EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė. Naudingi panevėžiečiai ir NBA veterano debiutas

Du Panevėžio „Lietkabelio“ aukštaūgiai pateko tarp naudingiausių Europos taurės antrojo turo krepšininkų, Marko Popovičius daužė savo buvusią komandą „Chimki“, Senojo žemyno turnyre debiutavo buvęs JAV rinktinės žaidėjas Amare Stoudemire‘as, Martynas Pocius nuo suolo stebėjo metamorfozes Miuncheno arenoje, o į lentelės dugną nugrimzdo trys klubai iš Adrijos lygos.

Kšyštofas Lavrinovičius<br>kklietkabelis.lt
Kšyštofas Lavrinovičius<br>kklietkabelis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

Oct 20, 2016, 8:55 AM, atnaujinta May 10, 2017, 1:49 PM

Tokia buvo antroji savaitė krepšinio Europos taurės turnyre.

Lyderiai. Dvi pergalės per dvejas rungtynes. Taip Europos taurės turnyre startavo Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai. Pirmajame ture vienu tašku pranokę Skopjės MZT komandą, panevėžiečiai nepabūgo ir gerokai stipresnių varžovų. Trečiadienį „Lietkabelis“ išvykoje nugalėjo praėjusį sezoną Eurolygoje rungtyniavusią Kroatijos čempionę Zagrebo „Cedevita“ ekipą 80:76.

A grupėje „Lietkabelis“ dalijasi pirmąją vietą su taip pat dukart laimėjusia Las Palmaso „Herbalife“. Kanarų komanda antrajame ture išvykoje 106:80 sutriuškino „Nižnij Novgorod“ krepšininkus, kurie kitą savaitę atvyks į Lietuvą ir trečiadienį (spalio 26 d.) bandys sugadinti nuotaiką panevėžiečiams.

Vilniečiai. Europos taurės grupėse varžosi po penkias komandas. Dėl to kiekviename ture vienai ekipai žaisti nereikia, o B grupėje šią savaitę ilsėjosi Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Kitame ture pergalių dar neturintys vilniečiai keliaus į Ispaniją ir kovos su Bilbao „Dominion“. Baskų krašto ekipa šį sezoną laimėjo visas ketverias rungtynes ACB lygoje, bet Europos taurės turnyrą pradėjo nesėkmingai. Trečiadienį „Dominion“ žaidė pirmą kartą ir namie pralaimėjo Berlyno ALBA komandai 77:85. ALBA laimėjo antrą kartą ir tapo grupės lydere.

Kitos šios grupės rungtynės irgi vyko Ispanijoje, bet baigėsi sunkia šeimininkų pergale. Fuenlabrados „Montakit“ nugalėjo „Chimki“ ekipą 89:85.

Chimkų komandą labiausiai skriaudė prieš porą sezonų joje žaidęs Marko Popovičius. 34 metų kroatas, kuris yra vilkėjęs ir Kauno „Žalgirio“ aprangą pelnė 22 taškus.

Lentelė. Per du turus po dvi pergales iškovojo tik trys jau paminėtos A ir B grupių komandos: „Lietkabelis“, „Herbalife“ ir ALBA.

Kitose grupėse taip pat yra dar nepralaimėjusių komandų, bet jos žaidė tik po vienerias rungtynes. Tai – Malagos „Unicaja“, Sankt Peterburgo „Zenit“ (C grupė), Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis).

Po du pralaimėjimus jau patyrė trys komandos: „Cedevita“ (A grupė), Podgoricos „Budučnost“ (C grupė) ir Liublianos „Olimpija“ (D grupė). Beje, visos trys autsaiderės yra iš Adrijos lygos.

Intriga. Antrajame ture net šešerios iš aštuonerių rungtynių baigėsi vienženkliu skirtumu. Tačiau kituose dviejuose mačuose nugalėtojų pranašumas buvo triuškinamas.

Didesniu nei 20 taškų skirtumu laimėjo ne tik „Herbalife“, bet ir dar viena Ispanijos komanda – „Unicaja“ išvykoje įveikė „Budučnost“ komandą 86:62.

Siužetas. Keistai susiklostė Bavarijoje vykusios rungtynės, kuriose Miuncheno „Bayern“ priėmė Mursijos UCAM komandą.

Pusę mačo dominavęs „Bayern“ po dviejų kėlinių pirmavo 62:35, trečiajame kėlinyje padidino skirtumą iki 29 taškų, bet paskui viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Per anksti pergale patikėję Miuncheno krepšininkai sustojo ir paskutinę minutę iš milžiniškos persvaros teliko 5 taškai. Vis dėlto svečiams laiko neužteko ir išgąsdinti bavarai šventė pergalę 92:84.

UCAM atstovaujantis Martynas Pocius prie gaudynių neprisidėjo. Lietuvos žaidė tik rungtynių pradžioje ir taškų nepelnė.

Prastai žaidė ir kitas Mursijos ekipos gynėjas Billy Baronas. Buvęs „Lietuvos ryto“ krepšininkas pataikė tik 1 iš 6 metimų ir pelnė 3 taškus.

