EUROLYGA 2023

Vladas Garastas prabilo apie Dainių Adomaitį: „Tai vieša karinė paslaptis“

„Tikriausiai federacijos atstovų jau yra apie Adomaitį kalbėta, tik po to visi staiga nutilo“, – lrytas.lt sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidentas Vladas Garastas, komentuodamas nežinomybę, gaubiančią būsimąjį Lietuvos rinktinės trenerį.

Vladas Garastas ir Dainius Adomaitis.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Vladas Garastas ir Dainius Adomaitis.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Vladas Garastas ir Dainius Adomaitis.<br>M.Patašiaus ir M.Kulbio nuotr.
Vladas Garastas ir Dainius Adomaitis.<br>M.Patašiaus ir M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Laura Ivaškaitė

Oct 18, 2016, 6:37 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:03 PM

Spalio 25 dieną LKF vykdomasis komitetas turėtų paskelbti, kas perims rinktinės vairą iš Jono Kazlausko.

Iki šiol kalbama apie viena – neva LKF jau seniai nusprendė ir treneriu taps Klaipėdos „Neptūne“ dirbantis Dainius Adomaitis.

Jau pasisakė ne vienas LKF vykdomojo komiteto narys, kad jų tokia situacija netenkina, – rinktinės treneriu jie mato Italijoje dirbantį Rimą Kurtinaitį.

Savo poziciją turi ir V.Garastas.

– Ką manote apie rinktinės trenerio rinkimų situaciją? – lrytas.lt paklausė V.Garasto.

– Mažai apie tai galvoju, bet matau, kad kyla šurmulys. Kiekvienas treneris turi savo pliusų ir minusų, bet kalba vis tiek eina apie R.Kurtinaitį, D.Adomaitį. Dar yra Kazys Maskvytis, kuris su jaunimo komanda laimėjo daug titulų. Jis irgi jaunas treneris.

Aš nesu nei už vieną, nei už kitą, bet trenerio laukia svarbūs uždaviniai iki 2020 metų olimpiados, jis turi pakeisti sudėtį, įtraukti naujų žaidėjų.

Tik svarbiausia, kad treneris būtų Lietuvoje. Kadangi atrankinės rungtynės vyks vidury sezono, treneris tiesiog negalės palikti savo klubo. Net žaidėjams atvykti į rinktinę būna labai sunku, o trenerių klubai iš darbo išvis neišleistų. Pavyzdžiui, R.Kurtinaitis dirba Italijoje, jis negalėtų išvažiuoti iš klubo, jo tikrai niekas neišleis.

– Ar Jonui Kazlauskui palikti trenerio kėdę buvo per anksti?

– Nežinau, kodėl J.Kazlauskas išėjo, tikrai be reikalo. Jam tik 61 metai, galėjo palaukti dar vienos olimpiados. Nors ne visi turi stiprią nervų sistemą, kai kurie neišlaiko. Viską lemia galutinis rezultatas, kuris ne visada būna geras, prisideda ir vieša kritika. Treneriui nelengva.

– Kokia jūsų nuomonė apie favoritu laikomą „Neptūno“ trenerį D.Adomaitį?

– Aš nieko prieš D.Adomaitį. Manau, kad turi atsirasti naujų, jaunų trenerių, turi vykti kaita. Treneriai labai sunkiai atsiranda, nes iki tol reikia nueiti ilgą kelią, daug dirbti.

O D.Adomaitis žurnalistų jau dvejus metus iš eilės buvo išrinktas geriausiu Lietuvos treneriu, todėl akivaizdu, kad šiuo metu jis yra geriausias. Jis buvo išrinktas jau vadovaudamas Utenos „Juventus“ , o vėliau ir su Klaipėdos „Neptūnu“. Va, jums ir argumentai.

– Ar dar galime tikėtis netikėtumų?

– Žinoma, visko dar gali būti, bet tikriausiai federacijos atstovų jau yra apie D.Adomaitį kalbėta, po to visi staiga nutilo. Todėl tai lyg vieša karinė paslaptis.

– Kaip LKF vykdomasis komitetas priims sprendimą?

– Kiekvienas treneris turi savo kozirius, todėl vykdomajame komitete nuomonės buvo įvairios.

Reikalas nelengvas ir sunku nuspėti, kaip seksis priimti sprendimą. Gal tas treneris, kurio tikimės, nieko nenuveiks, o tas, kurio nesitikime, kaip tik gražiai įsilietų.

Šie sprendimai nėra priimami visiškai uždarame rate – yra kandidatai, už kuriuos balsuos vykdomasis komitetas. Viskas labai paprasta, tiesiog dabar situacija kažkaip išėjo bloga.

– Kieno balsas renkant trenerį svarbiausias? Ar J.Kazlauskas tam turėjo įtakos?

– Dėl J.Kazlausko įtakos nežinau, bet dažniausiai treneris pataria komiteto sprendimams. Svarų žodį, žinoma, pirmiausia turėjo prezidentas Arvydas Sabonis, nes būtent jam teks visa atsakomybė. Man buvo taip, kad po 2009 metais vykusio Europos čempionato, nors treneriai buvo Ramūnas Butautas ir R.Kurtinaitis, užėmus dešimtą vietą, ne juos, o mane kalė prie kryžiaus, sakė „eik lauk iš federacijos“.

Apie trenerius visi užmiršta, jiems lengviausia, nes prezidentui tenka ta atsakomybė. Jis pats siūlo ir garantuoja dėl trenerio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.