EUROLYGA 2023

Slapti rinktinės trenerio rinkimai: su D. Adomaičiu konkuruos užsienietis?

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio kėdė liko laisva po to, kai ją po ketverių metų paliko Jonas Kazlauskas. Pastarąjį olimpinį ciklą nacionalinei ekipai vadovavęs J.Kazlauskas netarė savo žodžio „sudie“, bet už jį „netreniruos“ rugsėjo pabaigoje storu bosu nedaugžodžiavęs ir mažai ką paaiškinęs Vilniuje išsakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Dainius Adomaitis yra pagrindinis pretendentas perimti krepšinio rinktinės vairą<br>M.Kulbio nuotr.
Dainius Adomaitis yra pagrindinis pretendentas perimti krepšinio rinktinės vairą<br>M.Kulbio nuotr.
A.Sabonis<br>P.Mantauto nuotr.
A.Sabonis<br>P.Mantauto nuotr.
A.Sabonis ir M.Špokas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Sabonis ir M.Špokas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net) ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2016, 4:49 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:21 PM

Nors iki Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdžio liko vos 11 dienų, sirgaliai, krepšinio visuomenė ir žurnalistai nežino, kaip vyks naujojo trenerio rinkimai ir ar jie apskritai bus. Aišku tiek, kad spalio 25 dieną bus praverta uždanga – oficialiai padėkota pasitraukiančiam iš pareigų J.Kazlauskui ir, galbūt, pateikta sensacija – pranešta, kas taps naujuoju rinktinės strategu

Portalas krepsinis.net ketvirtadienį kreipėsi į LKF generalinį sekretorių Mindaugą Špoką ir per federacijos naująjį atstovą spaudai jam pateikė kelis paprastus klausimus:

– Kokie kriterijai keliami kandidatui, norinčiam tapti vyrų rinktinės treneriu?

– Kaip vyksta konkursas?

– Ar tai yra viešas konkursas, nes jūsų oficialioje svetainėje apie tai nėra jokios informacijos, rinkimai vyks 25 dieną?

– Ar konkurse gali dalyvauti užsieniečiai treneriai?

– Koks LKF požiūris į tai, jog rinktinę galėtų treniruoti treneris iš kitos šalies?

Krepsinis.net portalui beliko tik apgailestauti, kad atsakymų į iš pažiūros paprastus klausimus gauta nebuvo.

M.Špokas atsisakė atsakinėti, o atstovas spaudai tiesiog pranešė: „Situacija tokia, kad 25 dieną Arvydas Sabonis atsakys į klausimus ir paaiškins.“

LKF oficialioje svetainėje nėra jokios informacijos apie rinktinės trenerio rinkimus. Jokių skatinimų teikti paraiškas ar dalyvauti konkurse.

Greičiausiai, „rinkimai“ vyks pagal tradicinį LKF vadovų išbandyta šabloną – niekam nieko nesakyti, pasirinkti kas patogiau ir Vykdomojo komiteto posėdyje tik konstatuoti faktą.

Krepsinis net. tikina, kad naujojo stratego rinkimų procedūra bus tokia: spalio 25 dieną į posėdį susirinks Vykdomojo komiteto nariai, kurių iš viso yra 14, ir jie iškels trenerio kandidatūrą, kuriam bus siūlomas postas.

Vykdomojo komiteto sudėtis yra vieša ir pateikiame ją tokią, kokia ji yra LKF oficialioje svetainėje: Arvydas Sabonis (LKF prezidentas), Mindaugas Špokas (generalinis sekretorius), Algimantas Stasys Anužis (viceprezidentas), Mindaugas Plūkas (viceprezidentas), Remigijus Milašius (LKL prezidentas), Remigijus Štaras (NKL prezidentas), Darius Gudelis (RKL prezidentas), Audra Ginelevičienė (LMKL vadovė), Rasa Mikaitytė („Akvilės“ lygos vadovė), Martynas Račkauskas (MKL direktorius), Rimantas Cibauskas (LSKL prezidentas), Kęstutis Pilipauskas (Teisėjų asociacijos prezidentas), Vydas Gedvilas (LKF trenerių asociacija), Vladas Garastas (LKF Garbės taryba).

Kaip teigė LKF atstovai, net ir Vykdomojo komiteto posėdžiai yra vieši ir žiniasklaidos atstovai galėtų dalyvauti jose, tačiau per pastaruosius ketvertą metų nė vienas žurnalistas nesugebėjo prasibrauti į LKF posėdžius – jie ne tik slapti, bet neviešinami.

Jau kurį laiką krepšinio užkulisiuose kalbama, kad rinktinės treneriu taps Klaipėdos „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis. Portalo šaltiniai pasakojo, jog federacijos atstovai jau yra kalbėję su D.Adomaičiu apie galimą jo darbą rinktinėje.

Turbūt niekas nenustebs, kai spalio 25-ąją A.Sabonis išdidžiai pasakys, kad komitetas ilgai galvojęs ir svarstęs siūlys kėdę D.Adomaičiui.

Krepsinis.net žiniomis, vienas žinomas užsienio specialistas šiuo metu rimtai svarsto galimybę kreiptis į LKF su prašymu dalyvauti konkurse užimti vyrų rinktinės trenerio postą.

Tiesa, jis nežino, nei kokie kriterijai keliami kandidatams, nei kaip apskritai viskas vyksta. Kol oficialus laiškas nepasiekė federacijos, tol treneris nori išlikti nežinomas, tačiau krepsinis.net šį strategą žada įvardinti, jeigu tik jis oficialiai iškels savo kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.