EUROLYGA 2023

LKL vadovas pasakė, kokį trenerį mato rinktinės vedliu, o kurio nenori niekada

Po to, kai Jonas Kazlauskas paskelbė pasitraukiantis iš Lietuvos rinktinės vyr. trenerio posto, prasidėjo sujudimas ir spėlionės, kas užims šio stratego vietą. Lietuvos krepšinio federacija (LKF) – Dainiaus Adomaičio pusėje, tačiau prieštaraujančių šiai kandidatūrai Vykdomojo komiteto posėdyje tikrai atsiras, nors ir atrodė, kad viskas jau nuspręsta ir belieka oficialiai sukirsti rankomis.

R.Milašius.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Milašius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Miknevičiūtė, krepsinis.net

Oct 18, 2016, 4:31 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:08 PM

Vienas LKF Vykdomojo komiteto narių – Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) prezidentas Remigijus Milašius – taip pat turės balso teisę trenerio rinkimuose. Pats aukščiausios Lietuvos krepšinio lygos vadovas teigė žinantis, kokį kandidatą labiausiai palaikytų.

Nors ir vengė tiesaus atsakymo, galiausiai jis pabrėžė, kad šios vietos verčiausias atrodo Rimas Kurtinaitis.

„Man visi treneriai geri, bet turiu savo asmeninę nuomonę. Pirmiausia tikrai džiaugiuosi, kai į postą pretenduoja LKL treneriai, tačiau Rimas tikrai nusipelnė šitos vietos. Tikrai nusipelnė. Na... per daug jau iš manęs čia ištraukėte“, – juokėsi LKL vadovas.

R.Milašius šioje situacijoje teigė pasigedęs vieno dalyko – Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos iniciatyvos.

Iki šiol buvo kalbama apie tai, kad LKF neklausė šios organizacijos nuomonės ir neprašė pateikti kandidatų, tačiau LKL vadovas mano, jog pati trenerių asociacija taip pat turėjo būti tuo suinteresuota.

R.Milašius taip pat įvardijo, kokio kandidato trenerio rinkimuose tikrai nepalaikytų.

Krepsinis.net praėjusią savaitę rašė, jog į postą pretenduoti norėjo serbas Saša Obradovičius. Vis dėlto nei jis, nei kitas užsienio specialistas, pasak LKL vadovo, rinktinei nebūtų reikalingas.

„Svarbu, kad nėra imamas treneris iš kitos šalies, o renkamasi tarp lietuvių. Aš esu Lietuvos krepšinio patriotas ir tikrai nenorėčiau, kad rinktinei vadovautų užsienio specialistas. Turime puikių savų trenerių ir esu jų pusėje“, – sakė R.Milašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.