EUROLYGA 2023

„Lietkabelis“ Europos taurėje šonus aplamdė ir „Cedevita“ ekipai

Kšyštofas Lavrinovičius<br>kklietkabelis.lt
Kšyštofas Lavrinovičius<br>kklietkabelis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2016, 9:18 PM, atnaujinta May 10, 2017, 1:59 PM

Panevėžio „Lietkabelio“ klubui pasisekė pratęsti pergalių serijos Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre. Panevėžiečiai antrame A grupės mače palaužė namie žaidusius kroatų Zagrebo „Cedevita“ krepšininkus 80:76 (25:17, 23:20, 10:20, 22:19) ir tapo viena iš šios penkių ekipų grupės lydere.

Pirmojo turo dvikovoje „Lietkabelio“ klubas po dramatiškos kovos palaužė Makedonijos Skopjės „Aerodrom“ 90:89. 

„Cedevita“ praėjusį sezoną neblogai žaidė Eurolygoje, kurioje pateko į „Top 16“, ir apgynė abu titulus Kroatijoje. To neužteko, kad Kroatijos čempionai išsaugotų vietą svarbiausiame žemyno turnyre, bet jų vadovams vėl pavyko suburti pajėgią komandą, kurią galima paminėti net ir tarp pagrindinių Europos taurės favoričių.

Šį sezoną. „Cedevita“ pralaimėjo dvejas pirmąsias Adrijos lygos rungtynes Podgoricos „Budučnost“ ir „Crvena Zvezda“ klubams, bet paskui iškovojo tris pergales iš eilės. Šeštadienį „Cedevita“ išvykoje įveikė Adrijos lygos vicečempionę Belgrado „Mega“ 85:82.

Pirmosiose Europos taurės rungtynėse „Cedevita“ išvykoje beviltiškai pralaimėjo Las Palmaso „Herbalife“ 76:101.

Tačiau trečiadienio dvikovoje aikštės šeimininkai nebuvo tokie silpni – nors po dviejų  kėlinių mūsų šalies ekipa pirmavo 48:37, trečiame ketvirtyje Kazio Maksvyčio auklėtiniai pateko į duobę, nusileido jame 10:20 ir leido šeimininkams pajusti savąjį žaidimą.

Lemiamame kėlinyje penkias minutes ekipos žaidė taškas į tašką, tačiau „Lietkabelio“ krepšininkai, pasinaudoję varžovų klaidomis ir itin netaikliais metimais, pabėgo 69:64.

Zagrebo komanda likus varžytis 3 minutes buvo priartėjusi iki 70:72, tačiau viltis iš Kroatijos išvykti su pergale atgaivino tris taškus įmetęs „Lietkabelio“ legionierius Benas Magdenas – 75:70. Maža to – priešpaskutinę minutę dar tris taškus pelnė M.Lukauskis ir skirtumas šoktelėjo iki 78:70.

Tiesa, po to tas pats M.Lukauskis gavo nesportinę pražangą ir po 6 taškų iš eilės „Cedevita“ priartėjo iki 76:78. tačiau eilinį kartą panevėžiečius gelbėjo Donatas Tarolis – likus  grumtis 13 sek. jis atsikovoję įkrovė kamuolį į varžovų krepšį ir Lietuvos komanda vėl pabėgo  - 80:76.

Panevėžiečių treneris K.Maksvytis džiaugėsi, kad pavyko įgyvendinti prieš mačą keltus uždavinius, o pergalės priežastimi įvardijo patirtį ir kovingumą.

– Kas lėmė pergalę?

– Pergalę lėmė kova iki galo. Rungtynes kontroliavome, o pabaigoje šiek tiek pavargome, nes naudojome mažesnę rotaciją, todėl toks reiškinys normalus. Gerai, kad kelintas rungtynes mes gerai sužaidžiame mačo pabaigas. Viena to priežasčių – mūsų patirtis.

– Ar pavyko įgyvendinti prieš mačą keltus tikslus?

– Pavyko – pristabdėme jų priekinę liniją, ką akcentavome. Pavyko sustabdyti ir greitą 

„Cedevita“: Miro Bilanas 16, Toni Katičius 12, Karlo Žganecas 10.

„Lietkabelis“: Žygimantas Skučas 22 (8/9 dvitaškiai, 25 naud. bal.), Mindaugas Lukauskis (4/8 tritaškiai) ir Kšištofas Lavrinovičius (10 atk. kam., 25 naud. bal.) po 15, Benas Madgenas 11, Lorenzo Williamsas 9.

Iš penkių A grupės komandų į kitą turnyro etapą prasimuš keturios komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.