EUROLYGA 2023

Eurolygos savaitėje labiausiai nuvylė žalgirietis A. Kavaliauskas

Paulius Jankūnas šią savaitę buvo vienintelis išties gerai žaidęs Lietuvos krepšininkas. Tačiau jo ir prancūzo Leo Westemanno (abu pelnė po 21 tašką) pastangų neužteko, kad Kauno „Žalgiris“ iškovotų pergalę Eurolygos penktajame ture.

A.Kavaliauskas<br>V.Bitvinsko nuotr.
A.Kavaliauskas<br>V.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

Nov 5, 2016, 8:09 AM, atnaujinta May 9, 2017, 2:14 PM

Kauniečiai penktadienį savo aikštėje pralaimėjo Stambulo „Darussafaka“ ekipai 80:83.

Lietuviai pelnė 45 iš 80 komandos taškų, bet, neskaitant P.Jankūno, kitų žaidėjų indėlis buvo nežymus. Lukas Lekavičius blykstelėjo tik trečiajame kėlinyje, per kurį įmetė visus 6 savo taškus, tačiau paliko aikštę dėl penkių pražangų, Artūras Milaknis įmetė du tritaškius ir taip pat surinko 6 taškus, tačiau dažniau švaistė pro šalį (0/2 dvitaškių, 2/6 tritaškių), Edgaras Ulanovas iniciatyvos ėmėsi tik keliuose epizoduose ir pelnė 7 taškus.

Antanas Kavaliauskas (3 taškai), Renaldas Seibutis (2 taškai) ir trečiajame kėlinyje trumpai žaidęs Robertas Javtokas (0 taškų) padarė daugiau žalos, negu davė naudos.

Du užsienio klubams atstovaujantys Lietuvos rinktinės veteranai šiame ture žaidė gana trumpai ir kalnų aikštėje nenuvertė. Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis per 14 min. pelnė 5 taškus, Milano „Emporio Armani“ gynėjas Mantas Kalnietis per 11,5 min. įmetė 4 taškus.

„Real“ namie nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ ekipą 90:81, „Emporio Armani“ išvykoje po pratęsimo pralaimėjo Bambergo „Brose“ komandai 102:106.

Apie vyrų rinktinę dar tik svajojančiam 18-mečiui Tadui Sedekerskiui šiame ture žengti ant parketo neteko. Jis buvo vienintelis iš dvylikos Vitorijos „Baskonia“ krepšininkų, kurio treneris Sito Alonso į aikštę neleido. „Baskonia“ penktadienį išvykoje nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą 70:63.

Savaitės lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Pirmoje rungtynių pusėje „Žalgirio“ kapitonas pavertė savo baudos aikštelę nepaimama tvirtove, į kurią varžovų aukštaūgiai net nebandė kišti nosies. Trečiojo kėlinio pabaigoje gynyba šioje teritorijoje pradėjo truputį skilinėti, bet P.Jankūnas dar efektyviau skaldė varžovų gynybą.

Jis žaidė 28 min., pelnė 21 tašką (7/9 dvitaškių, 7/7 baudų), atkovojo 11 kamuolių ir išprovokavo 5 pražangas. P.Jankūnas pirmasis tarp lietuvių šį sezoną pelnė bent 20 taškų ir atkovojo bent 10 kamuolių, o savo vidurkius pakėlė iki 10,4 taško ir 7,4 kamuolio. Pagal atkovotus kamuolius P.Jankūnas Eurolygoje pakilo į penktąją vietą.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Komandai ginantis jam buvo skirtos sudėtingiausios užduotys, su kuriomis E.Ulanovas dažnai nesusitvarkydavo ir pralaimėjo nemažai mikrodvikovų J.Andersonui ir W.Clyburnui.

Kita vertus, jo dengiami varžovai nebuvo rezultatyvūs, o pats E.Ulanovas pakėlė tribūnas tritaškiu pabaigdamas pirmąjį kėlinį ir efektingai pataisydamas nesėkmingą B.Motumo metimą ketvirtojo kėlinio viduryje. Iš viso jis žaidė 28 min., pelnė 7 taškus (1/3 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Jonas Mačiulis („Real“). J.Mačiulis žaidė neilgai, bet daugumą trenerio Pablo Laso užduočių įvykdė ir per 14 min. pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių). Vis dėlto po dviejų iš eilės netaiklių metimų trečiajame kėlinyje puolėjas tapo pasyvesnis ir visą ketvirtąjį kėlinį liko ant suolo.

Savaitės nusivylimas

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). A.Kavaliauskas kartą įmetė laisvas iš po krepšio, kai L.Westermannas vos neįgrūdo jam kamuolį į rankas. Tai buvo vienintelis geras epizodas. 14 min. žaidęs vidurio puolėjas suklydo ir prasižengė po tiek pat kartų, kiek pelnė taškų (1/2 dvitaškių, 1/2 baudų). Šiose trijose statistikos skiltyse prie jo pavardės įrašytas skaičius 3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.