EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkai Ispanijoje: tarp nuvylusių – Martynas Pocius

M.Pocius.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Pocius.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Gecevičius (kairėje) ir D.Dulkys patenka tarp rezultatyviausių Ispanijos lygos žaidėjų.<br>lrytas.lt montažas.
M.Gecevičius (kairėje) ir D.Dulkys patenka tarp rezultatyviausių Ispanijos lygos žaidėjų.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Rolandas V.Eidvilas

2016-11-14 15:02, atnaujinta 2017-04-17 23:59

Ispanijos krepšinio pirmenybėse dar niekada nebuvo tokio gausaus Lietuvos krepšininkų būrio. Praėjusį savaitgalį Saragosos „Tecnyconta“ komandoje debiutavęs Adas Juškevičius tapo dešimtuoju lietuviu, žaidžiančiu ACB lygoje.

Tiesa, kol kas nė viename ture nežaidė visi dešimt lietuvių. Du krepšininkai į stipriausią Ispanijos lygą atvyko sezonui jau prasidėjus, kiti du šiuo metu negali rungtyniauti dėl traumų.

Vienas iš negalinčių žaisti – „Tecnyconta“ gynėjas Martynas Gecevičius, kurio sveikatos problemos padėjo gauti darbą A.Juškevičiui. Būtent M.Gecevičius sezono pradžioje buvo naudingiausias tarp lietuvių ir pelnydavo 15,6 taško. Saragosos ekipos lyderiu tapęs gynėjas užima penktąją vietą ACB lygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše ir dešimtąją – pagal baudos metimų taiklumą (93,3 proc.).

A.Juškevičius žaidė dar tik vienerias rungtynes, per kurias pelnė 6 taškus.

„Tecnyconta“ laimėjo 3 iš 8 rungtynių ir tarp 17 komandų užima 12-ąją vietą.

Į rezultatyviausių dešimtuką įšoko spalio viduryje Kompostelos Santjago „Rio Natura“ komandą sustiprinęs Deividas Dulkys. Jis pelno 13,8 taško ir svarbiausiame statistikos lyderių sąraše užima devintąją vietą.

D.Dulkio rezultatyvumas pergalių neužtikrina. „Rio Natura“ laimėjo tik 2 iš 8 rungtynių ir ACB lygoje dalijasi 13-ąją vietą.

Santjago komandai trūksta kitų lietuvių indėlio. Kol kas stipriai nuvilia Eimantas Bendžius, kuris praėjusį sezoną ne kartą džiugino „Rio Natura“ sirgalius tritaškių salvėmis, o šį rudenį pataikė tik 25,9 proc. metimų ir pelno 5,8 taško. Dar vieno „Rio Natura“ aprangą vilkinčio Lietuvos krepšininko Osvaldo Matulionio vidurkis – 2,6 taško.

Tarp nusivylimų reikia paminėti dar du Lietuvos krepšininkus. Mursijos UCAM gynėjas Martynas Pocius ir Badalonos „Joventut“ gynėjas Šarūnas Vasiliauskas ikisezoniniuose mačuose buvo vieni geriausių žaidėjų, bet prasidėjus ACB čempionatui rungtyniauja vis trumpiau. M.Pocius pelno 5,1 taško, Š.Vasiliauskas – 4,9 taško.

UCAM ir „Joventut“ yra tarp komandų, kurios laimėjo po 2 iš 8 rungtynių ir dalijasi 13-ąją vietą.

Labai gerai startavęs Lagunos San Kristobalio „Iberostar“ klubas nuo spalio vidurio verčiasi be susižeidusio Mariaus Grigonio. Jis iki traumos pelnydavo vidutiniškai 7 taškus. „Iberostar“ laimėjo 6 iš 8 rungtynių ir užima trečiąją vietą.

Pirmąją vietą praėjusį savaitgalį susigrąžino čempiono vardą ginantis Madrido „Real“, laimėjęs 6 iš 7 rungtynių. „Baltųjų“ puolėjas Jonas Mačiulis prie komandos puolimo prisideda nežymiai ir pelno tik 3,5 taško.

Mažiausiai Ispanijos lygoje žaidžia 18-metis Tadas Sedekerskis. Vitorijos „Baskonia“ puolėjas pelno 2,7 taško, o jo komanda laimėjo 5 iš 8 rungtynių ir užima šeštąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.