukštai jus reitingavo? lrytas.lt paklausė Rusijoje bei Japonijoje dirbusį ir dabar Lietuvoje Utenos klubą treniruojantį A.Sireiką.

– Gana keista. Kitą vertus, tai parodo, ko nori rinkėjas – ar naujų žmonių politikoje, ar žinomų pavardžių. Man labiau patinka savo srities profesionalai. Vieną ar kitą darbą privalo dirbti tik savo srities specialistai, o ne to daryti nesugebantys, bet norintys imtis kažkokio darbo žmonės. Tie reitingai yra geras dalykas, mąstant apie tai, kad rinkėjas turi teisę patraukti iš politikos tuos žmonės, kurie nelabai supranta, kur eina, arba yra užsisėdėję politikoje.

– Jūs nesate politikas, bet reitingas pakėlė jus į viršų.

– Taip, aš nesu politikos specialistas. Darau tai, ką moku geriausiai – treniruoti. Tačiau dėkoju visiems, kas manimi pasitikėjo. Aš neplanavau taip aukštai patekti (juokiasi).

– Gali atsitikti taip, kad jums po poros savaičių teks apsispręsti – atsisėsti į Seimo nario kėdę arba būti trenerio poste. Esant kryžkelei, kokį variantą pasirinksite?

– Apie tai dar negalvojau. Dar neplanuoju tokių permainų – kol kas dirbsiu savo darbą. Aš už profesionalus ir specialistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.