EUROLYGA 2023

Tomui Pačėsui pralaimėjimas atskleidė tai, kas stiprina „Lietuvos rytą“

Tomas Pačėsas per rungtynes tradiciškai garsiai šaukė ir labai daug mojavo rankomis, bet po nesėkmingo starto Europos taurėje pasveikino savo krepšininkus. Vilniaus „Lietuvos rytas“ dar likus žaisti 30 sekundžių turėjo šansų iškovoti pergalę, bet neapsigynė ir 71:76 pralaimėjo Maskvos srities „Chimki“ klubui.

T.Pačėsui nepavyko su komanda pergalingai startuoti Europos taurėje.<br>I.Somovos nuotr.
T.Pačėsui nepavyko su komanda pergalingai startuoti Europos taurėje.<br>I.Somovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2016, 10:12 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:59 PM

„Noriu padėkoti komandai už gerą kovą ir charakterį. Buvo daug pozityvių momentų. Jau pirmajame kėlinyje išsiveržėme į priekį, ketvirtajame irgi turėjome persvarą. Buvo daug momentų, kuriais galima džiaugtis, – sakė T.Pačėsas. – Žinoma, sunku džiaugtis, kai pralaimi, bet mūsų charakteris ir kovingumas nuteikia optimistiškai.“

„Lietuvos ryto“ krepšininkai rungtynes pradėjo išsiverždami į priekį ir keletą kartų pirmavo, tačiau „Chimki“ galiausiai perėmė iniciatyvą. „Lietuvos rytas“ šiose rungtynėse padarė net 22 klaidas, o jų varžovai – 9.

„Dauguma klaidų baigėsi dėjimais arba taškais. Tai buvo didžiausia problema, nes neužbaigėme metimais 22 atakų. Klydo visi ir sunku kažką komentuoti, nes dar neanalizavome rungtynių, tačiau mes galime tai pataisyti“, – sakė T.Pačėsas.

Jeigu „Lietuvos rytas“ savaitgalį tritaškiais vaišino „Žalgirį“, tai Europos taurėje taiklių tolimų metimų buvo mažai. „Lietuvos rytas“ metė 24 tritaškius ir pataikė vos 5 (21 proc.).

„Tritaškių pataikymas – labai prastas, bet taip nutinka. Vieną dieną pataikai, kitą – ne“, – sakė T.Pačėsas.

„Lietuvos ryto“ komandą į priekį vedė Drew Gordonas, pelnęs 21 tašką ir Artūras Gudaitis, kuris surinko 17 taškų.

„Noriu juos pasveikinti su puikiu žaidimu. Corey Fisheris (13 tšk.) parodė atsigavimo požymius. Mums pritrūko pagalbos ir kitų žaidėjų, kurie gali rungtyniauti geriau, – sakė T.Pačėsas. – Tai buvo aukšto lygio rungtynės su aukšto lygio komanda.“

Spalio 26 dieną „Lietuvos ryto“ rungtynės vyks Bilbao, lapkričio – 2-ąją – Berlyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.