EUROLYGA 2023

Jono Kazlausko rinktinę paveldėjęs Dainius Adomaitis turi žinią kritikams

Dainius Adomaitis turėjo gerokai pasistengti atsiriboti nuo emocijų, kai paaiškėjo, kad būtent jam, o ne Rimui Kurtinaičiui pasiūlyta tapti Lietuvos vyrų rinktinės treneriu. Klaipėdos „Neptūno“ strategas buvo trečiu numeru įrašytas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sąrašą, kuriame jį lenkė Jonas Kazlauskas ir Šarūnas Jasikevičius.

lrytas.lt montažas.
lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 9:10 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:52 AM

Per olimpinį ciklą du Europos čempionatų sidabro medalius iškovojęs ir Rio de Žaneire su Lietuvos komanda 7-ąją vietą užėmęs J.Kazlauskas sėdėti ant karštosios kėdės nebenorėjo, o Š.Jasikevičius tarė „ne“.

Tada A.Sabonis atsisuko į D.Adomaitį. Šis faktas Lietuvoje jau buvo žinomas, kai LKF viešai paskelbė, kad D.Adomaitis pakeis J.Kazlauską.

„Pirmiausia išklausiau šeimos nuomonę, o tada žmonių, kurie man – autoritetai ir yra labiau patyrę nei aš. Tiek gyvenime, tiek sporte. Jeigu būtų nors mažiausia abejonė, ar priimti, ar ne, būčiau tikrai nepriėmęs sprendimo. Džiaugiuosi, kad vykdomasis išrinko mane“, – sakė D.Adomaitis.

Jo tapimą Lietuvos rinktinės treneriu apkartino faktas, kad LKF net neskreipė į vieną garsiausių šalies trenerių R.Kurtinaitį. Pastarasis irgi neslėpė nuostabos, kad A.Sabonis jam net nepaskambino.

A.Sabonis teigė, kad kai D.Adomaitis sutiko, jam nebuvo reikalo skambinti R.Kurtinačiui, nes nebūtų turėjęs ką šiam pasakyti.

„Palikim asmeniškumus šone, nes kalba – apie Lietuvos krepšinį. Gyvename demokratinėje visuomenėje. Esu žmogus, kuris išklauso ir atsižvelgia į kritiką, kuri – pagrįsta. To reikia, jeigu nori tobulėti. Gera kritika – geriausias dalykas, jeigu nori eiti į priekį. O kur sakymas, kad pasakyti ar stengimąsis įžeisti – nekreipiu dėmesio. Tokiems dalykams turiu storą odą“, – situaciją komentavo D.Adomaitis.

Antradienį jis su „Neptūnu“ šventė triuškinamą pergalę 94:60 FIBA Čempionų lygoje prieš Varezės klubą, tačiau dabar jam teks planuoti ne tik klubo, bet ir rinktinės reikalus. Jo laukia Europos čempionatas ir gerokai pasikeitęs formatas, kursi turėtų sukelti nemenką galvos skausmą.

D.Adomaičio sutartis su „Neptūnu“ galios iki sezono pabaigos.

„Diskutuojant apie tai buvo sąlyga, kad jeigu pratęsiu sutartį klube, tai neturėtų daryti kliučių su nacionalne komanda. Kontrakto neturiu, tai neturiu, ką komentuoti. Jeigu dirbsiu, tai bus sąlyga, kad išleistų į rinktinės langus“, – sakė D.Adomaitis.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša teigė, kad D.Adomaitis gali susidurti su problema, kurios R.Kurtinaitis nebūtų turėjęs – rūpesčiais, kuriuos gali sukelti rinktinės žvaigždės.

„Su tais žmonėmis, kurie daug uždirba, reikia mokėti ir susitarti. J. Kazlauskas tai yra išskyręs kaip vieną iš kliūčių komandos valdymo prasme. D. Adomaičiui turbūt tokios patirties neteko turėti“, – sakė S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.