EUROLYGA 2023

Krepšinio ekspertas atskleidė didžiausią „Žalgirio“ bėdą

Nors Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje jau spėjo įsitvirtinti lyderių pozicijoje, tačiau Eurolygoje kauniečių žaidimas vis dar stringa – laimėtos tik vienerios rungtynės iš ketverių.

A.Brazys pažvelgė į Kauno „Žalgirio“ žaidimą.<br>lrytas.lt montažas.
A.Brazys pažvelgė į Kauno „Žalgirio“ žaidimą.<br>lrytas.lt montažas.
„Žalgiris“ penktadienį žais Eurolygos rungtynes.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ penktadienį žais Eurolygos rungtynes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ penktadienį žais Eurolygos rungtynes.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ penktadienį žais Eurolygos rungtynes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Laura Ivaškaitė

2016-11-04 13:20, atnaujinta 2017-05-09 15:09

Ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas ir treneris Algirdas Brazys kritiškai apžvelgė sezono startą bei atskleidė, kad didžiausiu ekipos galvos skausmu galima laikyti vilčių nepateisinančią priekinę liniją.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ sezono pradžią?, – lrytas.lt paklausė A. Brazio.

– Komanda dar nepasiekė optimalaus lygio, kadangi atsirado daug naujų žaidėjų, jiems reikia laiko. Pagal savo galimybes ir biudžetą jie žaidžia gana gerai. Nors Šarūnas Jasikevičius dar jaunas, bet jo komandos žaidimo stilius labai brandus. Tai akiai patrauklus, atviras krepšinis. Matyti ir tai, kad treneris gerai išnaudoja ilgą atsarginių žaidėjų suolelį. Aišku, kalnų šiais metais Eurolygoje „Žalgiris“ dar nenuvers, bet pergalių tikrai bus.

– Kas nulėmė gana slogią Eurolygos pradžią ir ko ekipos žaidime dar trūksta?

– Į akis pirmiausia krinta sudėties, ypač priekinės linijos, trūkumai. Ne visai tenkina vidurio puolėjai – Lima, Javtokas, Kavaliauskas. Žaidžiant Eurolygoje jie yra daugiau pagalbiniai žaidėjai, ir tai labai pastebima.

Taip pat ir atakuojančio gynėjo pozicijoje norėtųsi daugiau stabilumo. Nors Artūras Milaknis patyręs krepšininkas, niekada nežinai, kuriose rungtynėse jis iššaus, o kuriose ne. Jis jau solidaus amžiaus žaidėjas, todėl treneriams yra sunku, kai per tiek metų jis dar neįgavo stabilumo.

– Po rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ Š. Jasikevičius piktinosi teisėjais, ar tam buvo pagrindo?

– Treneriai dažnai būna nepatenkinti teisėjais. Tik LKL to nelabai matome, kadangi už pasisakymus iškarto baudžiama. Tai yra savotiškas absurdas.

Tačiau tose rungtynėse iš tikrųjų į akis krito teisėjų klaidos, kurios nulėmė visą eigą. Puikiai suprantu Š.Jasikevičiaus pyktį. Žiūrovų reakcija į keistus teisėjų sprendimus irgi daug ką pasako. Švilpukai svarbiais momentais, galėję pakeisti mačo baigtį, buvo tikrai ne „Žalgirio“ naudai.

– Kas iš žalgiriečių šiame sezone maloniai nustebino, o kas nuvylė?

– Labai smagu matyti Luko Lekavičiaus, Pauliaus Jankūno žaidimą. Matyti, kad jie šiais metais yra atsigavę . Taip pat pasiteisino geri tarpsezonio pirkiniai. Kevinas Pangosas, Leo Westermannas yra itin aukšto lygio žaidėjai.

Kalbant apie likusius rezervus, manau, kad R.Seibutis galėtų įnešti didesnį indėlį. Gal jam atsiliepė žaidimas vasarą, po kurio gynėjas įkrito į savotišką duobę. Patyrusiems krepšininkams bėgant metams taip atsitinka. Bet neabejoju, kad jis komandai dar duos naudos. Nors apskritai rezervų dar yra, tačiau nelabai tikiu, kad kas nors ypač sublizgės.

– Į Augusto Limą prieš sezoną buvo dedama daug vilčių. Kodėl brazilas aikštėje vis dar neatsiskleidžia?

– Įsigydami Augusto Limą treneriai žinojo, ką perka. Žaisdamas Madrido „Real“ jis nebuvo žmogus, galintis nulemti rungtynes, o ir po krepšiu nepasižymėdavo ypatingu rezultatyvumu. Jei jo žaidimo braižas atitinka trenerių viziją, puiku, bet kol kas labai trūksta jo agresyvumo ir iniciatyvos.

– Kokios jūsų prognozės prieš mačą su Stambulo „Darussafaka“ ekipa?

– Stambulo komanda nėra ypatingas grandas, nieko stebuklingo. Jie pastaruoju metu nežaidžia labai gerai ir stabiliai. Tas pats Jamesas Andersonas , nors tikrai aukščiausio lygio žaidėjas, dar nepasiekė geros formos.

Todėl šiandien Stambulo komanda yra įveikiama. Be to, kauniečiai žais namuose, savo sirgalių akivaizdoje. Manau, kad dabar treneris komandą parengs psichologiškai ir sieks tik pergalės. Pagal charakterį Š.Jasikevičius yra maksimalistas, tad kiekvienas pralaimėjimas jį stipriai užgauna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.