EUROLYGA 2023

Jono Kazlausko įpėdiniui – trys klastingi pavojai

Dainius Adomaitis jau pasiuntė žinią visiems kritikams, kai pareiškė, kad turi storą odą. Jos tvirtumu treneris dar kartą galėjo įsitikinti, kai paaiškėjo, kad Arvydas Sabonis net nesikreipė į Rimą Kurtinaitį, kurio taip troško daugybė krepšinio aistruolių.

D.Adomaitis.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Adomaitis.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 5:32 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:42 AM

Sirgaliai greitai ėmė pliekti Lietuvos krepšinio federaciją (LKF), kritikos organizacijai išsakė ir Sergejus Jovaiša, ir kiti specialistai, kurie vieningai sutarė – D.Adomaitis nepadarė nieko blogo, bet federacija turėjo kreiptis ir į vieną geriausių šalies strategų.

A.Sabonis vėliau paaiškino, kad D.Adomaitis buvo įrašytas trečiuoju numeriu, tad pasiūlymą gavo tada, kai jo atsisakė Jonas Kazlauskas ir Šarūnas Jasikevičius.

Prie Klaipėdos „Neptūno“ vairo stovintis D.Adomaitis jau viešai papasakojo, kad jeigu būtų kilusių abejonių, nebūtų sutikęs. Dabar strategas visas mintis yra sutelkęs į kovas su „Neptūnu“, bet greitai turėtų išsirinkti savo asistentus.

Krepšinio bendruomenė sutaria, kad D.Adomaičiui kelias rinktinės bus pakankamai sudėtingas, nes iššūkių Lietuvos komandoje – netrūksta.

Lrytas.lt pateikia tris pavojus, kurie laukia D.Adomaičio.

Sunkieji rinktinės charakteriai

Sergejus Jovaiša „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ pabrėžė, kad D.Adomaitis gali turėti rimtų problemų su krepšininkais, kurie į rinktinę atvyksta iš didžiųjų klubų. Niekam nėra paslaptis, kad Lietuvos rinktinėje J.Kazlausko autoritetas leido suvaldyti sudėtingesnio charakterio žaidėjus, bet kaip su tuo tvarkysis tokio svorio žaidėjams neturintis naujasis strategas?

„R. Kurtinaitis, be visų laimėjimų Europos taurėse, turi unikalią patirtį dirbant su turtingais krepšininkais. Su tais žmonėmis, kurie daug uždirba, reikia mokėti ir susitarti. J. Kazlauskas tai yra išskyręs kaip vieną iš kliūčių komandos valdymo prasme. D. Adomaičiui turbūt tokios patirties neteko turėti“, – sakė S.Jovaiša.

Kritikos lavinos

D.Adomaičio laivą gali išjudinti ir begalė kritikos, kuri po nesėkmių bus užprogramuota. Kadangi prieš oficialų LKF sprendimą kilo didžiulės diskusijos dėl R.Kurtinaičio, D.Adomaičiui teks sugerti gerokai daugiau kritikos strėlių nei kitokiu atveju. Dėl to jis turėtų padėkoti LKF, kuri ganėtinai paslaptingai rinko naują trenerį ir nepasivargino kreiptis į R.Kurtinaitį, kuris lrytas.lt ir kitų portalų apklausose sirgalių buvo nurodomas favoritu.

Dabar kiekvienas D.Adomaičio žingsnis bus lyginamas galimu R.Kurtinaičio žingsniu, o po pralaimėjimu ne vieną ir ne du kartus teks išgirsti: „O R.Kurtinaitis būtų...“

Tai pasikartos ir tada, kai prasčiau sužais vienas ar kitas rinktinės lyderis.

Darbo suderinamumas

D.Adomaičio sutartis su Klaipėdos „Neptūnu“ galioja iki sezono pabaigos, bet LKF nedaro jokių kliūčių treneriui sutarties pratęsti. D.Adomaitis galės treniruoti ir kitą klubą. Bent jau tokią informaciją paskelbė pats treneris ir LKF.

Europos krepšinio čempionatas D.Adomaičiui dėl darbo suderinamumo tiek galvos skausmo neturės, bet treneris turi pasirašyti ketverių metų sutartį, tad jam teks iškęsti karuselę. 2018 metais prasidės atrankos į pasaulio čempionatą dvikovos ir šios pateiks naują formatą. Jeigu D.Adomaitis dirbs klube, jis privalės gauti leidimus vykti su komandą per vadinamuosius langus, kada turės varžytis rinktinės.

D.Adomaitis nurodė, kad LKF pateikė reikalavimą, kad jeigu treneris pasirašys sutartį su kitu ar tuo pačiu klubu, jame būtų išlyga, leidžianti vykti su ekipa. Bet kaip jam seksis suderinti darbą klube ir kitas pareigas? LKF nori, kad D.Adomaitis rūpintųsi J.Kazlausko rankomis sukalta piramide, dalyvautų kituose LKF rengiamuose projektuose.

Kitaip tariant, reikės suderinti milijoną darbų. Ir jeigu D.Adomaitis paslys, visi suprantame, kokia reakcija jo laukia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.