EUROLYGA 2023

Mindaugo Kuzminsko klube – nesutarimai: ar legenda pernelyg kišasi?

Kol Mindaugas Kuzminskas mėgina įtikinti „New York Knicks“ trenerį Jeffą Hornačeką, kad jis nusipelnė daugiau minučių ir vietos komandoje, kuri pradės NBA sezoną, strategas yra priverstas atsakyti į visai kitokius klausimus.

NBA užkulisiuose kalbama, kad Ph.Jacksonas pernelyg kišasi į „Knicks“ trenerio darbą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
NBA užkulisiuose kalbama, kad Ph.Jacksonas pernelyg kišasi į „Knicks“ trenerio darbą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-12 17:19, atnaujinta 2017-05-11 00:19

„Knicks“ apraizgė įtarimų gijos, kad klubo direktoriumi dirbantis legendinis buvęs NBA treneris Philas Jacksonas sau leidžia daugiau nei turėtų. Esą Ph.Jacksonas rimtai kišasi į J.Hornaceko darbą.

Pats strategas tikina, kad Ph.Jacksonas jam netrukdo ir tik padeda.

„Philas yra nuostabus. Jis nemėgina perimti komandos vairo ar priversti mus kažką daryti“, – sakė J.Hornačekas.

Ph.Jacksonas daugybę kartų viešai kalbėjo apie trikampę puolimo sistemą, kuri jam padėjo iškovoti 11 NBA čempionų žiedų, tačiau „Knicks“ ekipa nėra linkusi dažnai kliautis šia atakų filosofija.

„Yra dalykų, kuriuos darome ir tai nėra susiję su trikampiu puolimu. Aš maniau, kad jis sakys: „Nedarykime taip, nesirinkime šio būdo.“ Bet jis iš viso nieko nesakė“, – kalbėjo J.Hornačekas.

„Knicks“ treneris teigė, kad per pasiruošimą NBA sezonui naudojo tam tikrus Ph.Jacksono krepšinio filosofijos elementus, tačiau jie buvo pritaikyti pagal komandos poreikius. Pasak J.Hornačeko, Ph.Jacksonas jam pritaria dėl naujų idėjų bei padėjo perprasti trikampio puolimo sistemą.

„Apie tai šiek tiek kalbėjome, bet jis komandos neliečia. Jis nurodo kryptį, bet nevadovauja. Jeigu kažką pamato, sako: „Ei, pažiūrėkime į tai ir sutvarkykime tam tikrą veiksmą.“ Visa tai – gerai“, – pasakojo J.Hornačekas.

J.Hornačekas „Knicks“ klube birželį pakeitė Dereką Fisherį. Ph.Jacksonas atleido pastarąjį ir pats pasirinko J.Hornačeką.

Pastarasis neslėpė, kad Ph.Jacksonas vis primena, kaip reikėtų žaisti pagal jo puolimo filosofiją. Pastaroji per keletą sezonų tapo tarsi pajuokos objektu, nes „Knicks“ su tokia sistema sugebėjo iškovoti vos 49 pergales. Praėjusį sezoną kai kurie „Knicks“ žaidėjai skundėsi dėl puolimo sistemos, nes ši – lėta ir nuspėjama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.