EUROLYGA 2023

Skaudus Europos taurės startas: „Lietuvos rytas“ apmaudžiai krito Maskvoje

„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
„Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės.<br>I.Somovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Oct 12, 2016, 7:15 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:08 AM

Šiose rungtynėse T.Pačėsas ne vieną kartą dairėsi į atsarginių suolelį, kur jam trūko žaidėjų, kurie galėtų prisidėti prie A.Gudaičio ar D.Gordono. Taškus rinko ir ketvirtajame kėlinyje klydęs Corey Fisheris, tačiau kiti krepšininkai buvo užstrigę „Niekados šalyje“. Įprastai „Lietuvos rytą“ pakylėdavęs Davidas Loganas žaidė daug, bet jam nepavyko svarbiausiais momentais sužaisti taip, kaip reikėjo. Įsižaisti nepavyko ir Deividui Gailiui.

„Lietuvos rytas“ likus žaisti 31 sekundę turėjo nuostabią progą sutvarkyti situaciją. Komanda atsiliko 71:73 ir turėjo apsiginti, tačiau tada Jacobas Pullenas smeigė tritaškį ir sudaužė visas viltis.

Užstrigo. D.Loganas iki šiol buvo vienas pagrindinių T.Pačėso kovotojų, bet per trečiadienio rungtynes pirmuosius savo taškus jis pelnė antrojo kėlinio pabaigoje. D.Loganas per 34 minutes pelnė 10 taškų (dvitaškiai: 3/4, tritaškiai: 1/7, baudų metimai: 1/1), atkovojo 6 kamuolius, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, padarė 6 klaidas). 

Debiutas. Trečiadienį Europos taurėje debiutavo Panevėžio „Lietkabelio“ klubas. „Lietkabelis“ pirmavo beveik visą mačą, tačiau tik paskutiniuoju metimu iškovojo pergalę. „Lietkabelis“ 90:89 (27:22, 23:13, 24:23, 16:31) nugalėjo Makedonijos čempionę Skopjė MZT ekipą.

Rezultatyviausi.

„Lietuvos rytas“:  D.Gordonas (14 atk. kam.) 21, A.Gudaitis 17, C.Fisheris 13, D.Loganas 10, A.Jomantas 4, R.Giedraitis 3, R.Broadusas 2, D.Gailius 1. 

„Chimki“: E.Rowlandas 15, J.Pullenas 13, S.Monia, M.Todorovičius 9, I.Vialcevas 7, D.Sokolovas ir N.Boungou-Colo po 6, V.Zaicevas 5, V.Lichodejus 4, S.Ilnickis 2. 

„Chimki“ – „Lietuvos rytas“

Dvitaškiai: 19/41 (46 proc.) – 21/34 (62 proc.)

Tritaškiai:  6/24 (25 proc.) – 5/24 (21 proc.)

Baudų metimai: 20/27 (74 proc.) – 14/17 (82 proc.)

Atkovoti kamuoliai (puolime): 27 (12) – 34 (8)

Rezultatyvūs perdavimai: 19 – 19

Perimti kamuoliai: 11 – 3 

Klaidos: 9 – 22 

Rungtynės

Ketvirtasis kėlinys. „Chimki“ – „Lietuvos rytas“ 76:71 (20:21, 18:16, 21:14, 17:20)

Šeimininkai kėlinį pradėjo skirtumą didindami vienu baudos metimu – 60:51. Netrukus baudas metė A.Gudaitis, kuris pataikė vieną kartą – 52:60.

A.Gudaitis ir toliau darė problemas varžovams. Būtent jam „Chimki“ skyrė daugiausia dėmesio, tačiau svečiai skirtumą sumažino iki 56:61. Kai „Lietuvos rytas“ gavo progą dar labiau sumažinti skirtumą, D.Gordonas prasižengė puolime. 

Dar vieną progą gavęs „Lietuvos rytas“ ataką baigė dar viena klaida – C.Fisherio perdavimas taip ir nepasiekė D.Gordono. Sužaidus tris minutes „Chimki“ pirmavo 61:56. Įpusėjus kėliniui „Lietuvos rytas“ priartėjo iki 59:61.

