EUROLYGA 2023

Antanas Sireika žarstė komplimentus, Tomas Pačėsas – kritiką

Utenos „Juventus“ komandai ši savaitė buvo, ko gero, svajonių pildymosi savaitė. Uteniškiai antradienį pergalingai pradėjo kovas FIBA Čempionų lygoje, kai 91:84 įveikė Prancūzijos vicečempioną Strasbūro SIG, o šeštadienį irgi savo arenoje taip pat 7 taškais LKL čempionato rungtynėse 81:74 pranoko Vilniaus „Lietuvos rytą“.

A.Sireika.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
A.Sireika.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-22 21:01, atnaujinta 2017-05-10 09:31

Treneris Antanas Sireika po pergalės prieš vilniečius prisipažino, kad krepšininkai jį tiesiog nustebino po nesėkmingos sezono pradžios ir rūpesčių, nes dėl traumos iki sezono pabaigos teks verstis be kapitono Armino Urbučio.

„Tokios pergalės labai smagios ne tik man, bet ir visai Utenai. Kol kas LKl turnyro lentelėje neblizgame, bet žiūrovai mus palaiko. Esu labai dėkingas jiems“, – kalbėjo treneris.

A.Sireika gyrė ir žaidėjus: „Pergalę lėmė drausmė ir puolant, ir ginantis. Ne viską padarėme idealiai, bet psichologinis klimatas ir žaidėjų nusiteikimas mane tiesiog sužavėjo.

Pabaigoje turėjome žaisti neįprastu penketu, nes dideli žaidėjai buvo prisirinkę pražangų. Vyrams sakiau: pasitikėkit vienas kitu, žaiskit drąsiau.

Jie viską padarė taip, kaip treneris gali tik pasvajoti.“

Puikų uteniškių nusiteikimą pastebėjo ir „Lietuvos ryto“ strategas Tomas Pačėsas.

„Po tos pergalės prieš Strasbūrą „Juventus“ buvo karšta komanda. Gaila, kad mūsų komandoje puolant žaidė tik Davidas Loganas. Dar Artūras Jomantas sužaidė savo lygiu, o kitiems viskas plaukė kažkur šalia.

Buvome pasiruošę, visą savaitę tam turėjome, gaila, kad darome tas pačias klaidas. Padarius 19 klaidų labai sunku laimėti prieš komandą, kuri aktyviai žaidžia puldama ir kurioje penki žaidėjai renka daugiau nei dešimt traškų“, – kalbėjo T.Pačėsas.

„Lietuvos ryto“ treneris kaltino ne tik silpnai pasirodžiusius įžaidėjus Rashauną Broadusą ir Corey Fisherį.

„Mes savo naujokams vis bandome įpūsti, kad kiekvienos rungtynes yra svarbios mūsų komandai ir sirgaliams, bet šįkart nebuvo to, ko tikėjomės.

R.Broadusas paprasčiausiai perdegė, nes buvo susijaudinęs (jis anksčiau atstovavo „Juventus“. – Red.). Toks patyręs žaidėjas turėtų žaisti ramiau.

C.Fisherio trūksta jau ne pirmose rungtynėse,. Puolant jo sprendimai dar pakenčiami, bet jis perlaiko kamuolį. Bandom aiškinti, jis stengiasi, bet trūksta darbo ginantis.

Nenoriu vien jų kaltinti. Mūsų aukšti žaidėjai – visi – sužaidė prastai. Bent jau individualiai galėjo pasistengti labiau“, – nusivylimo neslėpė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.