EUROLYGA 2023

Tomas Delininkaitis: apie karjeros pabaigą ir nuvylusius agentus

Buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės narys 34-erių Tomas Delininkaitis po klajonių Turkijoje, Ukrainoje, Latvijoje ir Graikijoje sugrįžo rungtyniauti į Lietuvą. Krepšininkas, anksčiau jau ne kartą svarstęs apie karjeros pabaigą, dabar batelių kabinti ant vinies neketina.

T. Delininkaitis<br>G. Šiupario nuotr.
T. Delininkaitis<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lkl.lt ir lrytas.lt info

Nov 10, 2016, 12:35 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 7:45 AM

„Anksčiau dažniau pagalvodavau apie tai, bet  tuomet nuvargindavo rinktinė, po to iškart žaidimas klubuose, ir užeidavo mintys padėti batelius į šoną.

Žinoma, atstovauti savo šaliai didelė garbė ir vykdamas į rinktinę neburbėdavau, bet parduotos vasaros reikalauja daug jėgų, o bėgant metams būdavo vis sunkiau ir sunkiau.

Dabar, kai kelis metus sezoną pradėdavau tik nuo lapkričio mėnesio, kūnas jau buvo pailsėjęs ir vėl atėjo noras žaisti krepšinį“, – pasakojo T.Delininkaitis.

Pastaraisiais metais T. Delininkaitį persekiodavo ta pati problema – krepšininkui sezono pradžioje nepavykdavo susirasti komandos ir jis prie ekipų prisijungdavo tik prieš lemiamas kovas. Žaidėjas atskleidė, kad dėl to iš dalies kalti ir jo agentai.

„Aišku, norėdavau sezoną pradėti kaip ir visi, nuo pradžių, bet nepavyko nei susirast komandos, nei susitarti su jomis. Iš pradžių atrodydavo, kad yra pilna pasiūlymų, bet kai pasakydavau, kur konkrečiai noriu žaisti, tai tie pasiūlymai dingdavo. O kitas mano agentas iš vis tylėdavo“, – povandenines karjeros sroves atskleidė klaipėdietis.

Šį sezoną T. Delininkaitis rankomis sukirto su Prienų – Birštono „Vytauto“ komanda, o sugrįžti į gimtąją šalį jį paskatino šeima.

„Jau seniai norėjau grįžti į Lietuvą, čia namai, šeima. Dukra pradėjo eiti į paruošiamąją klasę, tai kitaip neišėjo visko sudėlioti. Džiaugiuosi, kad Prienai mane priglaudė“, – sakė jis.

Žaidėjas taip pat atskleidė, ko labiausiai pasigedo žaisdamas užsienyje:  “Mėgstu pajuokauti, todėl trūko lietuviško humoro rūbinėje. Kai atvažiuoji žaisti į užsienį, tai būna skirtingų šalių, skirtingų kultūrų žmonės, todėl ne visi taip supranta humorą, kaip Lietuvoje“.

Klaipėdietis pastarąjį sezoną rungtyniavo Graikijos lygoje ir teigė ten jautęsis laimingas, tačiau neslepia, kad klubas jam iki šiol nėra sumokėjęs viso atlyginimo.

„Graikijoje lyga nebloga, o klubų pajėgumas priklauso nuo komandų biudžeto. Man ten patiko. Jau beveik atgavau savo užsidirbtus pinigus, nebedaug liko, ačiū dievui su manim atsiskaitinėja“.

T. Delininkaitis per savo karjerą yra tapęs Europos taurės laimėtoju, LKL čempionu, su Lietuvos rinktine laimėjo Europos čempionato sidabro ir pasaulio čempionato bronzos medalius. Tačiau jis tikino, kad visų savo siekių išpildyti nepavyko.

„Esu maksimalistas ir neįgyvendinau daug dalykų. Norėjosi Europos čempionato aukso, Eurolygos čempionų taurės, bet tai yra gyvenimas, ne visada sekasi“, – teigė krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.