D.Loganas prarado kamuolį per greitą ataką, kai nusprendė vienas žaisti prieš tris varžovus, o šeimininkai tuo pasinaudojo ir didino skirtumą. Kitoje atakoje C.Fisheris tiesiog atidavė varžovams perdavmą. „Chimki“ pirmavo 65:59.

C.Fisheris pakabino kamuolį ore D.Gordonui ir šis ataką baigė dėjimu, bet „Lietuvos rytui“ apsiginti nepavyko. 

„Chimki“ krepšininkai prasidėjus paskutinei minutei ėmė siautėti. Dėjimas į vilniečių krepšį buvo pažymėtas technine pražanga. Šeimininkai pirmavo 73:65.

„Lietuvos rytas“ likus žaisti 31 sekundę dar turėjo progą. C.Fisheris metė tris baudų metimus. Visi jie buvo taiklūs – 71:73.

Vilniaus klubui buvo būtina apsiginti, bet tada J.Pullenas smeigė tritaškį – 76:71.

Trečiasis kėlinys. „Chimki“ – „Lietuvos rytas“ 59:51 (20:21, 18:16, 21:14)

D.Gailiui teko po krepšiu gintis prieš aukštesnį M.Todorovičių, bet jis tai darė užtikrintai. O tada A.Gudaitis liko laisvas po krepšiu ir pelnė dešimtąjį tašką. „Lietuvos rytas“ išsiveržė 39:38. Vilniaus klubas ėmė daryti klaidas ir „Chimki“ išsiveržė 43:39. 

Po T.Pačėso pareikalautos minutės pertraukėlės „Lietuvos rytas“ sugebėjo susikaupti. Svečiai apsigynė, o tada D.Gordonas pelnė du taškus, o teisėjas varžovui dar skyrė ir nesportinę. „Lietuvos rytas“ priartėjo 42:43 ir dar turėjo kamuolį. C.Fisheris ataką užbaigė tritaškiu. Po šešių taškų per vieną ataką „Lietuvos rytas“ pirmavo 45:43. 

A.Gudaitis žaidė efektingai. Iš pradžių pergudravo du varžovus, o vėliau skrodė gynybą ir galingai krovė į krepšį. „Lietuvos rytas“ įpusėjus ketvirčiui pirmavo 49:43. 

Šeimininkai ėmė žaisti agresyviau ir tai davė vaisių. Sužaidus 7 minutes „Chimki“ jau pirmavo 52:49. Vilniaus klubo žaidimas strigo ir tada „Chimki“ išsiveržė 59:49. Vilniaus komanda dar spėjo pelnyti du taškus.

Antrasis kėlinys. „Chimki“ – „Lietuvos rytas“ 38:37 (20:21, 18:16)

Ir antrąjį ketvirtį „Lietuvos rytas“ pradėjo sėkminga gynyba, bet puolime padarė klaidą. A.Gudaitis parodė jėgą po krepšiu, kai atkovojo po netaiklaus R.Giedraičio metimo atšokusį kamuolį. Netrukus C.Fisheris užbaigė ataką dvitaškiu – 25:22. Bet šeimininkai atsakė dvitaškiu, o tada I.Vialcevas pataikė tritaškį. „Chimki“ išsiveržė 27:25.

Penktoji kėlinio minutė prasidėjo, kai rezultatas buvo lygus – 27:27, bet šeimininkai persvėrė rezultatą – 29:27. D.Gailius mėgino atsakyti ir veržėsi po krepšiu, kur išprovokavo pražangą. Prie baudų metimo linijos stojęs D.Gailius prametė pirmąjį metimą, o antrasis buvo taiklus – 28:29. 

A.Gudaitis suspindėjo galingu dėjimu, o tada turėjo dar vieną progą pasižymėti, bet nepataikė į krepšį. Varžovai atsakė netaikliu metimu ir įsibėgėjęs D.Gordonas gražiai nėrė po krepšiu, bet jo mestas kamuolys įstrigo tarp lanko ir krepšio. „Chimki“ pirmavo 31:30.

