EUROLYGA 2023

Amerika lygina Sabonius: Domanto karjera nebus tokia įspūdinga kaip tėvo

Iki pirmojo Domanto Sabonio vizito į gimtąjį Portlandą liko kiek mažiau nei penkios savaitės, tačiau JAV žiniasklaida jau mini legendinio Sabo sūnaus vardą.

A.Sabonis ir D.Sabonis<br>„Facebook“ nuotr.
A.Sabonis ir D.Sabonis<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 9:46 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 8:01 AM

NBA.com žurnalistai konstatuoja, kad D.Sabonis visiškai skiriasi nuo garsiojo tėvo.

„Krepšinio istorijoje niekas nebuvo toks puikus kaip Arvydas. Jį galima laikyti geriausiu visų laikų puolėju. Nors buvo aukštaūgis, aikštės matymu prilygo geriausiems įžaidėjams, o tritaškius mėtydavo lyg snaiperis“, – rašo jie.

Virtuoziškas A.Sabonio žaidimas Europoje buvo įspūdingas, o pasirodymas „Portland Trail Blazers“ ekipoje pelnė jam vietą NBA šlovės muziejuje. Lietuvis buvo savo komandos lyderis iki pat karjeros pabaigos 2003 metais.

Jo sūnus D.Sabonis, nors žaidžia tik pirmą sezoną NBA, jau spėjo rasti vietą „Oklahoma City Thunder“ klube.

Krepšininkas, gimęs Portlande, kol jo tėvas dar rungtyniavo „Blazers“ ekipoje, yra gerai pažįstamas Šiaurės Amerikos sporto gerbėjams ir per du sezonus jau spėjo juos sužavėti žaidimu Gonzagos komandoje.

Domantas –   A.Sabonio, kurio karjeros kelias prasidėjo dar už geležinės uždangos, priešingybė. Sovietų Sąjungoje gimęs legendinis Lietuvos krepšininkas vengdavo interviu su žurnalistais, teigdamas, kad nemoka anglų kalbos, tačiau paskui laisvai ja šnekučiuodavosi su komandos draugais.

O štai jaunasis D.Sabonis yra lengvai sukalbamas ir nevengia spaudos dėmesio, užgriuvusio pradėjus rungtyniauti NBA.

Be to, skiriasi tėvo ir sūnaus žaidimo filosofija. A.Sabonis aikštėje itin išsiskirdavo, jo buvo neįmanoma nepastebėti. O D.Sabonis bent kol kas labiau įsilieja į žaidimą.

„Domantas neturi itin ryškių savybių – jo visi žaidimo elementai vienodai geri. Dėl tokio universalumo jis sugebėjo svariai prisidėti prie šešių „Thunder“ pergalių šį sezoną“ , – rašo NBA.com.

Portalas teigia, kad D.Saboniui nepranašaujama tokia įspūdinga karjera kaip tėvo, tačiau jis galėtų būti puikus pastiprinimas kiekvienai komandai.

„Thunder“ treneris Billy Donavanas taip pat gyrė D.Sabonio darbo etiką ir teigė, kad taip stengiantis jo laukia šviesi ateitis:  “Jis labai labai sunkiai dirba. Domantas yra pozityvi asmenybė ir turi didžiulį norą tobulėti. Visada jaučiau, kad žaidėjai, kurie stengiasi nuolat būti geresni ir kritiškai žiūri į save, pasiekia daugiausia. Tai Domantas ir daro. Jis atiduoda visą save ir susitelkia į krepšinį.

Nors NBA žaidžia tik pirmą sezoną, manau, Domantas bus svarbi komandos dalis. Jis sugeba valdyti kamuolį, tinkamai jį perduoti, yra fiziškai gerai pasirengęs, o jo darbo etika – puiki. Tai viskas, ko reikia norint tapti puikiu žaidėju“, – lietuviui liaupsių negailėjo strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.