EUROLYGA 2023

L. Kleiza – apie tamsųjį karjeros scenarijų ir būsimą rinktinės trenerį

L.Kleiza sportuoja su svarmenimis, stiprina kelį ir raumenis, bet vis dar negali bėgioti. Virš krepšininko karjeros vis dar kybo nemenkas klaustukas. Nors stengiasi apie ateitį kalbėti kuo optimistiškiau, krepšininkas neslepia, kad neatmeta scenarijaus, kad noras kovoti aikštėje gali neišsipildyti.

L.Kleiza tiki, kad sirgaliai jį dar išvys aikštėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Kleiza tiki, kad sirgaliai jį dar išvys aikštėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Kleiza tiki, kad sirgaliai jį dar išvys aikštėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Kleiza tiki, kad sirgaliai jį dar išvys aikštėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 11:45 AM, atnaujinta May 10, 2017, 11:44 PM

Dešinės kojos kelio trauma buvusiam „Toronto Raptors“ krepšininkui metė vieną didžiausių iššūkių gyvenime. 31 metų žaidėjas buvo priverstas iš šalies krepšinį stebėti visą 2015–2016 metų sezoną. Kol kas dar neaišku, kada jis vėl galės žaisti.

„Atsigaunu po operacijos. Pati operacija pavyko, bet norėčiau, kad procesas vyktų greičiau. Deja, bet jis nėra greitas“, – kalbėjo L.Kleiza, kuriam atlikta artroskopinė dešinio kelio operacija.

Ant operacinės stalo jis gulė ne pirmą kartą. Puolėjui teko tokią pat operaciją patirti ir 2011 metais, kai plyšo meniskas. Sugrįžęs L.Kleiza jau nebuvo toks, kokio norėjo „Raptors“ klubas, 2013 metų liepos 16 dieną pasinaudojęs teise atsisveikinti su lietuviu.

L.Kleiza galiausiai patraukė į Europą. Čia jis ir vėl patyrė traumą. Ir nors krepšininkas stengiasi piešti kuo ryškiausias ateities spalvas, iš lrytas.lt išgirdęs klausimą, kiek dar planuoja laukti, sakė: „Jeigu viskas gerai pavyks, galėsiu laisvai bėgti ir šokinėti, tuomet stengsiuosi grįžti. Bet jeigu ne... Pats supranti, kad ateina laikas, kai reikia baigti. Neisi į aikštę žaisti viena koja. Jaunimas taip duos per galvą, kad nesuprasi, kas darosi. Krepšinis – jaunų ir sveikų žaidimas. Dabar noriu pasveikti ir žiūrėti, ką leis galimybės, ar galėsiu mėgautis krepšiniu.“

L.Kleizos sugrįžimo istorija – viena labiausiai traukiančių krepšinio aistruolius. Su ja lygintis gali tik naujojo Lietuvos rinktinės trenerio paieškos ar Donato Motiejūno situacija su „Houston Rockets“ klubu ir ateitimi NBA.

Pats krepšininkas neslepia, kad gerbėjams apie tai, ar jis sugrįš, teks svarstyti ir kitąmet.

„Sunku dabar pasakyti, bet iki Naujųjų tikrai ne“, – apie galimybes pasveikti kalbėjo L.Kleiza.

Su L.Kleiza sporto salėje ne kartą yra kalbėjęs buvęs Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, sportininką ten sutikti gali ir kiti atletai.

„Dirbu su svoriais, reabilitacija, terapijos, bet negaliu nei bėgioti, nei per daug apkrauti kelio“, – pasakojo 2014-aisiais vienų metų sutartį su Milano „Emporio Armani“ pasirašęs L.Kleiza.

Ir kol jis didžiausią dėmesį skiria svajonei pasveikti pasiekti, L.Kleiza laiko ranką ant krepšinio pulso.

– Po Rio de Žaneiro žaidynių rinktinę paliko J.Kazlauskas. Kas galėtų jį pakeisti?

– Treneris J.Kazlauskas ir rinktinė turėjo gerą ciklą. Jie iškovojo du Europos čempionatų sidabro medalius, pasaulio čempionate buvo ketvirti. Išlaikyti ketverius metus – sunku, ir olimpiadoje buvo matomi tie minusai ar pliusai. Viskas susiklostė ne taip, kaip norėjo.

J.Kazlauskas būtų išėjęs bet kuriuo atveju. Visada smagiau išeiti su medaliu, bet jis turėjo gerus ketverius metus.

Dabar Lietuvos rinktinės ateitis gal ir atrodo miglotai, bet ji – labai šviesi. Turime daug gerų jaunesnių ir jau subrendusių krepšininkų. Kiek esu buvęs rinktinėje – medalius iškovodavome būtent pasikeitus treneriui. Visi mano trys medaliai – su naujais treneriais.

Lietuvoje turime tinkamų trenerių. Du pagrindiniai kandidatai – Šaras (Šarūnas Jasikevičius, – red.) ir Rimas Kurtinaitis.

- Š.Jasikevičius penktadienį su Kauno „Žalgiriu“ pradės kovas naujo modelio Eurolygoje. Kai kurie specialistai mano, kad žalgiriečiams teks tūnoti lygos dugne. Ką manote jūs?

– Labai gerai, kad jie pakeitė modelį. Eurolyga mėgina eiti NBA verslo keliu. Paliekant 16 geriausių komandų automatiškai tai sukelia sirgalių, televizijų susidomėjimą. Visada vyksta geros rungtynės.

Dėl „Žalgirio“ sunku pasakyti, nes jie yra pasiruošimo pradžioje. „Žalgiris“ mėgino išspręsti praėjusio sezono problemą – taiklumo trūkumą. Jie dar nežaidžia geriausio krepšinio ir Paulius (P.Jankūnas, – red.) tikrai nėra geriausios formos. O pergalėms Eurolygoje pasiekti „Žalgiriui“ reikės geriausios formos.

Komanda pasipildė gerais krepšininkais, bet norėtųsi daugiau atletiškumo. Sunku pasakyti, kaip jiems seksis. Tikiuosi, kad nebus labai blogai. Tai pajėgi komanda, kuri turi gerą jauną trenerį. „Žalgirio“ krepšinio filosofija gera ir esu tikras, kad jie šį sezoną nustebins.

– Prasidėjęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas žada daug įdomių kovų. Ar šis čempionatas – stipresnis?

– LKL tikrai sustiprėjo. Atsirado ir naujų stiprių komandų. Gerai atrodo Panevėžio „Lietkabelis“, Klaipėdos „Neptūnas“ dar nespėjo įsižaisti. Tai įdomu sirgaliams. Visada yra dvi komandos. Viena praėjusį sezoną buvo pirma, kita – trečia. Norėjosi daugiau intrigos, bet taip jau nutinka.

„Lietuvos rytas“ – gerai sukomplektuota komanda, bet jai trūksta žaidėjų. Jiems reikėtų 2-3 krepšininkų. „Žalgiris“ sukomplektuotas gerai, tad LKL čempionate jie – favoritai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.