EUROLYGA 2023

Utenos „Juventus“ parengė išskirtinį sutikimą Rashaunui Broadusui

Emociniame pakilime po pergalingo debiuto FIBA Čempionų lygos turnyre esantis Utenos „Juventus“ klubas šeštadienį į pergalių kelią bandys grįžti ir LKL čempionate. Tai padaryti nebus lengva, nes laukia akistata su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, kurioje šį sezoną žaidžia ir buvęs „Juventus“ legionierius Rashaunas Broadusas.

R.Broadusas laukiamas Utenoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Broadusas laukiamas Utenoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

utenosjuventus.lt, lkl.lt ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2016, 12:18 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:57 AM

Pergale šalies čempionatą pradėję uteniškiai vėliau krito į duobę ir iš šešių pastarųjų mačų laimėjo vos vieną.

Bandydamas ieškoti išeičių, „Juventus“ klubas sudėtyje atliko keletą permainų. Į Uteną atvyko aukštaūgiai Valdas Vasylius ir Ovidijus Galdikas. Abu krepšininkai naujoje komandoje jaučiasi vis geriau, o tai įrodė ir antradienio mačas su Strasbūro SIG komanda.

Viena svarbiausių „Juventus“ ekipos nesėkmių serijos priežasčių – Gyčio Sirutavičiaus trauma. Patyręs snaiperis beveik nežaidė Alytuje ir nerungtyniavo Klaipėdoje, o tuose mačuose „Juventus“ puolimas buvo gerokai užstigęs. Viskas pasikeitė antradienį, kai gynėjas grįžo į aikštelę ir vedė savo komandą į pergalę.

Pergalė antradienį, regis, pasitikėjimo įkvėpė ir krepšinio mėgėjams. Vangiai pirkę bilietus į FIBA Čempionų lygos rungtynes, uteniškiai suaktyvėjo antroje savaitės pusėje. Dar viena priežastis apsilankyti Utenoje arenoje – Rashauno Broaduso sugrįžimas.

Vienas bronzinės „Juventus“ komandos lyderių neseniai apsivilko „Lietuvos ryto“ marškinėlius ir tai yra pirmas kartas po triumfo mažajame LKL čempionato finale 2015 metų birželio, kai amerikietis žengs ant Utenos arenos parketo.

Jei „Juventus“ klubui sezono pradžia LKL pirmenybėse susiklostė sunkiai, tai „Lietuvos rytas“ kol kas rungtyniauja įtikinamai. Nors buvo namuose pralaimėta pagrindiniam varžovui Kauno „Žalgiriui“, visas kitas šešerias rungtynes Tomo Pačėso komanda laimėjo ir užima antrąją vietą.

Šeštadienį LKL kovos išjudins tris miestus.

Panevėžio „Lietkabelis“ – Alytaus „Dzūkija“ (16 val. Panevėžys)

Net penki „Lietkabelio“ atstovai kadaise yra rungtyniavę Alytuje: Gintaras Kadžiulis, broliai Lavrinovičiai, Mindaugas Lukauskis ir Tadas Rinkūnas, tačiau „Orakulas“ prognozuoja, kad iš panevėžiečių stovyklos nebus jokio pasigailėjimo.

Užtikrintos pergalės „Lietkabelio“ gerbėjams leidžia tikėtis galingas startas Europos taurės turnyre su dviem pergalėmis bei trečioji vieta turnyro lentelėje.

Bet dzūkų negąsdina nei tai, nei „Cido“ arenos sienos, kadangi Alytaus klubas dvi iš trijų pergalių pasiekė svečiuose (Šiauliuose ir Kėdainiuose).

Kad Alytaus komanda yra labai nenuspėjama, iliustruoja ir statistika. Tik du „Dzūkijos“ žaidėjai (Karolis Guščikas ir Anatolijus Kaširovas) turi dviženklį taškų vidurkį, o rezultatyviausias A.Kaširovas pelno po 11 taškų.

Rungtynes su „Dzūkija“ dėl vienerių rungtynių diskvalifikacijos praleis vienas „Lietkabelio“ ramsčių Gintaras Leonavičius. Simas Galdikas pastaruoju metu nežaidė dėl traumos, Darjušas Lavrinovičius šį sezoną dar apskritai nerungtyniauja.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Prienų-Birštono „Vytautas“ (16.30 val. Pasvalys)

Dvikovą komandos pasitinka skirtingos formos. Pavyzdžiui, „Pieno žvaigždės“ iki praėjusio savaitgalio buvo laimėjusios tris susitikimus iš keturių pastarųjų, tačiau Kėdainiuose išbarstė dviženklę persvarą ir išleido pergalę iš rankų.

Bet pasvaliečių forma turėtų gerokai bauginti „Vytautą“, kuris pralaimėjo keturis pastaruosius mačus iš penkių. Juolab kad „Vytautas“ žais be vienam susitikimui diskvalifikuoto puolėjo Sauliaus Kulviečio, kuris buvo rezultatyviausias prieniškių žaidėjas (vid. 12,4 taško.).

Virginijaus Šeškaus laukia dar vienas sunkus vakaras Prienuose.

Utenos „Juventus“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ (17 val. Utena)

„Juventus“ su 2 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais turnyro lentelėje žengia priešpaskutiniai. Problemų sąrašą pratęsė rezultatyviausio žaidėjo, komandos kapitono Armino Urbučio trauma.

Antanas Sireika pabrėžė, kad komandai dar reikia laiko susižaisti, o dabar „Juventus“ neteko vienintelio pernykštės sudėties branduolio žaidėjo. Tiesa, tai bus proga pasitempti Ovidijui Galdikui, kuris Utenai iš Las Palmo „Gran Canaria“ klubo paskolintas pačiu tinkamiausiu laiku.

Kad „Juventus“ turi potencialo, įrodo pergalė FIBA Čempionų lygoje prieš Strasbūro SIG krepšininkus. Šiame mače į aikštę jau grįžo Gytis Sirutavičius, kuris pelnė net 25 taškus ir nukalė pergalę. Dar viena priežastis tikėtis, kad pergalės į Uteną sugrįš jau greitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.