EUROLYGA 2023

Jonas Valančiūnas apie savo žaidimą: „Noriu laimėti, o ne kažkam kažką įrodyti“

Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“ šventė pergalę Vašingtone prieš „Wizards“ 113:103, o tuo metu visa Šiaurės Amerika stebėjo JAV beisbolo lygos MLB finalo lemiamas rungtynes.

J.Valančiūną mėgina sulaikyti M.Gortatas.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
J.Valančiūną mėgina sulaikyti M.Gortatas.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rita Stankevičiūtė, specialiai lrytas.lt, Vašingtonas (JAV)

Nov 3, 2016, 9:02 AM, atnaujinta May 9, 2017, 5:19 PM

Ir patys krepšininkai po mačo drabužinėje įsijungė „Chicago Cubs“ ir „Cleveland Indians“ kovą. Ją laimėjo „Cubs“ beisbolo komanda, kuri triumfavo po 108 metų pertraukos.

„Aš irgi pažiūriu“, – rengdamasis šypsojosi J.Valančiūnas.

Kai laimi, galima ramiai sirgti už kitus. O „Raptors“ kol kas žygiuoja tvirtai, per ketverias rungtynes pralaimėję tik kartą.

„Šiemet visi žaidžiame kaip komanda. Daug labai nepasikeitėme, liko visi pagrindiniai iš praėjusio sezono. Aišku, dar anksti kalbėti, bet kol kas viskas normaliai“, – „Lietuvos rytui“ sakė 24 metų NBA puolėjas iš Utenos.

Rungtynės Vašingtone nebuvo lengvos. Tiesą sakant, pradžia buvo tragiška, nors per rytinę treniruotę „Raptors“ treneris Dwayne’as Casey vis kartojo, kaip svarbu gerai pradėti mačą.

J.Valančiūnas pelnė pirmuosius „Raptors“ taškus, bet po to krepšys Toronto komandai buvo užrištas daugiau nei tris minutes, o rezultatas tapo 11:2 „Wizards“ naudai.

„Raptors“ sugebėjo rasti būdų pažaboti užsivedusius Vašingtono krepšininkus, kurie buvo nusiteikę bet kokia kaina išvengti trečio pralaimėjimo iš eilės.

Sužaidus pusę antrojo kėlinio priekyje buvo jau svečiai iš Kanados – 45:39.

Šį spurtą J.Valančiūnas stebėjo nuo suolo, nes sužaidęs 9 minutes buvo pasodintas ant suolo ir į aikštę grįžo tik iki antrojo kėlinio pabaigos likus penkioms minutėms.

Tuomet jis iš karto atkovojo kamuolį ir sukėlė susižavėjimo šūksnius, kai puldamas krepšį apėjo „Wizards“ senbuvį iš Lenkijos Marciną Gortatą ir įskraidino kamuolį į krepšį iš nugaros viena ranka. Rezultatas tapo 50:42.

Kitų Jono taškų teko laukti iki trečiojo kėlinio antrosios pusės, bet jie vėl buvo įspūdingi

ir nutildė „Verizon Center“ tribūnas.

Kyle’as Lowry perduotas kamuolys rado atsidengusį J.Valančiūną ir šis nenusileisdamas ant žemės krovė į krepšį dviem rankomis, taip padidindamas „Raptors“ pranašumą iki 11 taškų – 75:64.

J.Valančiūnas žaidė be poilsio visas paskutines aštuonias rungtynių minutes, kadangi jį keitęs NBA naujokas iš Austrijos Jakobas Poeltlas surinko šešias pražangas.

Tuo metu skirtumas buvo sumažėjęs iki 4 taškų, o netrukus tapo lygu 92:92, kai „Wizards“ dievukas Johnas Wallas pelnė savo 26-ąjį tašką. Iš viso rungtynėse jis surinko 33 taškus ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

„Johnas Wallas yra individualiai labai stiprus žaidėjas. Sugeba sutraukti visus žaidėjus, gerai žaidžia du prieš du. Nebuvo lengva. Gerai, kad susikaupėme ir laimėjome“, – sakė J.Valančiūnas.

Likus penkioms minutėms lietuvis iš po krepšio pelnė aštuntąjį savo tašką, vėliau pataikė abu labai svarbius baudų metimus ir iš viso surinko 10 taškų.

J.Valančiūnas pataikė 4 dvitaškius iš 6, atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

.

„Raptors“ į priekį vedė DeMaras DeRozanas. Savo taikliais šūviais jis vis tildė Vašingtoną, o NBA gerbėjai kraipė galvas, iš kokios planetos šis 27 metų „Raptors“ gynėjas, šį sezoną kiekvienose rungtynėse įmetantis daugiau nei 30 taškų.

Vašingtone jis surinko 40.

„Iš Veneros, – juokavo J.Valančiūnas. – Gerai žaidžia, labai gerai. Visus metimus sumeta.“

Pats J.Valančiūnas sezoną irgi pradėjo tarsi viesulas, kai prieš savaitę pasiekė karjeros NBA rezultatyvumo rekordą.

Rungtynėse su „Detroit Pistons“ lietuvis pelnė 32 taškus ir atkovojo 11 kamuolių, o „Raptors“ nugalėjo  105:102. Po to buvo pralaimėjimas čempionams „Cleveland Cavaliers“ ir pergalė prieš „Denver Nuggets“.

Iš Vašingtono išsivežę dar vieną laimėjimą J.Valančiūnas ir „Raptors“ grįžta į Torontą, kur penktadienį laukia rungtynės su „Miami Heat“, o sekmadienį su „Sacramento Kings“.

„Vienos rungtynės geresnės, kitos blogesnės, bet darau viską, kad laimėtume. Nenoriu kažkam kažko įrodyti, noriu laimėti“, – sakė J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.