EUROLYGA

Žvilgsnis į „Žalgirio“ pralaimėjimą: kodėl Kaunas per prastas „Darussafaka“ klubui

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio‟ komanda savo žiūrovų akivaizdoje Eurolygos turnyro maratone jėgas išmėgino su turtinguoju bei dideles ambicijas puoselėjančiu Stambulo „Darussafaka‟ klubu.

Kauno „Žalgiris“ ir vėl pralaimėjo Eurolygos mačą
Kauno „Žalgiris“ ir vėl pralaimėjo Eurolygos mačą
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Jokubauskas

Nov 5, 2016, 8:45 AM, atnaujinta May 9, 2017, 2:14 PM

Pradžioje drausmingai žaidę žalgiriečiai trečiame ketvirtyje visiškai „sugriuvo“, atidavė iniciatyvą ir stebėjo, kaip tritaškiais tolstantis varžovas kartu su savimi iš Kauno išsineša ir pergalę.

Svečiai laimėjo 83:80, taip palikdami „Žalgirį‟ vos su vienu laimėjimu per penkis turus.

Kodėl net 11 taškų akistatoje susikrovę „Žalgirio“ krepšininkai galiausiai praskydo ir nesugebėjo atrasti jėgų paklupdyti tik išvykose pergales skinančią „Darussafaka“ Lrytas.lt pateikia detalesnę dviejų Eurolygos komandų susitikimo apžvalgą, teigiamus bei neigiamus mačo aspektus.

Gynėjo ir aukštaūgio tandemas

Leo Westermanas kaskart vis labiau įrodinėja, kad būtent jis yra vienas iš pagrindinių komandos vedlių puolime. Prancūzas penktadienį ne tik rinko taškus, tačiau jo žaidime jautėsi ramybė ir užtikrinta pozicija valdant komandą. Žaidėjo sąskaitoje 21 taškas ir 6 rezultatyvūs perdavimai. Komandos kapitonas Paulius Jankūnas sužaidė dar vieną fenomenalų mačą, jo kraityje dviguba statistika ‒ 21 taškas bei 11 atkovotų kamuolių.

Pasinaudota varžovų achilo kulnu

Kaip ir reikėjo tikėtis, Kauno „Žalgiris“ puikiai kontroliavo „lentą‟. Užtikrinta kova dėl atšokusių kamuolių lėmė svarbų niuansą – kauniečiai nesuteikė antrųjų šansų varžovams. „Žalgiris“ daugiau nei dvigubai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuoliu –33 prieš varžovų – 15. Tai viena iš kauniečių stipriųjų pusių, kuri ir ateityje turėtų išryškėti žaidžiant tarptautiniame fronte.

Puiki gynyba pirmoje rungtynių pusėje

Tiek gindamiesi vienas prieš vieną, tiek padėdami vieni kitiems, žalgiriečiai puikiai komunikavo tarpusavyje. „Step out‟ metu „Žalgirio“ aukštaūgiai spėdavo grįžti prie savų žmonių, taip maksimaliai apsunkinant varžovų darbą puolime.

Tragiškas trečiasis kėlinys

Nors pirmus du ketvirčius „Žalgiris‟ puikiai tvarkėsi tiek ties savąja zona, tiek ir gynyba baudos aikštelėje, po didžiosios pertraukos pradėjo šlubuoti individuali žalgiriečių gynyba prieš varžovų galinės linijos žaidėjus. Būten tai leido Stambulo ekipos žaidėjams nevaržomiems atakuoti nuo tritaškio linijos. Vienas po kito tritaškiai metimai skrodė „Žalgirio‟ komandos tinklelį, o Šarūnui Jasikevičiui teliko skėsčioti rankomis. Trys varžovų tritaškiai metimai buvo pataikyti net ir kauniečiams prasižengus. Per trečiąjį kėlinį „Žalgiris“ praleido net 35 taškus. Eurolygoje kauniečiai yra daugiausiai tritaškių varžovams leidžianti išmesti komanda.

Individualus meistriškumas

Aukščiausio lygio žaidėjų perpildyta „Darussafaka‟ komanda sunkiais momentai rėmėsi savo žvaigždėmis, kurios be jokių skrupulų pataikydavo net ir sudėtingiausius metimus. Tuo tarpu žalgiriečiai, neturėdami individualiai labai stiprių žaidėjų, turėjo kliautis komandiniu žaidimu, kuris ne visada deramai veikė.

Lengvojo krašto trūkumas

Vieninteliam tikram lengvajam krašto puolėjui – Edgarui Ulanovui yra neabejotinai būtina pamaina. Artūrui Milakniui rungtyniaujant trečiuoju numeriu, atsiverdavo didžiulės galimybės turkams nevaržomiems rinkti taškus. Snaiperis nespėdavo apsiginti nė prieš vieną „Darusaffaka‟ individualiai stipresnį žaidėją, tad sekdavo pražangos arba lengvi varžovų taškai.

Augusto Lima ir Kevinas Pangosas

Penktadienio Eurolygos dvikova tapo dar vienomis nekaip susiklosčiusiomis rungtynėmis abiems „Žalgirio‟ legionieriams. Ir nors sprendimą Augustą Limą trumpai laikyti aikštėje dar galima pateisinti taktiniais sprendimais, tai Kevino Pangoso pasirodymas nuvilia vis labiau. Gynėjas prametė visus tris savo metimus bei padarė net 4 klaidas per pirmąją rungtynių pusę. Nėra aišku ar Eurolyga tiesiog per aukštas lygis šiam krepšininkui. Kitą vertus, tai gali būti ir psichologinės problemos, nes, pasak trenerio, žaidėjas puikiai atlieka savo darbą treniruočių metu.

Klaidos

Eilę sezonų „Žalgirį‟ kamuoja neabejotinai didžiausia komandos problema – begalė klaidų mačo metu. Rizikingi perdavimai penktadienį dažniausiai baigdavosi padovanotu kamuoliu varžovams. „Darussafaka‟ komanda naudojosi savo stiprybe ‒ gerai besiginantys, puikiai neatsargius perdavimus medžiojantys gynėjai terorizavo žalgiriečius didžiąją susitikimo dalį. Klaidos yra neišvengiamos, tačiau svarbiausias komandos trenerių darbas yra sumažinti jų kiekį, norint gerai pasirodyti Eurolygoje bei padidinti savo pergalių skaičių.

Ateinančią savaitę Kauno „Žalgiris‟ kraunasi lagaminus: kita kauniečių stotelė Eurolygoje ‒ puikiai treneriui Šarūnui Jasikevičiui pažįstama ir visada jį svetingai sutinkanti Katalonijos sostinė Barselona. Lapkričio 10-ąją kauniečiai surems ginklus su tituluota „Barcelona“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.