EUROLYGA 2023

LKF viceprezidentas nustebino – įvardijo dar vieną rinktinės trenerio kandidatūrą

„Man niekas negali įsakyti balsuoti už vieną ar kitą kandidatą. Jei jau kas pateiks siūlymą paremti vieną ar kitą trenerį, priversiu paprakaituoti, kad mane įtikintų už jį  balsuoti“, – rimtai ir atsakingai dėliojo žodžius 67-erių verslo pasaulio žmogus Algimantas Stasys Anužis. „Kauno švaros“ valdybos narys bus bene svarbiausias žmogus, lemsiantis naujojo vyrų krepšinio rinktinės trenerio likimą, – vyras turi du Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto balsus iš 15 galimų.

A.S.Anužis Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto balsavime dėl rinktinės trenerio skyrimo turės du balsus.<br>lkvl.lt nuotr.
A.S.Anužis Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto balsavime dėl rinktinės trenerio skyrimo turės du balsus.<br>lkvl.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2016, 4:29 PM, atnaujinta May 10, 2017, 12:43 PM

Spalio 25 dieną Kaune virs tikros krepšinio batalijos, tačiau ne aikštėje, o kambaryje už uždarų durų. Dėl naujojo krepšinio rinktinės stratego skyrimo turės apsispręsti 14 LKF Vykdomojo komiteto narių. Jie turės balsų dauguma išrinkti siūlomą specialistą, kuris pakeis iš šalies vyrų nacionalinės ekipos pasitraukusį strategą 61 metų Joną Kazlauską. Ir to specialisto pavardė visiems ant liežuvio, nors LKF pastaruoju metu įsirausė apkasuose ir nesirengia rodyti baltos paslapties kapituliavimo vėliavos.

„Aš esu visiškai prieš tokią nuostatą, kad būtų siūlomas vienas kandidatas. Apskritai privaloma laikytis numatytų LKF nuostatų – trenerių asociacija Vykdomajam komitetui siūlo, sakysime, tris kandidatūras ir tuomet kalbamės. Jokių variantų, kad kalbėtumės tik dėl vienos pavardės“, – girdėjęs apie galimą vienintelio kandidato į stratego postą – Klaipėdos „Neptūno“ klubo trenerio Dainiaus Adomaičio – skyrimą rinktinės vedliu kalbėjo A.S.Anužis.

Jau kitą antradienį dėl naujojo rinktinės trenerio likimo ir pavardės balsuos keturiolika LKF Vykdomojo komiteto narių: Arvydas Sabonis (LKF prezidentas), Mindaugas Špokas (generalinis sekretorius), Algimantas Stasys Anužis (viceprezidentas), Mindaugas Plūkas (viceprezidentas), Remigijus Milašius (LKL prezidentas), Remigijus Štaras (NKL prezidentas), Darius Gudelis (RKL prezidentas), Audra Ginelevičienė (LMKL vadovė), Rasa Mikaitytė („Akvilės“ lygos vadovė), Martynas Račkauskas (MKL direktorius), Rimantas Cibauskas (LSKL prezidentas), Kęstutis Pilipauskas (Teisėjų asociacijos prezidentas), Vydas Gedvilas (LKF trenerių asociacija) ir Vladas Garastas (LKF Garbės narių taryba).

Tačiau ilgametis LKF Vykdomojo komiteto narys A.S.Anužis bus išskirtinis šiuose rinkimuose – jis už naujojo trenerio kandidatūrą galės balsuoti kaip LKF viceprezidentas ir Veteranų lygos vadovas.

„Taip jau atsitiko. Gal būtų visiškai kita situacija, bet esu išrinktas dviejų organizacijų, todėl turiu du balsus“, – sakė lrytas.lt Kauno verslo tarybos narys A.S.Anužis.

–  Kalbate, kad norėtumėte LKF Vykdomajame komitete aptarti ne vieną, o tris kandidatūras. Kokios jos, jūsų manymu, turėtų būti? – lrytas.lt paklausė A.S.Anužio.

