EUROLYGA 2023

D. Saboniui – „Thunder“ trenerio ir žvaigždžių liaupsės: „Jis apdovanotas“

Domantas Sabonis sužaidė geriausias trumpos karjeros NBA rungtynes – dvidešimtmetis lietuvis pelnė 15 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir smeigė keturis tritaškius, taip padėdamas „Oklahoma City Thunder“ ekipai 97:85 įveikti „Miami Heat“.

D.Sabonis sulaukė daug pagyrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis sulaukė daug pagyrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2016, 8:53 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:21 PM

„Thunder“ komandai tai buvo jau šeštoji pergalė per septynerias rungtynes – toks sezono startas yra geriausias ekipos istorijoje. Oklahomos ekipa šiuo metu yra geriausi Vakarų konferencijoje.

D.Sabonis šiose rungtynėse pagerino kelis asmeninius rekordus – pelnytų taškų, atkovotų kamuolių, pataikytų tolimų metimų. Rekordiškai ilgai jis išbuvo ir aikštėje – 30 minučių.

Po tokio pasirodymo „Thunder“ treneris Billy Donovanas negailėjo pagyrų lietuviui.

„Jis vis patogiau jaučiasi puolime. Domantas vis geriau jaučiasi žaisdamas šalia tokių vyrukų kaip Stevenas Adamsas, Russellas Westbrookas, Victoras Oladipo ar Andre Robersonas“, – po rungtynių džiaugėsi treneris.

„Aš jam visada kartoju, nuo pat tos akimirkos, kai jis čia atvyko, kad reikia būti agresyviam. Kai Domantas žaidžia agresyviai, tai atveria kelius ne tik jam, bet ir komandos draugams. Jis jaunas, bet apdovanotas“, – gerų žodžių negailėjo ir V.Oladipo, kuris su „Thunder“ sudarė ketverių metų, 84 milijonų dolerių vertės sutartį.

Šiame susitikime D.Sabonis drąsiai atakavo krepšį ir metė net septynis tolimus metimus.

„Esu laimingas ir jaučiuosi gerai dėl tų keturių tikslių metimų“, – po rungtynių sakė jis.

Po vieno iš metimo prie jo pribėgo R.Westbrookas ir pasveikino su tokiu žaidimu.

„Kai vienas geriausių žaidėjų pasaulyje taip pribėga prie tavęs.. Tai neįtikėtina“, – džiaugėsi D.Sabonis.

Dvidešimtmetis žibėjo ne tik puolime – gynyboje jis atliko milžiniška darbą ir kelis kartus efektingai apsigynė prieš „Heat“ gynėjus, kai šie susikeisdavo po užtvaros.

„Aš labai laimingas dėl Domo. Jis buvo agresyvus visą naktį“, – Domantą gyrė ir „Thunder“ vedlys R.Westbrookas.

Tačiau nereikia pamiršti, kad lietuvis – dar tik naujokas. Geresnias rungtynes gali sekti prastesnės ir atvirkščiai. Jis dar tik pratinasi prie NBA krepšinio, bet kai pripras, varžovams darys daugybę nemalonumų, mano B.Donovanas.

„Jis gali žaisti po krepšiu nugara, mesti tritaškius, atkovoti kamuolius, sukurti progas kitiems. Kai jis jausis daug patogiau NBA, žais vis geriau ir geriau“, – neabejoja lietuviu pasitikintis B.Donovanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.