EUROLYGA 2023

Liną Kleizą nustebino Donato Motiejūno sprendimas

Linas Kleiza sveiksta po traumos ir puoselėja planus dar pasirodyti krepšinio aikštėje. Tačiau 31 metų buvęs „Toronto Raptors“ puolėjas yra apmąstęs ir kitą scenarijų – priverstinę pabaigą dėl kelio traumos. Po dešinio kelio operacijos sveikstantis L.Kleiza šiandieną dar negali bėgioti ir saugo kelį nuo pernelyg didelio krūvio.

Iš kairės: J.Valančiūnas, L.Kleiza, D.Motiejūnas.<br>Lrytas.lt montažas.
Iš kairės: J.Valančiūnas, L.Kleiza, D.Motiejūnas.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2016, 10:49 AM, atnaujinta May 10, 2017, 10:16 PM

Ir kol krepšininkas kovoja dėl galimybės sužaisti dar bent vieną sezoną, stebi įvykius pasaulyje.

L.Kleiza jau žiūrėjo Kauno „Žalgirio“ rungtynes ir su nekantrumu laukia NBA sezono, kur naujokų etiketę turės bent du lietuviai.

Pranašumas – aiški pozicija

Mindaugas Kuzminskas vasarą pasirašė sutartį su „New York Knicks“ klubu, Domantas Sabonis po NBA naujokų biržos prisijungė prie „Oklahoma City Thunder“ komandos. Į naujokų būrį veržiasi ir Egidijus Mockevičius. NCAA marškinėlius išaugęs 24 metų kuršėniškis beldžiasi į „Brooklyn Nets“ duris.

„D.Sabonis – pakankamai jaunas ir jis turi konkrečią poziciją NBA. Jis – didelis ir atletiškas krepšininkas, tad jo ateitis – šviesi.Įdomu, kaip seksis Mindaugui, nes Niujorkas nėra lengviausia vieta rungtyniauti. O dar jis yra už Carmelo Anthony. Bet Mindaugas yra tinkamas žaidėjas NBA. Jis – atletiškas ir taiklus. Tai – grynas trečiasis numeris. Kai NBA turi gryną poziciją – žymiai lengviau, – svarstė L.Kleiza. – Egidijus – galingas centras, bet didelis klausimas, ar jis pateks į komandą.“

L.Kleiza gerai išmano NBA virtuvę. 2005 metų 27-asis NBA naujokų biržos šaukimas 2005-2009 metais žaidė „Denver Nuggets“ klube, o po sezono Europoje 2010-2013 metais kovojo „Toronto Raptors“ klube.

Nustebino D.Motiejūno sprendimas

Būtent po skaudžios traumos 2011 metais, kuomet irgi prireikė operacijos, jam ir teko galiausiai palikti „Raptors“ klubą.

Toronto klubo vadovai tada pasinaudojo galimybe atsisveikinti su juo. Lietuvos krepšinio sirgaliai šią situaciją stebėjo įsitempę, nes nenorėjo, kad NBA paliktų savas žaidėjas.

Lygiai taip pat, kaip dabar visi žiūri į Donato Motiejūno ir „Houston Rockets“ situaciją. Laisvasis apribotas agentas nepriėmė „Rockets“ kvalifikacinio pasiūlymo, nes siekė užsidirbti daugiau.

„Žinau tiek, kiek ir jūs. Gaila, kad ji dar neišsisprendė. Po praėjusio sezono buvo logiška sutikti ir žaisti dar vienerius metus. Atėjus naujam treneriui, kuris yra puolimo genijus, o dauguma krepšininkų jo sistemoje sužaidžia geriausius karjeros metus, idėja žaisti kartu – patraukli. O dar ir algų kepurė kyla kitąmet, – sakė L.Kleiza. – Bet D.Motiejūnas su agentais geriau žino situaciją. Gal skirtumas tarp tų pinigų, dėl kurių jie nesutaria, nėra labai didelis. Svarbu, kad jo sveikata būtų gera.“

J.Valančiūnui – ypatingai svarbus sezonas

NBA tvirčiausias pozicijas turi Jonas Valančiūnas. L.Kleizai puikiai pažįstamo „Toronto Raptors“ klubo centras ruošiasi ketvirtajam sezonui elitinėje lygoje.

„Dabar jis – pusiaukelėje. Jis gali žengti NBA žvaigždžių link. Jis tam turi visas galimybes – atsirado judesių, yra atletiškas. Neaišku, ar jie Joną išnaudos daugiau, ar ne. Bet Jonas – arti prasimušimo arčiau“, – sakė L.Kleiza.

Buvęs „Raptors“ krepšininkas nusijuokė, kad J.Valančiūną gali užgožti Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas.

„Toronto komanda yra Toronto komanda. Yra du žaidėjai, kurie rungtyniaus NBA Visų žvaigždžių rungtynėse, o dėl trečio – neaišku. Nebent jie bus pirmi Rytų konferencijoje“, – juokėsi L.Kleiza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.