EUROLYGA 2023

Toronto įsiūtį sukėlęs sprendimas: kodėl paskendo Jono Valančiūno ekipa?

Dwane'as Casey bėgo teisėjų link ir aikštę paliko ant žemės sviesdamas derinių lentelę, o „Toronto Raptors“ klubo žvaigždės tvardėsi, kai sulaukė klausimų apie didelį karštį pasiekusias emocijas.

„Raptors“ treneris D.Casey (viduryje) buvo labai nepatenkintas teisėjų sprendimu.<br>lrytas.lt montažas.
„Raptors“ treneris D.Casey (viduryje) buvo labai nepatenkintas teisėjų sprendimu.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2016, 9:25 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:09 AM

„Raptors“ krepšininkai, sirgaliai ir treneris – įsiutę. Jono Valančiūno komandai teisėjų sprendimas galėjo kainuoti pergalę. Arbitrai buvo negailestingi, kai nusprendė neįskaityti paskutinę akimirką pataikyto Terrence'o Rosso tritaškio, kuris būtų išplėšęs pratęsimą.

Tačiau „Raptors“ komanda pralaimėjo 99:102, o D.Casey aiškiai rodė, kad nesuvokia teisėjų sprendimo. Strategas atrodė įsiutęs.

Tad kas nutiko, kad „Raptors“ komandoje kilo uraganinis pyktis?

Kai T.Rossas smeigė tritaškį, „Raptors“ atsarginių suolelis ėmė siausti. Komanda manė, kad išplėšė pratęsimą, tačiau rungtynių teisėjai patraukė monitorių link. Jie keletą kartų peržiūrėjo metimą ir tai, ką rodė rungtynių laikrodis, o tada telefonu susisiekė su padaliniu, kurie atsakingi už pakartojimus, rašė torontosun.com.

„Raptors“ ir „Kings“ tuo metu ruošėsi pratęsimui.

Arenos palubėse kabantis kubas rodė metimo pakartojimą, kuriame aiškiai matyti, kad T.Rossas kamuolį išmetė iki mačo pabaigos likus žaisti 0,5 sekundės.

Tačiau rungtynių vyriausiojo teisėjo Mike'o Callahano diskusijos su pakartojimų centru užtruko. Visiems darėsi smalsu, kas vyksta.

Kai M.Callahanas baigė ilgą pokalbį telefonu, jis jau buvo apsisprendęs. Teisėjas parodė, kad taškai neįskaityti.

D.Casey iškart pareikalavo teisėjo paaiškinimo.

„Jis paaiškino, kad sugedo laikrodis. Aš treniruoju 37 metus. Dirbau su universitetų ir profesionalų komandomis. Jeigu situacija turi neaiškumų, reikia sužaisti dar penkias minutes“, – pyko D.Casey.

Teisėjai sprendimą priėmė dėl to, kad tuo metu, kai DeMarre'as Carrollas įžaidė kamuolį į aikštę ir kamuolys atsimušė į DeMarcuso Cousinso ranką, laikrodis nepradėjo skaičiuoti sekundžių.

M.Callahanas vėliau teigė, kad atkarpa, kuomet D.Cousinsas palietą kamuolį ir T.Rossas jį išmetė, truko 2,5 sekundės. Ataka prasidėjo tada, kai laikrodis rodė, jog liko 2,4 sekundės, tačiau jis nepradėjo skaičiuoti laiko, kuomet D.Cousinsas palietė kamuolį.

„Raptors“ trenerio tokie paaiškinimai neįtikino. Po pokalbio su M.Callahanu D.Casey norėjo situaciją aptarti su kitais dviem teisėjais. Kai šie treneriui atsuko nugarą ir paliko jį aikštėje, D.Casey tėškę į žemę derinių lentelę ir išėjo įtūžęs.

D.Casey 10 minučių peržiūrinėjo pakartojimą ir žengęs į spaudos konferenciją dar nebuvo radęs norimo atsakymo.

„Man reikia išgirsti kitą geresnį paaiškinimą. Mes peržiūrėjome pakartojimą gal 10 kartų ir jeigu laikrodis būtų suveikęs iškart, kai D.Cousinsas palietė kamuolį, T.Rossas būtų turėjęs pakankamai laiko metimui. Nežinau, kas sukėlė gedimą, bet man reikia išgirsti daugiau, nes ką tik pats žiūrėjau pakartojimą, kurį matė ir teisėjai“, – sakė D.Casey.

Po spaudos konferencijos nebuvo aišku, ar „Raptors“ klubas ketina pateikti apeliaciją NBA.

„Raptors“ krepšininkai persirengimo kambaryje neturėjo jokio noro aptarti situaciją. Kyle'as Lowry iškart pareiškė: „Jokių komentarų.“ DeMaras DeRozanas į klausimus apie šią situaciją atsakė rankos mostu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.