EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas ilgai nesiilsės: „Maccabi“ jau derasi su treneriu

Jonas Kazlauskas greitai gali vėl pradėti treniruoti krepšininkus. Su Lietuvos rinktine po olimpinio ciklo atsisveikinęs 61 metų strategas turėjo sulaukti labai rimto klubo pasiūlymo. Praeityje ne vieno pasiūlymo atsisakęs J.Kazlauskas visiems leido suprasti, kad atsilieptų tik į svarios komandos prašymą.

J.Kazlauskas gali dirbti Izraelyje.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
J.Kazlauskas gali dirbti Izraelyje.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2016, 5:09 PM, atnaujinta May 10, 2017, 8:40 AM

Dabar J.Kazlauskas yra laikomas vienu iš trijų kandidatų treniruoti Tel Avivo „Maccabi“ klubą, kuris savaitgalį atleido Erezą Edelshteiną. Dabar „Maccabi“ ekipai vadovauja E.Edelshteino asistentas Rami Hadaras.

„Maccabi“ svoris J.Kazlauskui turėtų būti tinkamas. Komanda rungtyniauja Eurolygoje, kur pralaimėjo du pirmuosius mačus Milano „Emporio Armani“ ir Madrido „Real“ klubams.

Tiesa, J.Kazlauskas turi konkurentų. Pasak pranešimų socialinėje žiniasklaidoje, „Maccabi“ ekipą treniruoti gali ir 51 metų italas Luca Banchi bei 67-erių serbas Svetislavas Pešičius.

S.Pešičius 2012-2016 metais dirbo Miuncheno „Bayern“ klube, o anksčiau dirbo Belgrado „Carvena zvezda“ komandoje.

Trenerio CV – ir Vokietijos, Jugoslavijos rinktinės.

2002-2004 metais jis treniravo „Barcelona“ komandą.

L.Banchi 2013-2015 metais dirbo Milano „Emporio Armani“ komandoje. 2009 metais jis dirbo Italijos rinktinės asistentu, yra vadovavęs Sienos „Montepaschi“ klubui. Jo CV – silpniausias iš trijų kandidatų.

Laimėjo du medalius

Rio de Žaneire su Lietuvos rinktinės krepšininkais 7-ąją vietą užėmęs strategas ilgokai tempė gumą ir tėvynėje sukėlė suirutę, kai sprendė, ką daryti su Lietuvos rinktinės postu.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ne kartą pabrėžė, kad derėsis su treneriu, nes norėtų jį pozicijoje matyti ir toliau. J.Kazlauskas iš Brazilijos sugrįžęs į Lietuvą pareiškė, kad jo darbas su rinktine baigtas ir vėliau tai paneigė, tačiau tada vėl pridūrė, kad jo sutartis baigta ir jos atnaujinti treneris nebenori.

LKF renka naują trenerį ir neišvengė rimtų skandalų. Manoma, kad strategu taps Dainius Adomaitis, o federacija su kitų krepšinio bendruomenės kandidatu Rimu Kurtinaičiu netgi nesiderėjo.

J.Kazlauskui darbas užsienyje naujiena nebūtų. Strategui netgi turėtų patikti dirbti Izraelyje, kur jis nesupranta kalbos. Treneris ne kartą yra sakęs, kad taip dirbti – paprasčiau, nes jaučiamas mažesnis spaudimas.

J.Kazlauskas yra treniravęs ne tik Lietuvos rinktinę, Vilniaus „Statybą“, Vilniaus „Lietuvos rytą“ ar Kauno „Žalgirį“. Strategas per karjerą dirbo Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos CSKA ar Kinijos „Guangdong Southern Tigers“ klubuose.

Jis taip pat vadovavo Kinijos ir Graikijos rinktinėms.

J.Kazlauskas per olimpinį ciklą su Lietuvos rinktine iškovojo du Europos čempionatų sidabro medalius, o pasaulio pirmenybėse užėmė ketvirtąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas