EUROLYGA 2023

Europos taurės apžvalga: „Lietuvos rytui“ – laikas nerimauti?

Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda ir vėl pralaimėjo.<br>R.Vyšniausko nuotr.
Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda ir vėl pralaimėjo.<br>R.Vyšniausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Nov 3, 2016, 8:50 AM, atnaujinta May 9, 2017, 5:19 PM

Europos taurės turnyre vartai į antrąjį etapą platūs – pro juos kiekvienoje grupėje praeis po keturias iš penkių komandų. Tačiau Vilniaus „Lietuvos rytui“ jau reikia nerimauti. Vilniaus komanda trečiadienį patyrė trečią iš eilės pralaimėjimą ir liko penktojoje B grupės vietoje. Ketvirtajame ture suklupo ir kita Europos taurės turnyre dalyvaujanti Lietuvos komanda Panevėžio „Lietkabelis“.

Ir vilniečiai, ir panevėžiečiai kovojo svečiuose. „Lietuvos rytas“ pralaimėjo Berlyno ALBA ekipai 115:124, „Lietkabelis“ – Las Palmaso „Herbalife“ komandai 67:86.

Drama. „Lietuvos ryto“ ir ALBA krepšininkai Vokietijos sostinėje surengė dramatiškiausią šio krepšinio sezono spektaklį. Jame berlyniečiai pranašumą įrodė tik per antrąjį pratęsimą.

Tiek pagrindinio laiko, tiek pirmojo pratęsimo pabaigoje abi komandos turėjo galimybių išvengti papildomo streso. Vis dėlto labiau graužtis dėl išsprūdusios pergalės turėtų vilniečiai, kurie likus 2 min. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos pirmavo 8 taškų skirtumu 88:81. Maža to, likus 4 sek. persverti rezultatą galėjo Davidas Loganas, tačiau „Lietuvos ryto“ puolimo lyderis pataikė tik vieną iš dviejų baudos metimų ir rezultatas liko lygus 92:92.

Nepakeičiami. Net penki krepšininkai žaidė ilgiau nei 40 min. Vilniaus komandoje mažiausiai ilsėjosi trys amerikiečiai Davidas Loganas (jis pelnė 23 taškus), Corey Fisheris (23 taškai) ir Drew Gordonas (16 taškų ir 15 atk.kam.), Berlyno ekipoje – bosnis Elmedinas Kikanovičius (33 taškai) ir amerikietis Dominique‘as Johnsonas (24 taškai).

Beje, Vilniaus komandai 23 taškus pelnė dar vienas žaidėjas – Deividas Gailius.

Naudingiausias. ALBA lyderis E.Kikanovičius buvo pripažintas naudingiausiu ketvirtojo turo krepšininku. Beveik 42 min. žaidęs vidurio puolėjas ne tik pelnė 33 taškus (13/23 dvitaškių, 7/9 baudų), bet ir atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 10 pražangų ir surinko 35 naudingumo balus. Įdomu, kad trečiadienį dar rezultatyviau žaidė Sankt Peterburgo „Zenit“ gynėjas Ryanas Toolsonas. Jis įmetė 34 taškus ir padėjo „Zenit“ nugalėti Podgoricos „Budučnost“ komandą 84:79.

Taškai. Trečiadienį Berlyne vykusios rungtynės buvo rezultatyviausios šį sezoną, bet toli gražu ne rezultatyviausios turnyro istorijoje.

Europos taurės rekordas buvo pasiektas 2007 metų gruodį irgi Berlyne, kai ALBA net po penkių pratęsimų nugalėjo Sarajevo „Bosna“ komandą 141:127.

Namo. „Lietuvos rytas“ pralaimėjo visas trejas rungtynes ir B grupėje užima paskutinę penktąją vietą. Tiesa, vilniečiai kol kas visas rungtynes žaidė svečiuose (prieš tai jie pralaimėjo „Chimki“ ir Bilbao „Retabet“).

Pirmą kartą namie „Lietuvos rytas“ žais kitą savaitę, kai į mūsų šalį atvyks Fuenlabrados „Montakit“.

