EUROLYGA 2023

Įsiutęs „Raptors“ klubas nusprendė kilti į kovą su NBA teisėjais

Jonas Valančiūnas kartu su „Toronto Raptors“ krepšininkais dar tiki, kad pralaimėjimas „Sacramento Kings“ klubui nebus įskaitytas. Didžiulę emocijų audrą sukėlęs teisėjų sprendimas rungtynių pabaigoje gerokai įsiutino „Raptors“ gerbėjus, žaidėjus ar klubo vadovus. „Raptors“ jau pakrapštė piniginę ir ruošiasi pateikti apeliaciją NBA.

"Raptors" klubas pateiks apeliaciją.<br>lrytas.lt montažas.
"Raptors" klubas pateiks apeliaciją.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 12:13 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:06 AM

Kai pirmadienio rungtynėse teisėjai nusprendė neįskaityti paskutinę sekundė Terrence'o Rosso įmesto tritaškio, strategas Dwane'as Casey puolė prie arbitrų aiškintis, o tada sviedė ant parketo derinių lentelę ir kartu su įpykusiais savo auklėtiniais paliko aikštę.

„Raptors“ krepšininkai 99:102 pralaimėjo „Kings“ komandai, o T.Rosso tritaškis būtų lėmęs pratęsimą.

„Raptors“ vadovai įsitikinę, kad ilgai pakartojimus žiūrėję ir sekundės dalis skaičiavę teisėjai priėmė blogą sprendimą. O šie tikri – esą sugedo laikrodis ir metimas pagal „tikrąjį laiką“ būtų neįskaitytas.

„Raptors“ prezidentas Masai Ujiri pareiškė, kad klubas pateiks oficialų protestą NBA.

„Daugiau nei 47 minutes abi komandos žaidė kietai, kovojo. Rungtynės nebuvo tobulos, krepšininkai nepataikė, tačiau rungtynių baigtį lėmė skaitymas tarp eilučių. Paskutines 2,4 sekundės nulėmė kažkas, ko net nebuvo arenoje. Kiekvienose krepšinio rungtynėse yra žmogiškasis elementas ir mes jį praradome per patį svarbiausią momentą Sakramente“, – piktinosi M.Ujiri.

Laimėti prieš teisėjus – neįtikėtinai sunku

„Raptors“ klubui protesto pateikimas kainuos 10 tūkstančių JAV dolerių. Jie šiuos pinigus atgaus, jeigu laimės. Klubas apeliaciją pateikti turi per penkias dienas, o lyga per tiek pat laiko pateikti sprendimą.

Per tris pastaruosius dešimtmečius NBA patenkino tik vieną protestą. Tai nutiko 2008 metų sausį, kai „Miami Heat“ laimėjo protestą dėl Shaquille'o O'Nealo diskvalifikacijos.

Dar nė karto dėl problemų su laiku ne buvo pakeistas rezultatas ar peržaistos rungtynės.

Kadangi „Raptors“ ir „Kings“ rungtynėse viskas sukasi apie paskutiniąsias 2,4 sekundės, net nėra aišku, kokį sprendimą galėtų priimti lyga. Ar „Raptors“ atgautų tas 2,4 sekundės? O gal bus leista žaisti pratęsimą?

Variantą pateikti oficialiame proteste turėtų „Raptors“ klubas.

M.Ujiri pabrėžė, kad reikia kalbėti ne tik apie vienintelį mačą.

„Krepšinyje klaidų neišvengsi. Kiekvieną dieną susiduriame su jomis. Tačiau pergalės ir pralaimėjimai NBA – labai reikšmingi. Galiausiai visi šie sprendimai susideda ir ryškiai matosi sezono pabaigoje. Tokie sprendimai gali demoralizuoti mūsų krepšininkus, trenerius, klubo darbuotojus ar sirgalius. Mes tikimės kažko geriau“, – aiškino M.Ujiri.

Sulaukė palaikymo

Teisėjai sprendimą priėmė dėl to, kad tuo metu, kai DeMarre'as Carrollas įžaidė kamuolį į aikštę ir kamuolys atsimušė į DeMarcuso Cousinso ranką, laikrodis nepradėjo skaičiuoti sekundžių. Vyriausiasis rungtynių teisėjas Mike'as Callahanas vėliau teigė, kad atkarpa, kuomet D.Cousinsas palietą kamuolį ir T.Rossas jį išmetė, truko 2,5 sekundės.

Ataka prasidėjo tada, kai laikrodis rodė, jog liko 2,4 sekundės, tačiau jis nepradėjo skaičiuoti laiko, kuomet D.Cousinsas palietė kamuolį.

M.Ujiri pareiškė, kad T.Rossas žaidė atsižvelgdamas į laikrodį, kurį matė ir nėra kaltas dėl to, kad jis sugedo.

„Kai Terrence'as sugavo kamuolį, jis žinojo, kad turi tik keletą sekundžių iki mačo pabaigos. Jis taip pat žinojo, kad gali žvilgtelėti į laikrodį prieš pat pabaigą. Deja, bet reikėjo žiūrėti į kitą laikrodį – tą, kuris buvo Naujajame Džersyje“, – piktinosi M.Ujiri. Jį palaikė ir „Los Angeles Clippers“ treneris Docas Riversas.

„Nemanau, kad reikėtų eiti ir peržiūrinėti kito laikrodžio laiką. T.Rossas galėjo matyti tik šio laikrodžio laiką, todėl nemanau, kad reikia per pakartojimą žiūrėti, kada kažkas paliečia kamuolį, nes ir tai nėra realu. Tai – žmogiškoji klaida. Negalima visko pašalinti iš rungtynių. Toks teisėjų sprendimas – labai prastas ir džiaugiuosi, kad tai nenutiko mums“, – sakė D.Riversas.

NBA lyga jau spėjo pareikšti, kad sutinka su teisėjų sprendimu, tačiau „Raptors“ skundas turėtų būti nagrinėjamas atidžiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.