EUROLYGA 2023

CSKA vadovą apėmusi nostalgija: „Norisi žaisti su „Lietuvos rytu“ ir „Žalgiriu“

Maskvos CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas turi aiškią nuomonę – rusų įkurta VTB Jungtinė lyga atsidūrė aklavietėje, nes užsienio klubai ne itin į ją veržiasi. Maža to, vienas iš svarbiausių Rusijos krepšinio vadybininkų teigė, kad lyga prarado savo veidą, kai joje neliko Lietuvos klubų.

A.Vatutinas<br>cskabasket.com
A.Vatutinas<br>cskabasket.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-13 12:32, atnaujinta 2017-05-10 23:40

Šnekėdamas apie prasidedantį Eurolygos sezoną portalui rsport.ru A.Vatutinas tikino, kad čempionė Maskvos CSKA ekipa sieks toliau dominuoti Eurolygoje ir išlaikyti praėjusiame sezone pasiektus rezultatus.

„Man labai patinka viename filme išgirsta frazė „aš nekenčiu pralaimėti labiau nei laimėti“, – kalbėjo A.Vatutinas ir pridūrė, kad vienas namų mačas Maskvos CSKA ekipai kainuoja daugiau kaip 37 tūkst. eurų, o pelnas iš Eurolygos premijų, transliacijų, rėmėjų ir bilietų pardavimo gali siekti ir 142 tūkst. eurų.

Nemažą dalį interviu CSKA vadovas skyrė Jungtinei lygai, kurią pats ir kūrė prieš gerus penkerius metus.

„Man tikrai atrodo, kad Jungtinė lyga pasiekė aklavietę. Bet gal „aklavietė“ yra ne tas žodis. Per pastaruosius kelerius metus pasikeitė situacija, geopolitinė situacija ir lygos vadovams teko daug padirbėti, kad išsaugotų estų „Kalev“ bei latvių VEF ekipas. Taip, trylika klubų atrodo nerimtai ir lyga gyvuoja tik dėl Rusijos ekipų. Dabar lygai nėra paprastas laikas, bet manau, kad vadyba sugebės susitvarkyti“, – kalbėjo A.Vatitinas.

Paklaustas, ar tiems devyniems rusų klubams reikia keturių užsienio komandų, A.Vatutinas prisiminė ir Lietuvos krepšinio superklubus, kurie žaidė lygoje prieš Rusijai okupuojant Krymą.

„Ar matote išsirikiavusią eilę komandų, kurios nori žaisti Jungtinėje lygoje? Gaila, tačiau ne. Manau, kuo toliau, tuo labiau ši lyga taps rusiška. Žinoma, būtų labai įdomu pažaisti su „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ komandomis, su Ukrainos ekipomis, bet dabar kitokia politinė situacija ir dėl to kaltinti lygą būtų neteisinga“, – kalbėjo Eurolygos čempionų vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.