Šiame ture Fuenlabrados komanda savo aikštėje įveikė „Retabet“ ekipą 89:78 ir iškovojo antrąją pergalę. Tarp nugalėtojų rezultatyviausiai žaidė buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Marko Popovičius (17 taškų).

B grupėje pirmauja 3 iš 4 rungtynių laimėjusi ALBA. Po 2 iš 3 rungtynių laimėjo „Montakit“ ir „Chimki“, 1 iš 3 – „Retabet“.

Europos taurės grupėse žaidžia po penkias komandas (dėl to kiekviename ture viena ekipa nerungtyniauja), o į kitą etapą iš kiekvienos grupės pateks net po keturias komandas.

Lyderiai. Nors „Lietuvos rytas“ dar neturi pergalių, du jo krepšininkai pirmauja asmeninės statistikos lyderių sąrašuose. D.Gordonas yra pirmas pagal atkovotus kamuolius (vid. 13) ir naudingumo balus (25,7), Artūras Gudaitis – pagal blokuotus metimus (2,3).

Į pirmąją vietą rezultatyviausių krepšininkų sąraše pakilo E.Kikanovičius (vid. 23 taškai), o D.Gordonas (17,7 tšk.) yra penktas.

Triuškino. Kanarų salose, kur viešejo panevėžiečiai, trečiadienio vakarą nebuvo net intrigos užuomazgų. Las Palmaso komanda jau po pirmojo kėlinio triuškino svečius iš Lietuvos 35:14 ir nesunkiai atrėmė visus „Lietkabelio“ bandymus ženkliai sumažinti skirtumą.

„Lietkabelis“ pirmasis A grupėje baigė pirmąjį ratą. Panevėžio ekipa laimėjo 2 iš 4 rungtynių, o kitą savaitę ilsėsis.

Grupėje pirmauje visas 3 rungtynes laimėjęs „Herbalife“. „Nižnij Novgorod“ laimėjo 2 iš 3 rungtynių, Zagrebo „Cedevita“ – 1 ir 3, Skopjės MZT pralaimėjo visus 3 mačus.

Beje, šioje grupėje trečiadienį irgi buvo žaidžiamas pratęsimas. „Nižnij Novgorod“, kuris ketvirtajame kėlinyje buvo atsilikęs 11 taškų skirtumu, pavijo varžovus ir per papildomą laiką pranoko MZT ekipą 88:74. Žemutinio Naugardo komanda 11 min. atkarpą ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir per pratęsimą laimėjo net 31:6, o nugalėtojų gynėjas Kenny Boyntonas per pratęsimą pelnė 14 taškų.

Lyderiai ir autsaideriai. Europos taurės turnyre per keturis turus nesėkmių išvengė tik dvi komandos, iškovojusios po tris pergales. Abi lyderės yra iš kitų žemynų. Tai – „Herbalife“ iš prie Afrikos krantų esančių Kanarų salų bei Jeruzalės „Hapoel“ iš Izraelio.

„Hapoel“ pergalių seriją pratęsė dviejų buvusių Europos taurės laimėtojų dvikovoje trečiadienį namie įveikusi Krasnodaro „Lokomotiv“ klubą 90:79.

Tuo tarpu pergalės skonio dar nepajuto net keturios ekipos. Keturis pralaimėjimus patyrė Liublianos „Olimpija“, po tris – MZT, Podgoricos „Budučnost“ ir „Lietuvos rytas“.

Šeimininkai. Ketvirtajame ture visas aštuonerias rungtynes laimėjo šeimininkai. Namie pergalę iškovojo ir Mursijos UCAM ekipa, kurios aprangą vilki Martynas Pocius.

Mursijos krepšininkai nugalėjo daug metų Eurolygoje žaidusią Malagos „Unicaja“ komandą 83:75. M.Pocius prie pergalės vėl prisidėjo labai kukliai – tik 4 taškais.

Rezultatyviausiai Mursijos ekipoje žaidė buvęs „Lietuvos ryto“ gynėjas Billy Baronas. Jis pelnė 22 taškus.

