EUROLYGA 2023

Donatas Motiejūnas ir toliau tyli: trys priežastys, kodėl jis delsia

Donatas Motiejūnas ir toliau išlieka be jokio klubo, nors, pasak JAV sporto žiniasklaidos galiūno, sulaukė geresnio „Houston Rockets“ pasiūlymo. Prie Lietuvos rinktinės prisijungti atsisakęs krepšininkas vasarą praleido vildamasis, kad sulauks kažko geresnio nei kvalifikacinės sutarties, tačiau laukimas užsitęsė.

D.Motiejūnas dar svarsto, ką daryti.<br>lrytas.lt montažas.
D.Motiejūnas dar svarsto, ką daryti.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

Nov 14, 2016, 4:45 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:27 PM

NBA sezonas prasidėjo, o D.Motiejūnui „Rockets“ geresnį pasiūlymą pateikti nusprendė tik lapkričio 4 dieną. Pasak ESPN, jam pateiktas mažiausiai poros metų pasiūlymas su garantuotu pirmuoju sezonu ir 7 milijonų JAV dolerių uždarbiu.

Bet D.Motiejūnas delsia. 26 metų aukštaūgis savo žodį turi tarti iki lapkričio 23 dienos, tačiau kodėl jis to nedaro dabar?

Portalas krepsinis.net pateikia tris variantus, kodėl D.Motiejūnas neatsiliepia į „Rockets“ šauksmą.

Laukia dar geresnio pasiūlymo. D.Motiejūnas pageidavo per sezoną uždirbti 8–10 mln. JAV dolerių, todėl „Rockets“ pasiūlyta suma neatitinka jo norų, nors yra labai arti to. Nors antrojo sezono alga neskelbiama, akivaizdu, jog tai bus solidesnis atlyginimas, sieksiantis bent jau 9 mln. JAV dolerių, taip D-Mo per du sezonus gautų tiek, kiek buvo užsibrėžęs, o gal ir dar daugiau. Dabartinis laukimas gali reikšti, kad lietuvis tiesiog laukia, jog kita NBA ekipa ims ir pasiūlys dar daugiau už „Rockets“. Kai ant stalo turi užtikrintą pasiūlymą, niekuo nerizikuoji palaukdamas papildomas kelias savaites, nes ant kortos yra galbūt net keli milijonai dolerių. Juolab, kad Hjustono ekipos žingsnis rodo, kad D.Motiejūnas tikrai yra sveikas ir gali žaisti krepšinį, o tai kartu nuramintų ir kitas komandas, kurios abejojo lietuvio nugaros būkle.

Gali išvažiuoti į Europą. Turkai rašė, kad D.Motiejūnas kalbasi su Stambulo „Daruššafaka“ ekipa. Jai žūtbūt reikia gero universalaus aukštaūgio, nes su Furkanu Aldemiru ar Semihu Erdinu Eurolygos finalinio ketverto ši komanda tikrai nepasieks, kad ir koks genijus būtų Davidas Blattas. Paskaičiuokime: 7 mln. „ant popieriaus“ realiai yra beveik 4 mln. „į rankas“. Akivaizdu, kad panašios sumos „Daruššafaka“ nepasiūlys, bet bent jau 1 mln. eurų tikrai išgalėtų skirti lietuvio įsigijimui. Beje, tą pačią lapkričio 4-ąją ESPN rašė, jog D.Motiejūnas svarsto galimybę grįžti į Senąjį žemyną.

Nenori likti Hjustone. Labai realus variantas, kad D.Motiejūnas tiesiog nenori žaisti „Rockets“ komandoje, kuri jau buvo iškeitusi žaidėją į Detroito „Pistons“. Savanaudžio Jameso Hardeno ekipoje vyr. treneris Mike‘as D‘Antoni tarsi žada 30 minučių ant parketo, bet kol kas tai tik žodžiai. Dvejų metų ar ilgesnis kontraktas reikštų, kad D.Motiejūnas net ir sužibėjęs šiame sezone turėtų toliau tenkintis kuklesniu atlyginimu nei daugelis NBA vidutiniokų, kurie po „algos kepurės“ išaugimo ėmė uždirbti neregėtus pinigus. Galbūt D.Motiejūnas vietoj kelių metų kontrakto Hjustone pasirinks sezoną Eurolygoje ir vasarą stos į laisvųjų agentų rinką, kur sulauks solidesnių pasiūlymų, kadangi bus įrodęs esąs sveikas bei pasiruošęs kautis aukščiausiame lygyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.