EUROLYGA 2023

Prienų krepšininkai į kitą Europos turnyro etapą pateko net nežaisdami

Kad užsitikrintų kelialapį į FIBA Europos taurės antrąjį etapą, Prienų-Birštono „Vytautui“ šią savaitę net nereikėjo eiti į aikštę. Tuo tarpu „Šiauliai“ pratęsė pralaimėjimų seriją ir beveik prarado galimybes pabėgti iš paskutinės vietos.

Prienų klubo treneris V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
Prienų klubo treneris V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 9:26 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 8:01 AM

Paskutiniai. Visuose turnyruose skęstantys „Šiauliai“ trečiadienį namie pralaimėjo FIBA Europos taurės ketvirtojo turo rungtynes Minsko „Cmoki“ komandai 77:90.

Šiauliečiai neturi nė vieno taško ir J grupėje užima paskutinę ketvirtąją vietą. „Šiauliai“ dar neprarado aritmetinių galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau jiems reikės ne tik laimėti abejas likusias rungtynes išvykose (su Nikosijos APEOL bei Pardubicų JIP), bet ir sulaukti palankių rezultatų kituose mačuose.

APOEL ir JIP turi po dvi pergales, o grupėje pirmauja visas ketverias rungtynes laimėjusi „Cmoki“ komanda, kurioje žaidžia Laimonas Kisielius.

FIBA Europos taurės turnyre komandos suskirstytos į dešimt grupių. Į antrąjį etapą pateks po dvi geriausias visų grupių komandas ir dar keturios ekipos, kurios užims trečiąją vietą.

Poilsis. I grupėje žaidžia tik trys komandos, todėl kiekviename ture vienai ekipai rungtyniauti nereikia. Šią savaitę ilsėjosi „Vytauto“ krepšininkai, o kitose grupės rungtynėse Tyrgu Murešo „Mureš“ išvykoje 89:76 nugalėjo Talino „TLU-Kalev“ ekipą, kuriai atstovauja Robertas Grabauskas (jis pelnė 12 taškų ir atkovojo 9 kamuolius).

Nė sykio nelaimėjęs „TLU-Kalev“ po šio mačo prarado galimybes pakilti iš paskutinės vietos, o po dvi pergales turintys „Vytautas“ ir „Mureš“ užsitikrino kelialapius į kitą etapą.

Kitame ture „Vytautas“ žais Rumunijoje ir pergalės atveju užsitikrins pirmąją vietą grupėje. Tiesa, prieniškiai net ir pralaimėję išsaugotų puikias galimybes būti pirmi, nes pirmajame rate namie sutriuškino ir „Mureš“ (99:61), ir „TLU-Kalev“ (104:61).

Legionieriai. Labai prastai žaidžia ne tik „TLU-Kalev“, bet ir kitos legionierių iš Lietuvos turinčios komandos.

Šiame ture Briuselio „Basic Fit“ su Augustu Pečiukevičiumi pralaimėjo jau ketvirtąsias iš eilės, „Tartu Ulikool“ – trečiąsias iš eilės rungtynes. Briuselio ir Tartu ekipos dar nepatyrė pergalės skonio.

Iš mirties taško pajudėjo tik Bukarešto „Steaua“ su Mariumi Runkausku. Nors M.Runkauskas nepataikė nė vieno iš 6 tritaškių ir pelnė tik 4 taškus, „Steaua“ namie nugalėjo „Prievidza“ komandą 82:71 ir iškovojo pirmąją pergalę.

FIBA Europos taurė. 4-asis turas.

I grupė. Talino „TLU-Kalev“ (R.Grabauskas 12, 9 atk.kam.) – Tyrgu Murešo „Mureš“ 76:89. Rikiuotė: 1. Prienų-Birštono „Vytautas“ – 2 ir 0, 2. „Mureš“ – 2 ir 1, 3. „TLU-Kalev“ – 0 ir 3.

J grupė. „Šiauliai“ (D.Gvezdauskas ir A.Westas po 16, D.Pattersonas 12, D.Sabeckis 11) – Minsko „Cmoki“ (L.Kisielius 4) 77:90, Nikosijos APEOL (M.Burnatowski 32) – Pardubicų JIP 99:90. Rikiuotė: 1. „Cmoki“ – 4 ir 0, 2. APOEL – 2 ir 2, 3. JIP – 2 ir 2, 4. „Šiauliai“ – 0 ir 4.

A grupė. Šalono „Elan Sportif“ – Briuselio „Basic Fit“ (A.Pečiukevičius 7, 5 atk.kam.) 78:74. Pirmauja: 1. Sėkešfehėrvaro „Alba“ – 3 ir 1, 2. „Elan Sportif“ – 3 ir 1, ... 4. „Basic Fit“ – 0 ir 4.

E grupė. Obervarto „Gunners“ – „Tartu Ulikool“ (D.Milka 6, 7 atk.kam.) 79:76. Pirmauja: 1. Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ – 2 ir 0, ... 3. „Tartu Ulikool“ – 0 ir 3.

F grupė. Bukarešto „Steaua“ (M.Runkauskas 4, 0/6 tritaškių) – „Prievidza“ 82:71. Pirmauja: 1. ‚Bnei Herzliya“ – 3 ir 1, 2. Sofijos „Akademik“ – 3 ir 1, 3. „Steaua“ – 1 ir 3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.