Savaitės lietuviai

Deividas Gailius („Lietuvos rytas“). Ilgai snaudęs D.Gailius pabudo rungtynių Berlyne ketvirtajame kėlinyje. Per tris kėlinius jis nepaatikė nė vieno iš 5 dvitaškių bei tritaškių ir baudų metimais pelnė tik 4 taškus, bet ketvirtajame kėlinyje įmetė net 14 taškų ir pakeitė dvikovos eigą. Iš viso D.Gailius žaidė 30 min., pelnė 23 taškus (1/4 dvitaškių, 5/8 tritaškių, 6/8 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius.

Artūras Gudaitis („Lietuvos rytas“). A.Gudaitis keliose atkarpose taip aiškiai dominavo baudos aikštelėse, kad varžovams jose nebuvo ką veikti. Vilniečių vidurio puolėjas pelnė 15 taškų (5/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 5/8 baudų) ir blokavo 4 metimus. Tačiau jis taip pat greitai rinkosi pražangas, todėl žaidė tik 20 min. ir neišsaugojo savęs iki rungtynių pabaigos – ketvirtojo kėlinio priešpaskutinę minutę pasiekė pražangų limitą.

Mindaugas Lukauskis („Lietkabelis“). Panevėžietis antrajame kėlinyje pristabdė žiaurų komandos nuopolį. Daugiausia dėl jo pastangų „Lietkabelis“ nebeleido varžovams tolti ir netgi buvo truputį priartėjęs. M.Lukauskis žaidė 23 min. ir pelnė 9 taškus (1/1 dvitaškio, 2/5 tritaškių, 1/2 baudų).

Savaitės nusivylimas

Darjušas Lavrinovičius („Lietkabelis“). Traumą išsigydžiusiam Broliui sugrįžimas į Europos taurės turnyrą buvo labai nesėkmingas. D.Lavrinovičius žaidė 11 min., bet labai greitai gavo tris pražangas ir nė karto nepataikė į „Herbalife“ krepšį (0/2 dvitaškių).

Europos taurė. 4-asis turas.

A grupė. Las Palmaso „Herbalife“ – Panevėžio „Lietkabelis“ (L.Williamsas 12, B.Madgenas 10, M.Lukauskis 9) 86:67, „Nižnij Novgorod“ – Skopjės MZT 88:74 (po pratęsimo). Rikiuotė: 1. „Herbalife“ – 3 ir 0, 2. „Nižnij Novgorod“ – 2 ir 1, 3. „Lietkabelis“ – 2 ir 2, 4. Zagrebo „Cedevita“ – 1 ir 2, 5. MZT – 0 ir 3.

B grupė. Berlyno ALBA – Vilniaus „Lietuvos rytas“ (C.Fisheris, D.Loganas ir D.Gailius po 23, D.Gordonas 16, 15 atk.kam., A.Gudaitis 15) 124:115 (po 2 pratęsimų), Fuenlabrados „Montakit“ – Bilbao „Retabet“ 89:78.

Rikiuotė: 1. ALBA – 3 ir 1, 2. „Chimki“ – 2 ir 1, 3. „Montakit“ – 2 ir 1, 4. „Retabet“ – 1 ir 2, 5. „Lietuvos rytas“ – 0 ir 3.

C grupė. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Podgoricos „Budučnost“ 84:79, Mursijos UCAM (M.Pocius 4) – Malagos „Unicaja“ 83:75.

Rikiuotė: 1. UCAM – 3 ir 1, 2. Miuncheno „Bayern“ – 2 ir 1, 3. „Zenit“ – 2 ir 1, 4. „Unicaja“ – 1 ir 2, 5. „Budučnost“ – 0 ir 3.

D grupė. Jeruzalės „Hapoel“ – Krasnodaro „Lokomotiv“ 90:79, „Valencia“ – Liublianos „Olimpija“ 87:74.

Rikiuotė: 1. „Hapoel“ – 3 ir 0, 2. „Valencia“ – 2 ir 1, 3. Ulmo „ratiopharm“ – 2 ir 1, 4. „Lokomotiv“ – 1 ir 2, 5. „Olimpija“ – 0 ir 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.