EUROLYGA 2023

Jono Valančiūno klubas ruošia patrankas: ar įmanoma sulaikyti Karalių Jamesą?

Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“ NBA sezoną pradėjo švelniai ir labai gražiai. J.Valančiūnas pasiekė savo karjeros rekordą, kai po monstriško žaidimo surinko 32 taškus, o „Raptors“ 109:91 nugalėjo „Detroit Pistons“ komandą.

„Toronto Raptors“ komandos laukia mūšis su L.Jameso vedama „Cavaliers“ ekipa.<br>lrytas.lt montažas.
„Toronto Raptors“ komandos laukia mūšis su L.Jameso vedama „Cavaliers“ ekipa.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-28 09:15, atnaujinta 2017-05-10 02:02

Bet momentas praėjo.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį „Raptors“ laukia tikrasis išbandymas. Į Torontą atvyksta NBA čempionė „Cleveland Cavaliers“ komanda. LeBrono Jameso kompanija „Raptors“ sirgalius praėjusį sezoną stipriai nuliūdino – juk būtent jie sustabdė istorinį „Raptors“ žygį Rytų konferencijos finale.

„Tai gera proga žaisti prieš, mano galva, geriausią NBA komandą. Jie turi visus ginklus, kokių tik galima panorėti. Tai – ir geriausias žaidėjas, ir viena geriausių sudėčių pasaulyje. Mums tai – puikus testas“, – torontosun.com sakė „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

Lyderis – dar geresnis

Pergalė „Raptors“ stovykloje sukeltų tikrą euforiją ir leistų svajoti apie galimybę patekti į finalą, bet vargu, ar keturiskart NBA naudingiausio žaidėjo (MVP) titulą iškovojęs L.Jamesas bent akimirkai leis atsipalaiduoti šeimininkams.

„LeBronas paaugo, – paklaustas apie NBA superžvaigždės evoliuciją sakė D.Casey. – Pradžioje jis žaidė remdamasis sportiniu instinktu. Dabar matome, kad jis vadovauja visai komandai aikštėje, nustato derinius, sako ekipos draugams, ką daryti. Kai jis daro tai ir dar žaidžia, tampa neįtikėtinai pavojingu. Dėl to jis ir yra geriausias NBA.“

Praėjusį sezoną „Raptors“ pasiekė klubo rekordą, kai nužygiavo iki pat konferencijos finalo. Tada Toronto klubo gerbėjai su nerimu laukė batalijų prieš „Cavaliers“. Trenerį pakeitusiam Klivlando klubui prireikė 6 rungtynių. J.Valančiūnas jau galėjo pradėti galvoti apie Lietuvos rinktinę.

Vargu, ar įmanoma nukirsti „Cavaliers“ drakono galvą. To NBA finale padaryti nesugebėjo ir „Golden State Warriors“ komanda.

„LeBronas daro viską. Jis – komandos lyderis ir pavyzdys kitiems. Jis žaidžia taip pat kovingai, kaip ir visi kiti. Kiek suprantu, jis labai sunkiai dirba treniruotėse. Komandos įprastai renkasi tokį kelią, kokiu žengia žvaigždė. Dėl šios priežasties L.Jamesas yra toks, koks yra, o „Cavaliers“ ekipa – tokia, kokią matome šiandieną“, – sakė D.Casey.

Dar nėra pasiruošęs žaisti visa jėga

Tačiau kad ir kiek pagyrimų D.Casey dalintų L.Jamesui, „Raptors“ privalo jį bent pristabdyti, nes kitaip apie pergalę bus galima tik svajoti. Pirmuoju gynybos bastionu taps DeMarre'as Carrollas. „Raptors“ šį krepšininką ir įsigijo tam, kad jis galėtų vykdyti užduotis gynyboje. Būtent jam teks trukdyti kiekvienam metimui, kurį atliks geriausias krepšininkas pasaulyje, rašo torontosun.com.

NBA Rytų konferencijos finale D.Carrollas žaidė 50 procentų pajėgumu. Taip sako pats krepšininkas, kuris vasarą praleido gydydamasis traumą ir dabar jaučiasi 80-90 procentų pasiruošęs.

„Greitai galėsiu žaisti šimtu procentų. Viskas priklauso nuo ritmo. Nesakysiu, kad esu visiškai pasiruošęs, kol nepajusiu savo ritmo. Turiu pataikyti savo metimus ir kovoti dėl kamuolių, kaip įprastai tai darau“, – sakė D.Carrollas.

Jis įsitikinęs, kad dvikova su L.Jamesu – puikus išbandymas: „Pamatysiu, kokioje situacijoje yra mano kūnas. Ginsiuosi prieš tokį žaidėją, tad tikrai įsitikinsiu, kiek pajėgus mano kelis.“

Darbas – visai komandai

D.Carrollas tikrai nebus vieninteliu krepšininku, kuris mėgins sulaikyti L.Jamesą. Vargu, ar NBA yra nors vienas toks žaidėjas, kuriam tik savo jėgomis pavyktų prispausti „Cavaliers“ lyderį.

„Reikės visos komandos. Kartu kovoti prieš jį turės visi penki žaidėjai. Jie privalo suprasti, kada padėti, kada keistis, kada atsidurti tam tikroje vietoje. Bus labai sunku ir nereikia užmiršti, kad tuo pačiu metu reikės gintis ir prieš kitus „Cavaliers“ žaidėjus. Jam į pagalbą atskubės Tristanas Thompsonas, prisidės ir ant ūselio žaidžiantis krepšininkas. Pridėkime ir iš silpnosios pusės ateinantį žaidėją“, – problemas vardijo D.Casey.

„Raptors“ gynyba per pasiruošimą NBA sezonui atrodė ganėtinai skylėta. Krepšininkams sunkiai sekėsi susikalbėti, tačiau per dvikovą su „Pistons“ vaizdas buvo gerokai gražesnis. O kaip jis atrodys, kai teks žaisti prieš L.Jamesą?

„Prieš jį gali pastatyti skirtingus žaidėjus, tačiau jis ras kitus būdus, kaip atakuoti. Tad reikia daugiau. Pirmoji spaudimo linija – pirmasis vyrukas, kuris ginasi prieš jį. Tada turi būti pasirengusi padėti antroji, trečioji ir ketvirtoji linija. Nei „Raptors“, ne „Cavaliers“ neturi ryškių pokyčių po konferencijos finalo. „Cavaliers“ pridėjo dar vieną metiką, kuris gali išplėsti žaidimą – Mike'ą Dunleavy“, – sakė D.Casey.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.