EUROLYGA 2023

Lietuvio šou: Mindaugas Kuzminskas rezultatyvumu lenkė NBA žvaigždes

Mindaugas Kuzminskas sėkmingai įrodinėja savo vertę NBA. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį vykusiose draugiškose rungtynėse tarp „New York Knicks“ ir „Boston Celtics“ lietuvis žaidė rezultatyviausiai tarp abiejų komandų krepšininkų, tačiau jo atstovaujama ekipa patyrė nesėkmę – „Knicks“ pralaimėjo 107:119.

Mindaugas Kuzminskas buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas.<br>stop kadras
Mindaugas Kuzminskas buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas.<br>stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2016, 8:10 AM, atnaujinta May 10, 2017, 7:47 PM

Į aikštę M.Kuzminskas išbėgo tik trečiame kėlinyje, tačiau tai nesutrukdė tapti pavojingiausiu Niujorko ekipos ginklu. 26-erių puolėjas atliko dvigubą dublį – per 19 minučių pelnė 18 taškų (4/9 dvit., 3/7 trit., 1/1 baud.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą bei po dukart suklydo ir prasižengė.

„Būčiau daug laimingesnis, jei būtumėme laimėję šį mačą. Dabar nieko nereiškia, ar žaidžiau geriau, ar prasčiau, – po mačo sakė M.Kuzminskas. – Turiu pasinaudoti galimybėmis, kurias suteikia treneris ir komandos draugai. Svarbiausiai padėti komandai: jei galiu tą padaryti tiesiog greitai bėgdamas, gindamasis, kovodamas, tą ir darysiu.“

Lietuvis teigė, kad nėra nusivylęs tuo, jog per pirmas ketverias kontrolines rungtynes, iš kurių „Knicks“ laimėjo dvi, aikštėje jis nepraleido itin daug laiko.

„Visko turi nusipelnyti. Negali tiesiog atvykti į NBA ir tikėtis, kad daug žaisi. Turi būti kantrus, daug dirbti ir žengti žingsnį po žingsnio. Žaisti tokioje atmosferoje yra neįtikėtinas jausmas. Džiaugiuosi, kad pagaliau tai įvyko“, – šypsojosi M.Kuzminskas.

Mačo metu kirkšnį susižeidė Niujorko ekipos lyderis latvis Kristapas Porzingis, tačiau trauma nėra rimta.

„Jis jaučiasi gerai. Pirmoje pusėje jis žaidė gerai, antroje jautėsi prasčiau, tad nusprendėme jį patausoti. Dar nežinau, ar pirmadienį jis galės treniruotis, sužinosime rytoj“, – teigė komandos treneris Jeffas Hornačekas.

Draugiškų rungtynių cikle „Knicks“ dar laukia du mūšiai su „Celtics“ bei „Brooklyn Nets“, o NBA sezonas oficialiai startuos spalio 25 dieną.

„Knicks“ – „Celtics“ 107:119

„Knicks“: M.Kuzminskas 18 (10 atk. kam.), Carmelo Anthony 15, Saša Vujačičius ir Jrue Holiday po 13, Willy Hernangomezas 12 (12 atk. kam.).

„Celtics“: R.J.Hunteris 17, Avery Bradley 15, Jaylenas Brownas ir Alas Horfordas po 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.