EUROLYGA 2023

10 realiausių NBA kandidatų į MVP titulą: pirmoji vieta nustebins

Dažniausiai prieš prasidedant reguliariajam NBA sezonui, nesunku nuspėti krepšininkus, kurie turi realius šansus tapti MVP – naudingiausiu lygos žaidėju.

L. Jamesas, J. Hardenas, R. Westbrookas<br>AFP/Scanpix
L. Jamesas, J. Hardenas, R. Westbrookas<br>AFP/Scanpix
J. Hardenas<br>AFP/Scanpix
J. Hardenas<br>AFP/Scanpix
R. Westbrookas<br>AFP/Scanpix
R. Westbrookas<br>AFP/Scanpix
L. Jamesas<br>AFP/Scanpix
L. Jamesas<br>AFP/Scanpix
S. Curry<br>AFP/Scanpix
S. Curry<br>AFP/Scanpix
K. Durantas<br>AFP/Scanpix
K. Durantas<br>AFP/Scanpix
K. Leonardas<br>AFP/Scanpix
K. Leonardas<br>AFP/Scanpix
B. Griffinas<br>AFP/Scanpix nuotr.
B. Griffinas<br>AFP/Scanpix nuotr.
P. George'as<br>AFP/Scanpix
P. George'as<br>AFP/Scanpix
D. Lillardas<br>AFP/Scanpix
D. Lillardas<br>AFP/Scanpix
C. Anthony<br>AFP/Scanpix
C. Anthony<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 6:44 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:42 AM

Titulas beveik visada atitenka vienam iš keliose geriausiose komandose runtyniaujančių žaidėjų, tad išskirti tinkamiausius kandidatus yra gana paprasta. Tačiau šiais metais viskas kiek kitaip.

Stephenas Curry ir Kevinas Durnatas rungtyniaudami vienoje komandoje gali užgožti vienas kitą, LeBronas Jamesas – reguliarųjį sezoną įveikti be didesnių iššukių, o Russelo Westbrooko atstovaujama „Oklahomos Thunder“ ekipa nebūtinai patekti į atkrintamąsias varžybas.

Pateikiame 10 žaidėjų, kurie turi didžiausius šansus šiame sezone varžytis dėl MVP titulo.

10. Damianas Lillardas, „Portland Trail Blazers“

Nors šis įžaidėjas nesulaukia daug dėmesio, jo statistika iškalbinga. Preitą sezoną D. Lillardas rinko vidutiniškai po 25 taškus. Tačiau norint varžytis dėl apdovanojimo reikia tikėtis, kad Portlando ekipa Vakarų konferencijoje užims bent antrą vietą. Tiesa, kol kas tai mažai tikėtina.

9. Carmelo Anthony, „New York Knicks“

C. Anthony išlieka vienu iš rezultatyviausiai runtyniaujančių krepšininkų ir demonstravo puikų žaidimą šių metų Rio olimpiadoje. Atsinaujinusi NIujorko ekipa šį sezoną atrodo galingai, todėl jai Rytų konferencijoje patekus tarp keturių stipriausiųjų, puolėjas, žaidžiantis savo 14 NBA sezoną, dar pretenduotų į titulą.

8. Blake'as Griffinas, „Los Angeles Clippers“

Galima sakyti, kad B. Griffinas liko skolingas savo ekipai po praeito sezono – dėl traumos ir konflikto su komandos personalu krepšininkas beveik pusę reguliaraus sezodo praleido ant suolelio. Tačiau jei treneris įvertins žaidėjo potencialą ir suteiks šansą, yra didelė tikimybė, kad jis įrodys savo vertę.

7. Paulas George'as, „Indiana Pacers“

Puolėjas buvo atviras ir jau išreiškė savo norą kovoti dėl MVP vardo, o žinant gana pajėgią jo komandos sudėtį ir naujojo trenerio Nate'o McMillano galimybes, galima neabejoti, jog Indianos ekipa su P. Georgu priešakyje pateiks rimtą paraišką varžovams.

6. Kawhi Leonardas, „San Antonio Spurs“

Geriausiai besiginantis NBA krepšininkas šiuo metu yra „Spurs“ lyderis. Komanda turi realų šansą kovoje dėl pirmosios vietos Vakarų konferencijoje ir mes iššūkį „Warriors“ ekipai. Sėkmės atveju K. Leondardo dar labiau priartės prie asmeninio trofėjaus,

5. Stephenas Curry, „Golden State Warriors

Naudingiausio žaidėjo vardą pasiruošęs ginti S. Curry šį sezoną gali būti užgožtas komandos draugo Kevino Duranto ir turės kiek mažiau laisvės dominuoti. Tačiau jei krepšininkas ir vėl demonstruos įspūdingus rezultatyvumo rodiklius, nėra abejonės, kad jis ir vėl gali laikyti apdovanojimą savo rankose.

4. Kevinas Durantas, „Golden State Warriors“

Jeigu manote, kad K. Durantas buvo vienas iš geriausių lygos žaidėjų dar prieš jam patenkant į „Warriors“ gretas, reikėtų palaukti šio sezono, kuriame aukštaūgio potencialą leis išnaudoti galingas ekipos puolamasis arsenalas.

Nors jam lyderio pozicija taip pat teks dalintis su Stephenu Curry, tačiau bet kokiu atveju „Golden State Warriors“ greičiausiai iškops į atkrintamąsias varžybas ir taip priartins abu krepšininkus prie titulo.

3. Russellas Westbrookas, „Oklahoma City Thunder“

Būtent R. Westbrook'o pavardė tikriausiai pirmiausiai šauna į galvą NBA fanams, kai kalbama apie šio sezono kandidatus tapti MVP. Įprastai bent dvigubu dubliu pasižymintis žaidėjas gali būti laikomas pagrindiniu komandos ginklu po to, kai Oklahomos ekipą paliko K. Durantas. Tiesa, tradiciškai naudingiausiu pripažįstamas dviejų ar trijų geriausių NBA komandų atstovas, o „Thunder“ tą pasiekti lengva nebus.

2. LeBronas Jamesas, Cleveland Cavaliers

Nors dažniausiai L. Jamesas laikomas vienu iš geriauisų lygos žaidėjų, tačiau porą pastarųjų metų jam MVP titulo iškovoti nepavyksta. Tačiau jei L. James'o vedami „Cavaliers“ ir vėl taps Rytų konferencijos nugalėtojais, nebus priežasčių nesuteikti L. Jamesui tikrai pelnyto apdovanojimo.

1. Jamesas Hardenas, „Houston Rockets

Visgi viską apsvarsčius panašu, kad naudingiausiojo titulą pagriebs būtent J. Hardenas. Gynėjas praeitą sezoną pabaigė turėdamas dar geresnę statistiką nei ankstesniais metais, kai MVP balsavime nedaug atsiliko nuo S. Curry.

Kadangi „Rockets“ žaidimas šį sezoną bus dar labiau nukreiptas į puolimą, o komandą papildė net du snaiperiai, J. Hardenas turės visas sąlygas išnaudoti savo galimybes. Hjustono ekipai užėmus aukštą poziciją lygoje, jis kovoje dėl šio apdovanojimo greičiausiai neturės lygių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.