Debiutas. Valensijoje vykusios rungtynės sulaukė ypatingo susidomėjimo, nes Europos turnyre debiutavo buvęs ilgametis NBA klubų žaidėjas ir JAV olimpinės rinktinės narys Amare Stoudemire‘as, prieš šį sezoną perėjęs į Jeruzalės „Hapoel“ klubą.

Trečiadienį 33 metų puolėjas pelnė 10 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir padėjo „Hapoel“ išvykoje nugalėti triskart Europos taurės laimėtoją „Valencia“ komandą 81:77.

Naudingiausi. Antrajame ture daugiausiai naudingumo balų surinko „Nižnij Novgorod“ gynėjas DeAndre Kane‘as (29) ir UCAM gynėjas Facundo Campazzo (26).

Tačiau jiedu žaidė pralaimėjusiose komandose. Tuo tarpu pergales iškovojusiose ekipose labiausiai pasižymėjo Kyle‘as Kuricas iš „Herbalife“ bei du „Lietkabelio“ aukštaūgiai Žygimantas Skučas ir Kšištofas Lavrinovičius. Jie surinko po 25 naudingumo balus.

Savaitės lietuviai

Žygimantas Skučas („Lietkabelis“). 24 metų puolėjas sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių. Jis tapo nemalonia staigmena „Cedevita“ ekipai, į kurios krepšį per 22 min. įmetė 22 taškus (8/9 dvitaškių, 6/7 baudų). Dar labiau padėti komandai Ž.Skučui sutrukdė pražangos, kurių krepšininkas prisirinko visas penkias. Beje, Ž.Skučo asmeninis rekordas LKL taip pat yra 22 taškai. Jis buvo pasiektas dar 2012 metais, kai krepšininkas žaidė „LSU-Baltuose“.

Kšištofas Lavrinovičius („Lietkabelis“). Kol žaisti negali Darjušas Lavrinovičius, Kšištofas kovoja ir už save, ir už brolį. Trečiadienį K.Lavrinovičiui teko žaisti neįprastai ilgai – net 36,5 min. Po poros savaičių 37-ąjį gimtadienį pažymėsiančiam aukštaūgiui jėgų netrūko ir jis pelnė 15 taškų (4/8 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 10 kamuolių ir išprovokavo 6 pražangas.

Mindaugas Lukauskis („Lietkabelis“). 37-ąjį gimtadienį pavasarį pažymėjusiam panevėžiečiui irgi užteko jėgų žaisti labai ilgai – 35 min. Užteko jėgų ir ketvirtojo kėlinio viduryje pataikyti du gyvybiškai svarbius tritaškius, kuriais „Lietkabelis“ atvėsino pakilti į lemiamą šturmą bandžiusius varžovus. Iš viso M.Lukauskis pelnė 15 taškų (1/2 dvitaškių, 4/8 tritaškių, 1/1 baudos).

Savaitės nusivylimas

Martynas Pocius (UCAM). Vienintelis šiame turnyre užsienio klubui atstovaujantis lietuvis nuvylė trenerį Oscarą Quintaną. M.Pocius pateko į Mursijos komandos starto penketą, bet per 4 min. dukart netaikliai metė į krepšį (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio) bei dukart prasižengė ir paskui rungtynes stebėjo nuo atsarginių suolo. M.Pocius

Europos taurė. 2-asis turas.

A grupė. Zagrebo „Cedevita“ – Panevėžio „Lietkabelis“ (Ž.Skučas 22, K.Lavrinovičius ir M.Lukauskis po 15, B.Madgenas 11) 76:80, „Nižnij Novgorod“ – Las Palmaso „Herbalife“ 80:106.

Rikiuotė: 1. „Herbalife“ – 2 ir 0, 2. „Lietkabelis“ – 2 ir 0, 3. Skopjės MZT – 0 ir 1, 4. „Nižnij Novgorod“ – 0 ir 1, 5. „Cedevita“ – 0 ir 2.

B grupė. Bilbao „Dominion“ – Berlyno ALBA 77:85, Fuenlabrados „Montakit“ – „Chimki“ 89:85.

Rikiuotė: 1. ALBA – 2 ir 0, 2. „Chimki“ – 1 ir 1, 3. „Montakit“ – 1 ir 1, 4. „Lietuvos rytas“ – 0 ir 1, 5. „Dominion“ – 0 ir 1.

C grupė. Miuncheno „Bayern“ – Mursijos UCAM (M.Pocius 0, 4 min.) 92:84, Podgoricos „Budučnost“ – Malagos „Unicaja“ 62:86.

Rikiuotė: 1. „Unicaja“ – 1 ir 0, 2. Sankt Peterburgo „Zenit“ – 1 ir 0, 3. „Bayern“ – 1 ir 1, 4. UCAM – 1 ir 1, 5. „Budučnost“ – 0 ir 2.

D grupė. Ulmo „ratiopharm“ – Liublianos „Olimpija“ 87:82, „Valencia“ – Jeruzalės „Hapoel“ 77:81.

Rikiuotė: 1. Krasnodaro „Lokomotiv“ – 1 ir 0, 2. „Hapoel“ – 1 ir 0, 3. „Valencia“ – 1 ir 1, 4. „ratiopharm“ – 1 ir 1, 5. „Olimpija“ – 0 ir 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.