EUROLYGA 2023

Brockas Motumas turkus palaužti tikisi kieta kova po krepšiais

Brockas Motumas su Kauno „Žalgirio“ komanda turėjo laiko pasiruošti jau penktajai dvikovai Eurolygojai. Jeigu praėjusią savaitę „Žalgiris“ per tris dienas sužaidė du mačus, tai šįkart Stambulo „Darussafaka“ komandą analizavo visą savaitę.

B.Motumas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
B.Motumas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 12:13 PM, atnaujinta May 9, 2017, 5:04 PM

Penktadienį paaiškės, kiek analizė buvo naudinga. „Žalgiris“ savo aikštėje susitinka su „Darussafaka“ krepšininkais. Žalgiriečiai savo sąskaitoje turi vieną pergalę, o turkų komanda – dvi.

„Turime prisitaikyti prie naujojo Eurolygos formato. Žinoma, papildomos dienos, neabejotinai leidžia geriau pasiruošti artėjančioms rungtynėms“, – sakė B.Motumas.

Jis – rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas Eurolygoje. B.Motumas renka po 13,5 taško.

„Turkai – individualiai labai stipri komanda, mėgstanti propaguoti greitą krepšinį, dažnai atakuojanti iš toli. Svarbiausias mūsų tikslas – sustabdyti jų greitą puolimą bei atidžiai dengti jų snaiperius“, – sakė B.Motumas.

- Kokios jūsų varžovų stipriosios pusės?

– Turkai – individualiai labai stipri komanda, mėgstanti propaguoti greitą krepšinį, dažnai atakuojanti iš toli. Svarbiausias mūsų tikslas – sustabdyti jų greitą puolimą bei atidžiai dengti jų snaiperius.

- „Žalgiris“ Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius – pirmas, o „Darussafaka“ komanda – paskutinė. Kiek svarbu šiose rungtynėse kovoti po krepšiais?

– Kaip jau minėjau, jie meta daug tritaškių. Ne visi jie įkris, todėl turime būti pasirengia kovoti dėl kiekvieno kamuolio, po netaiklių varžovų mėtimų. Tikėkimės mums pavyks pasinaudoti šia jų silpnybe.

- „Žalgiris“ šiemet turi snaiperių, bet pagal tritaškių taiklumą komanda yra paskutinė. Kaip galite paaiškinti tokią situaciją?

– Nematau tame problemos, sezonas ilgas, ateis laikas ir pradėsime pataikyti savo metimus. Netaiklius metimus kompensuojame atkovotais kamuoliais, taip susikurdami papildomas progas atakuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.