EUROLYGA

„Žalgirio“ treneris Š.Jasikevičius įsiuto ir grasina: „Aš apstulbęs“

„Jei sąžiningai – aš apstulbęs. Aš buvau žaidėjas, turėjau ilgą karjerą ir visada po mačų analizuodavau savo žaidimą. Tai va – per savo 19 metų karjerą nemačiau nė karto, kad komanda darytų viską atvirkščiai, nei suplanuota. Žaidėjams trūksta užsivedimo, trūksta kiaušinių“, – pyktį tramdydamas per spaudos konferenciją penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenos spaudos centre kalbėjo žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius.

Šarūnas Jasikevičius įsiuto.<br>V.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius įsiuto.<br>V.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius įsiuto.<br>V.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius įsiuto.<br>V.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 8:31 PM, atnaujinta May 9, 2017, 2:36 PM

Kauno komanda penktadienį patyrė ketvirtąją nesėkmę Eurolygos penktojo turo mače, namie nusileidusi Stambulo „Darussafaka“ ekipa 80:83.

„Žalgirio“ strategas nedviprasmiškai pareiškė, kad didžioji dalis žaidėjų privalo susiimti, nes tai buvo labai rimtas skambutis jų karjerai: „Jie ne tik kad nesilaikė žaidimo plano, bet viską darė atvirkščiai. Rodome daug vaizdinės medžiagos, daug akcentavome detales ir vis tiek viskas daryta atvirkščiai. Esu apstulbęs ir manau, kad pats laikas 80 procentų žaidėjų susiimti. Pasakysiu tiek: jau turime tris nepanaudotas galimybes laimėti Eurolygoje. Labai gaila, kad jos neįgyvendintos ir turime tokią situaciją. Nuo šiol dirbsime be laisvų dienų, nes galbūt žaidėjai per gerai gyvena arba jiems nerūpi krepšinis. Padarysime, kad rūpėtų žaidimas. Kažką keisime.“

 – Gal keisite ne tik požiūrį? Gal ir sudėtį? 

– Nesu toks treneris, kuriam patinka keisti žaidėjus. Nesame tokia ekipa, kuri gali keisti krepšininkus. Reikia tuomet kalbėti su klubo vadovybe. Įspūdinga, kai įmetame 80 taškų padarydami 22 klaidas. Jos buvo 9 klasės lygio, gynybinės klaidos – 8 klasės lygio. Atleiskite už tokius palyginimus, bet žaidėjai pernelyg gerai gyvena.  

– Per pirmus du kėlinius padarėte 13 klaidų, po to padidinote iki 22... 

– Tokia neatsakomybė ir toks žaidėjų elgesys yra nepateisinama. Per 19 metų profesionalaus krepšininko karjeros neprisimenu mačo, kad kas nors taip viską darytų atvirkščiai. 

– „Žalgiryje“ žaidžia daug rinktinės narių. Gal vasara turėjo įtakos, kad dabar jie kovoja ne taip, kaip įprasta?

– Man nusibodo už žaidėjus sakyti pasiaiškinamus. Jie tiesiog turi žaisti. Galbūt jų nereikia pirkti „Žalgiriui“, nes rungtyniauja rinktinėje. Daug kas žaidžia rinktinėje, bet nesiskundžia. Čia yra tik pasiteisinimai, pasiteisinimai ir dar kartą pasiteisinimai. Tegu žaidėjai nueina namo, atsistoja prieš veidrodį ir į jį pasižiūri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.