EUROLYGA 2023

Už Jono Valančiūno nugaros – aiškus centro iš Brazilijos signalas

Jonas Valančiūnas sumuša rankomis su komandos draugu ir pasikeičia su Nogueira. Ir daugiau nepakyla nuo suolo. Šį scenarijų „Toronto Raptors“ sirgaliai matė ne vieną kartą. „Raptors“ klubas ima rodyti vis didesnį pasitikėjimą brazilu Lucasu Nogueira, o ne J.Valančiūnu.

L.Nogueira (kairėje) gauna svarbių minučių, o J.Valančiūnui tenka sėsti ant suolo.<br>lrytas.lt montažas.
L.Nogueira (kairėje) gauna svarbių minučių, o J.Valančiūnui tenka sėsti ant suolo.<br>lrytas.lt montažas.
J.Valančiūnas tebėra pagrindinis „Raptors“ vidurio puolėjas, bet jam ir vėl gali sumažėti minučių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas tebėra pagrindinis „Raptors“ vidurio puolėjas, bet jam ir vėl gali sumažėti minučių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Nogueira (kairėje) naudojasi gautomis minutėmis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Nogueira (kairėje) naudojasi gautomis minutėmis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Casey per rungtynes su „Warriors“ J.Valančiūnui neleido žaisti ketvirtajame kėlinyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Casey per rungtynes su „Warriors“ J.Valančiūnui neleido žaisti ketvirtajame kėlinyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 17, 2016, 6:17 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:44 PM

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas jau trečio kėlinio viduryje buvo pakeistas per rungtynes su „Golden State Warriors“, nors mėtė be klaidų ir puikiai rinko kamuolius.

Dwane'as Casey tada pareiškė, kad viską daro dėl gynybos.

Ši situacija labai primena praėjusį sezoną, kai sirgaliai dažnai piktindavosi, kad „Raptors“ ant suolo laiko J.Valančiūną. Tada ėmė augti Bismacko Biyombo žvaigždė. 24 metų krepšininkas iš Kongo niekada neprilygo J.Valančiūnui puolimo arsenalu, bet jo gynyba darė įspūdį klubo vadovams.

Šiemet B.Biyombo jau vilki „Orlando Magic“ marškinėlius, tad J.Valančiūnui turėjo atsirasti daugiau šansų žaisti svarbiausiais momentais.

Bet B.Biyombo pakeitė L.Nogueira.

Minutės – lemiamu metu

24 metų 213 cm centras iš Brazilijos per tris pirmuosius „Raptors“ sezono mačus nuo suolo gale sėdinčio krepšininko paaugo iki žaidėjo, kuris trypia parketą per svarbiausias rungtynių akimirkas. Ir ne šiaip laksto – L.Nogueira turi ką pasiūlyti, rašė torontosun.com.

„Raptors“ pergalės su „Oklahoma City Thunder“, „Charlotte Hornets“ ar „New York Knicks“ buvo pažymėtos tuo, kad pabaigoje žaidė būtent jaunasis aukštaūgis. Pabaigoje jis žaidė ir per „Raptors“ rungtynes su „Warriors“, tačiau šįkart Toronto klubas pralaimėjo.

L.Nogueira padėjo tai, kad J.Valančiūnas negalėjo sezono pradėti visa jėga. Jeigu skaičiuotume tris pirmuosius mačus ir laiką, kurį ketvirtajame kėlinyje aikštėje praleido brazilas, pamatytume puikius skaičius. 33 minutės ir 22 sekundės iš galimų 36 min.

Tik Kyle'as Lowry ir Patrickas Pattersonas per šį laikotarpį žaidė daugiau.

Visa tai rodo, kad L.Nogueira tapo svarbia detale „Raptors“ paveiksle.

Turi reikiamus duomenis

L.Nogueiros šuolis – aukštas pasiekimas vyrukui, kurį vos prieš keletą minučių „Raptors“ lentelėje į šalį stūmė naujokas Jakobas Poeltlas.

Dabar lieka laukti ir stebėti, ar brazilui pavyks išsilaikyti. Šis klausimas visada jį lydėjo.

L.Nogueira į krepšinio pasaulį jau žengė apdovanotas. Jis yra 213 cm ūgio ir neįtikėtinai greitas tarp tokių krepšininkų. Jo rankų mostai – platūs, o rankos siekia labai aukštai.

2009 metais profesionalo karjerą „Estudiantes“ klube Ispanijoje pradėjęs L.Nogueira jau parodė, kad moka puikiai pajusti žaidimo ritmą, o kai kurie kone tobuli pasirodymai užkirsdavo kelią varžovų metimams.

Bet L.Nogueira turi problemą. Jam reikia šokti į batus, kuriuos anksčiau avėjo tas pats B.Biyombo.

Į krepšininką žiūri atsargiai

L.Nogueira šį sezoną turėjo rungtynių, kai atrodė, kad gali  tobulai pakeisti B.Biyombo. Brazilas atskleidė, kad Bismackas šią vasarą jam pareiškė, kad dabar atėjo laikas suspindėti.

Bet spindėti tris mačus ir tai daryti nuolat – skirtingi dalykai.

Trumpa L.Nogueiros istorija Toronte yra pažymėta traumomis, kurios neleido aukštaūgiui pademonstruoti  sugebėjimų.

Todėl suprantama, kad D.Casey dar nedrįsta sveikinti krepšininko su geromis rungtynėmis.

„Jo tikslas – likti sveikam. Mūsų komandoje jam nesiseka su traumomis. Dėl jų jam nepavyko nuolat gauti minučių aikštėje. Ir kalbu ne tik apie rungtynes, bet ir treniruotes. Šioje lygoje laukti žaidėjo – labai sunku“, – yra sakęs D.Casey.

Pakeitė savo gyvenimą

L.Nogueira dar nesulaukia tų glamūrinių palyginimų, bet ateityje jų gali būti. Pats krepšininkas pabrėžia, kad dabar tikisi kitokio sezono nei anksčiau – juk pakeitė gyvenimo būdą.

„Aš būsiu nuoširdus, nes toks visada buvau. Nustojau šėlti vakarais, nebegeriu alkoholio. Aštuonis mėnesius nevartojau jokio alkoholio. Tačiau manau, kad didžiausiu iššūkiu gyvenime tapo dukra“, – pasakojo krepšininkas.

L.Nogueiros dukra dar negimė, tačiau jis supranta, kokią atsakomybę užkraus šeimos pagausėjimas.

„Kiekvieną kartą, kai žengiu į aikštę, galvoju apie ją. Ji dar negimė, bet žinau, kad tai dar viena burna, kurią reikės išmaitinti. Esu pasirengęs padėti visai savo šeimai Brazilijoje ir ypač dukrai. Stengiuosi apie ją visada galvoti“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.