EUROLYGA 2023

M. Kuzminsko klubo prezidentas pažemino L. Jamesą ir įplieskė rasistinį konfliktą

„Cleveland Cavaliers“ žvaigždė LeBronas Jamesas teigia, kad prarado visą turėtą pagarbą Mindaugo Kuzminsko ekipos „New York Knicks“ prezidentui Philui Jacksonui. Krepšininko pyktį legendinis treneris užsitraukė po interviu, kuriame Ph.Jacksonas įžeidė L.Jameso draugus ir aplinkos žmones.

Ph.Jacksonas įžeidė L.Jamesą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ph.Jacksonas įžeidė L.Jamesą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2016, 10:22 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:12 PM

„Jis man nulis. Gerbiu jį kaip trenerį. Stebėjau kaip jis dirbo su mėgstamiausiu mano žaidėju Michaelu Jordanu, kaip treniravo „Los Angeles Lakers“. Bet tai viskas“, – ESPN cituoja L.Jamesą.

Ph.Jacksonas duodamas interviu tam pačiam ESPN teigė, kad L.Jamesas visada reikalavo išskirtinio elgesio su juo.

Jis pateikė pavyzdį iš tų laikų, kai L.Jamesas buvo apsivilkęs „Miami Heat“ marškinėlius. „Heat“ krepšininkai niekada po rungtynių išvykoje nelikdavo mieste, o keliaudavo atgal į Majamį. Tačiau, kai „Heat“ atvyko į Klivlandą, L.Jamesas pareikalavo nakvoti gimtajame mieste.

„Jam reikėdavo pabūti su šeima, savo draugužiais“, – sakė Ph.Jacksonas.

Įvardindamas draugužius, jis panaudojo JAV įžeidžiančiu žodžiu laikomą „posse“ išsireiškimą. Tai reiškia namiškius – šis žodis dažniausiai vartojamas nepagarbiai kalbant apie jaunus afroamerikiečius.

„Jeigu jis būtų pasakęs, kad LeBronui reikėjo pabūti su savo agentu, verslo partneriais ar draugais, būtų viena. Tačiau jis jaunas ir juodaodis, todėl Philas nusprendė panaudoti tą žodį. Bet mes suaugę žmonės“, – legendos žodžiais piktinosi vienas iš L.Jameso verslo partnerių Maverickas Carteris.

„Gaila, kad tiek daug pasiekusius mano draugus Philas įvardija naudodamas tokį žodį. Matome savo sėkmę, bet vis tiek atsiranda žmogus, kuris primena, kiek daug dar turime padaryti kaip afroamerikiečiai.

Tokie žodžiai tik suteikia motyvacijos. Bet kartu liūdna“, – sakė pats L.Jamesas.

Vienas geriausių L.Jameso draugų, „Knicks“ komandos žvaigždė Carmelo Anthony, kalbėdamas su žiniasklaida vylėsi, kad Ph.Jacksonas neturėjo rasistinių poteksčių savo žodžiuose, bet pripažino, kad supranta L.Jameso pyktį.

„Jeigu paskaitysite žodžio „posse“ reikšmę, suprasite, kad ne tai bandžiau sukurti per savo karjerą. Ne to siekiu, ne to nori ir mano šeima. Tikiuosi, kad jis tą žodį panaudojo tik dėl to, kad mato, jog jauni afroamerikiečiai stengiasi kažką pakeisti.

Bet jeigu jis tokius žodžius naudoja bendraudamas su žiniasklaida, galime tik įsivaizduoti, kaip jis kalba, kai kameros yra išjungtos ir žurnalistai jo neįrašinėja“, – tęsė L.Jamesas.

Ph.Jacksonas kol kas nuo komentarų susilaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.