EUROLYGA 2023

Ar Šaras sugebės prilygti LeBroną Jamesą auklėjusiam strategui?

Šarūnas Jasikevičius praėjusią savaitę pralaimėjo strateginę kovą itin patyrusiam Stambulo „Fenerbahce“ treneriui Željko Obradovičiui, tačiau penktadienį jo laukia dar rimtesnis iššūkis. Į Kauną atvyksta Stambulo „Darussafaka“ ekipa, kuriai vadovauja „Cleveland Cavaliers“ į NBA finalus atvedęs Davidas Blattas.

M. Patašiaus ir AFP/Scanpix nuotr.
M. Patašiaus ir AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt ir lrytas.lt inf.

Nov 3, 2016, 12:26 PM, atnaujinta May 9, 2017, 5:00 PM

Apie laukiančią akistatą su D.Blatto vadovaujama „Darussafaka“ ir praėjusią savaitę žaistas dvejas rungtynes per tris dienas mintimis dalijosi Paulius Jankūnas ir Leo Westermannas.

„Praėjusiose rungtynėse su „Maccabi“ žaidėme namuose ir metėme tik du baudų metimus. Be to, tie baudų metimai buvo metami tik ketvirtajame rungtynių kėlinyje. Šiuolaikiniame krepšinyje su tokiu agresyvumu negali tikėtis pergalių bet kokiame turnyre, o tuo labiau Eurolygoje. Turime žaisti agresyviau, ties pražangos riba“, – apie taisytinus dalykus kalbėjo P.Jankūnas.

Būsimi varžovai – „Darussafaka“ – kol kas Eurolygoje iškovojo tik viena pergale daugiau nei Š.Jasikevičiaus kariauna. Tiesa, turkų komandą į priekį tempia individualiai stiprūs amerikiečiai, todėl turnyro lentelės rezultatai neatspindi tikrojo Stambulo klubo potencialo.

Nemaža dalis „Žalgirio“ komandos žaidimo priklausys nuo prancūzo L.Westermanno pasirodymo. Žaidėjo karjeros rekordas pirmose žalgiriečių Eurolygos rungtynėse namuose užtikrino pergalę prieš Vitorijos „Baskonia“. Kol kas universalusis žaidėjas stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre renka po 12 taškų ir atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Treneris Š.Jasikevičius pasikvietė mane į Kauną dėl to, kad atlikčiau savo darbą. Stengiuosi pateisinti trenerio pasitikėjimą ir gerinti savo žaidimą. Stengiuosi būti lyderis, bet turime ne vieną krepšininką, kuris gali imtis tokio vaidmens: Paulių Jankūnų, Keviną Pangosą. Turime lyderių ir už aikštės ribų. Savo ruožtu stengiuosi demonstruoti geriausią žaidimą ir padėti komandai laimėti“, – apie vaidmenį komandoje kalbėjo L.Westermannas.

Kol „Darussafaka“ stengsis sustabdyti L.Westermanną ir kitus „Žalgirio“ krepšininkus, šeimininkų trenerių štabas turės galvoti, kaip sustabdyti turkų lyderius, o ypač vieną  – buvusį žalgirietį J.Andersoną.

„Liko tik šilti prisiminimai apie Jamesą Andersoną. Tai buvo neeilinis žaidėjas, neeilinė asmenybė. Manau, vienas geriausių visų laikų „Žalgirio“ legionierių. J.Andersonas tikrai mums yra daug padėjęs aikštėje, užtenka prisiminti jo metimą, padėjusį patekti į Eurolygos „Top 16“ etapą, rungtynėse su Sasario „Dinamo“ ekipa. Rūbinėje J.Andersonas taip pat nebuvo nei pasipūtęs, nei arogantiškas. Buvo kaip mes, tikrai nejautėme, kad jis yra iš kitos valstybės“, – apie buvusį komandos draugą pasakojo P.Jankūnas.

L.Westermannas, kalbėdamas apie „Darussafaka“, išskyrė D.Blattą. Krepšininkas teigė ne kartą rungtyniavęs prieš šio stratego treniruojamą „Maccabi“, todėl yra susidūręs su ypatinga D.Blatto žaidimo filosofija.

„Nėra lengva grumtis su D.Blatto treniruojama ekipa. Jis visuomet parengęs kai ką ypatingo, kitaip nei kiti treneriai. Žaidžiau ne sykį prieš D.Blatto treniruojamą Tel Avivo „Maccabi“ klubą. Jo gynybos sistema ypatinga, neįprasta. Žinoma, „Darussafaka“ yra puiki ekipa, turinti puikių žaidėjų. Tai tobulėjanti komanda, su dalimi jos žaidėjų esu rungtyniavęs. Mūsų laukia sunkus susitikimas“, – įsitikinęs L.Westermannas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.