Sužaidus 8 minutes „Chimki“ jau pirmavo 38:30. Spurtą nutraukė D.Loganas, kuris atidarė savo sąskaitą tritaškiu – 33:38. Sunki pabaiga sutelkė „Lietuvos ryto“ krepšininkus, kurie ėmė mažinti skirtumą. A.Gudaitis po greitos atakos metė baudų metimus ir tai darė taikliai – 37:38. 

Pirmasis kėlinys. „Chimki“ – „Lietuvos rytas“ 20:21.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai apsigynė nuo pirmosios varžovų atakos, o A.Gudaitis savo ataką užbaigė dvitaškiu. Varžovai išlygino rezultatą, kai N.Boungou-Colo po krepšiu iškrapštė kamuolį iš A.Gudaičio rankų – 2:2. Netrukus D.Gordonas pergudravo du varžovus – 4:2. 

Kėlinys prasidėjo nerezultatyviai. Sužaidus keturias minutes „Lietuvos rytas“ pirmavo 6:2. Skirtumą iškart mažino S.Monia, bet A.Gudaitis po C.Fisherio pridėjo dvitaškį – 8:4. Netrukus Vilniaus komanda pajuto ritmą ir išsiveržė 13:6.

Sužaidus 8 minutes A.Jomanto mestas kamuolys išsisuko iš lanko. „Lietuvos rytas“ pirmavo 18:13. Paskutinė kėlinio minutė prasidėjo „Lietuvos rytui“ pirmaujant 20:16. 

T.Pačėsas buvo labai nepatenkintas. R.Broadusas prarado kamuolį ir leido varžovams skirtumą mažinti iki 18:21, o tada J.Jucikas prasižengė puolime. „Chimki“ klubas išnaudojo atsiradusią galimybę ir iki kėlinio pabaigos skirtumą sumažino iki minimumo – 20:21.

Starto penketai. „Lietuvos rytas“: C.Fisheris, D.Loganas, D.Gailius, D.Gordonas, A.Gudaitis.

„Chimki“: J.Carteris, N.Boungou-Colo, M.Todorovičius, E.Rowlandas, S.Monia. ***

Serija. „Lietuvos rytas“ B grupėje varžysis ne tik su „Chimki“, bet ir Bilbao „Dominion“, Fuenlabrados „Montakit“ ir Berlyno ALBA komandomis. „Lietuvos rytas“ pirmuosius tris mačus žais išvykose. Spalio 26 dieną rungtynės vyks Bilbao, lapkričio – 2-ąją – Berlyne.

Komanda. „Lietuvos rytas“ nėra vienintelė lietuvių komanda Europos taurėje. Į Europos taurės turnyrą pateko ir šiemet ambicijų nestokojanti Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa, kuri turi ir brolius Kšištofą bei Darjušą Lavrinovičius. „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis yra sakęs, kad klubo tikslas – patekti į kitą etapą ir pridūrė, kad tai – pasiekiama ranka.

Treneris. „Chimki“ klubą pastaruosius penkerius metus treniravo Rimas Kurtinaitis, tačiau galiausiai strategas paliko komandą ir dabar persikėlė į Italiją. R.Kurtinaitis šiuo metu dirba Kantu klube.

Paieškos. „Lietuvos rytas“ neseniai pasipildė Rashaunu Broadusu, tačiau T.Pačėsas neslėpė, kad vis dar ieško naujų krepšininkų. „Ši komanda turi potencialo, o jei sėkmingai pavyktų baigti ją pildyti, galime tapti dar geresni“, – sakė T.Pačėsas.

Varžovas. Praėjusį sezoną iš Eurolygos iškrito „Top 16“ etape. Jungtinės lygos reguliariajame sezone užėmė 4-ąją vietą, pusfinalyje pralaimėjo Maskvos CSKA 0:3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.