EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: pasimatymas Milane ir bevaisės L. Lekavičiaus pastangos

Eurolyga ketvirtajame ture surengė dviejų Lietuvos rinktinės senbuvių pasimatymą, o Luko Lekavičiaus pastangos nepadėjo Kauno „Žalgiriui“ išvengti trečiojo pralaimėjimo.

L.Lekavičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Lekavičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2016-10-29 09:21, atnaujinta 2017-05-09 23:41

Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis susitiko per Italijos ir Ispanijos čempionų rungtynes Lombardijos sostinėje. Milano „Emporio Armani“ įžaidėjas M.Kalnietis rungtyniavo aktyviau ir agresyviau, tačiau į akis nekritęs ir rečiau kamuolį gaudavęs Madrido „Real“ puolėjas J.Mačiulis žaidė ilgiau ir naudingiau. O svarbiausia – J.Mačiulio komanda iškovojo pergalę išvykoje 101:90.

Rungtynes starto penkete pradėjęs J.Mačiulis per 26 min. pelnė 7 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. M.Kalnietis, kuris pirmą kartą į aikštę įėjo antrajame kėlinyje jo komandai jau atsiliekant dviženkliu skirtumu, per 9 min. įmetė 2 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus prasižengė.

Po keturių turų šių krepšininkų statistika yra panaši: M.Kalnietis pelno vidutiniškai 4,3 taško, vienerias rungtynes praleidęs J.Mačiulis – 3,7 taško.

Tarp Lietuvos krepšininkų Eurolygoje rezultatyviausiai žaidžia žalgiriečiai L.Lekavičius (vid. 9,3 tšk.), Artūras Milaknis (9 tšk.) ir Paulius Jankūnas (7,8 tšk.).

L.Lekavičius savo vidurkį smarkiai kilstelėjo penktadienį per rungtynes, kuriose „Žalgiris“ namie pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“ klubui 74:87. 22 metų gynėjas pelnė 16 taškų ir pakartojo karjeros rekordą, pasiektą šių metų vasarį Barselonoje.

Lietuviai šįkart pelnė 45 iš 74 komandos taškų, o bent po sykį į krepšį pataikė visi aikštėje buvę žaidėjai. Tiesa, kai kurių taiklumas, ypač atakuojant iš toli, buvo prastas: P.Jankūnas nepataikė nė vieno iš 4 tritaškių, L.Lekavičius ir A.Milaknis pataikė po 2 iš 8.

Ilgiausiai žaidė A.Milaknis (26,7 min.), L.Lekavičius (26,2 min.) ir Edgaras Ulanovas (25,6 min.).

Penktadienį Eurolygoje pirmą kartą buvo registruotas 20-metis Paulius Valinskas. Jis paraiškoje pakeitė trečiadienį Eurolygoje debiutavusį 18-metį vokietį Isaiah Hartensteiną. Tačiau treneris Šarūnas Jasikevičius nerado progos įleisti P.Valinską į aikštę.

Ketvirtajame ture labai trumpai žaidė Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis. Treneris Sito Alonso lietuvį į aikštę įleido vos 12 sek. pirmojo kėlinio pabaigoje. T.Sedekerskis niekuo nepasižymėjo, o paskui nuo suolo stebėjo, kaip jo komanda namie pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkams 90:95.

Savaitės lietuviai

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). L.Lekavičius pirmosiomis sezono savaitėmis yra neabejotinai geriausias Eurolygos lietuvis. Jis kiekvieną sykį įėjęs į aikštę pagyvina komandos žaidimą, prideda greičio ir agresyvumo. O per rungtynes su „Maccabi“ žemiausias žalgirietis pakartojo arba pagerino trijų svarbiausių statistikos kategorijų karjeros rekordus: pelnė 16 taškų (5/8 dvitaškių, 2/8 tritaškių), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Jonas Mačiulis („Real“). Vienintelis ketvirtajame ture pergale džiaugęsis lietuvis visko darė po truputį. J.Mačiulis pernelyg nekrito į akis, bet gavęs kamuolį su juo elgdavosi sumaniai: per 26 min. pelnė 7 taškus (2/3 dvitaškių, 1/3 tritaškių), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Pirmajame kėlinyje E.Ulanovas neapsigynė nuo Sonny Weemso, bet gavęs trenerio patarimų ištaisė didžiausias klaidas, be to, rado jėgų prisidėti prie komandos puolimo. E.Ulanovas žaidė 25,5 min., pelnė 9 taškus (3/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių) ir atkovojo 4 kamuolius.

Savaitės nusivylimas

Paulius Jankūnas („Žalgiris‘). „Žalgirio“ kapitonas buvo silpniausia komandos grandis. Pirmosiose atakose P.Jankūnas porą sykių blykstelėjo puldamas, bet gindamasis nuolat keliais žingsniais atsilikdavo nuo Devino Smitho.

Paskui net ir puolant jam kamuolys krito iš rankų. P.Jankūnas žaidė 21 min., pelnė 4 taškus (2/4 dvitaškių, 0/4 tritaškių), atkovojo 5 kamuolius ir 4 kartus suklydo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.