– Na, aš nebūsiu Trenerių asociacijos atstovas – negaliu nieko oficialiai įvardyti, tačiau tai visiems žinomos kandidatūros. Mano galva, reikia kalbėti apie Dainių Adomaitį, Rimą Kurtinaitį ir Šarūną Jasikevičių. Tai treneriai, kurie šiuo metu yra rimčiausi kandidatai. Tačiau aš nežinau, ką galėtų dar pasiūlyti Trenerių asociacija.

– Daugiau nėra potencialių kandidatų?

– Nesakyčiau, kad nėra. Manau, vertėtų pagalvoti ir apie „Lietkabelio“ trenerį Kazį Maksvytį. Aš itin akylai stebiu klubinį ir jaunimo krepšinį, tad, mano galva, K.Maksvytis galėtų pretenduoti į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabą. Apskritai mano svajonė būtų paskirti visą trenerių štabą, kuriame būtų keturios pavardės: R.Kurtinaitis, D.Adomaitis, Š.Jasikevičius ir K.Maksvytis. Bet suprantu, kad tai neįmanoma.

– Jei LKF prezidentas A.Sabonis nutartų siūlyti tik vieną kandidatūrą, nuomonių neturėtų būti skirtingų – jūs arba palaikysite, arba atmesite tą kandidatą. Tačiau jei bus daugiau pretendentų, ar LKL viceprezidentas ir Veteranų lygos vadovas viename asmenyje galėtų balsuoti skirtingai?

– Pirmiausia noriu pasakyti, kad deleguodami mane į LKF Vykdomąjį komitetą daugiau kaip 1500 krepšinio veteranų pasitikėjo manimi, mano reputacija. Todėl privalau elgtis, šiuo atveju balsuoti taip, lyg balsuotų visi mano organizacijos nariai. Jei LKF viceprezidentas nutars balsuoti vienaip, o veteranų vedlys kitaip, galima sulaukti ir narių nepasitikėjimo. Aš esu labiau vadybininkas, finansininkas – žiūriu į viską skaičiuodamas. Todėl vargu ar įmanoma, kad mėtysiuosi, juolab kad turėjau nemažai pokalbių su krepšinio pasaulio žmonėmis dėl rinktinės trenerio kandidatūros.

– Grįžkime prie keturių jūsų minėtų pavardžių. Kodėl įvardijote K.Maksvytį, o ne, pavyzdžiui, Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerį Tomą Pačėsą?

– K.Maksvytis auga, matyti jo požiūris į darbą ir net rezultatai. Manau, pabūti rinktinės trenerių štabe jam būtų itin į naudą – jis pereitų į rimčiausią trenerio darbo lygį. Manau, kada nors jis potencialiai galės galvoti ir apie dar rimtesnius iššūkius. Dėl T.Pačėso... Suprantate, klubinis krepšinis labai skiriasi nuo rinktinės. Tiek požiūriu, tiek  bendravimu.

Pasakysiu tiesiai: aš nenorėčiau, kad T.Pačėsas būtų mano treneris. Nenorėčiau, nes jis ir mane maišytų su žemėmis. Manau, į rinktinę dalis jaunų krepšininkų atsisakytų vykti būtent dėl šio stratego požiūrio. Kaip klubo trenerį aš jį puikiai suprantu – ir aš noriu visur ir visada būti nugalėtojas, iš visų reikalauju visiško atsidavimo darbui. Tačiau man svarbi ir žmogiškoji pusė.

– Kaip manote, po rinktinės trenerio rinkimų kas bus atsakingas už jo darbą – LKF prezidentas A.Sabonis ar visas Vykdomasis komitetas?

– Kai nėra atsakingo žmogaus, kuris galėtų prisiimti atsakomybę, tuomet ir būna bet kaip. O kai atsakai už savo poelgius, iškart mąstai apie galimas pasekmes. Sutinku, kad visi būsime atsakingi už sprendimą, bet reikia pripažinti, kad didžiausia atsakomybė grius ant A.Sabonio pečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.