EUROLYGA 2023

„Lietkabelis“ neištvėrė pragariškos kovos: Panevėžyje ugnį užgesino kroatai

Iki rungtynių pabaigos lieka žaisti minutę, rezultatas – lygus, o sirgaliai ranka gali apčiuopti įtampą. Tokį dramatišką scenarijų pateikė Panevėžio „Lietkabelio“ ir Zagrebo „Cedevita“ rungtynės, kuriose pasiekus didžiausią karštį į šeimininkų krepšį skriejo ir kiek nesąmoningas metimas.

K.Lavrinovičius padeda „Lietkabelio“ klubui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
K.Lavrinovičius padeda „Lietkabelio“ klubui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-23 19:49, atnaujinta 2017-04-17 06:28

Kaziui Maksvyčiui ši dvikova kainavo daug nervų ir šių atpirkti nepavyks. „Lietkabelis“ po tritaškio paskutinę sekundę 68:69 (16:17, 16:22, 16:14, 20:16) pralaimėjo Kroatijos klubui, nors turėjo labai gerą progą įsirašyti pergalę.

„Cedevita“ klubui tai buvo ketvirtoji pergalė iš eilės. „Lietkabelui“ iki šios serijos nutraukimo trūko vos keleto sėkmingų epizodų.

M.Tomas ketvirtąjį kėlinį pradėjo tritaškiu, o tada L.Babičius pelnė du taškus ir „Cedevita“ išsiveržė 58:48.

Tai privertė K.Maksvyti reikalauti minutės pertraukėlės, per kurią strategas puikiai sužaidė schemomis.

„Lietkabelis“ atrodė gerokai šviežiau, o gynyboje dirbo vieningai.

M.Lukauskis pelnė du taškus, o tada K.Lavrinovičius priminė, kad turi daug parako. Jo dvitaškis ir baudų metimai skirtumą sumažino iki 54:58.

„Lietkabelio“ spurtą pratęsti tolimais metimais bandė ir tas pats K.Lavrinovičius, ir M.Lukauskis bei Ž.Janavičius. Visi jų metimai skriejo pro šalį, o įpusėjus kėliniui taškus pelnyti sugebėjo „Cedevita“ komanda.

M.Begičius pataikė vieną baudos metimą – 59:54, bet tai neužgesino ugnies.

Po M.Lukauskio tritaškio šeimininkai priartėjo iki 57:59, o tada krepšininkas išprovokavo varžovų klaidą. M.Lukauskis dar kartą mėgino pataikyti tritaškį, bet buvo netaiklus.

Rezultatą likus žaisti tris su puse minutės išlygino K.Lavrinovičius – 59:59. Likus žaisti minutę „Cedevita“ pirmavo 64:62.

Neįtikėtinai skaudus buvo M.Arapovičiaus kosminis metimas, kurį jis pataikė ir dar išprovokavo pražangą. Likus žaisti 44 sekundes „Cedevita“ pirmavo 67:62.

B.Madgenas skirtumą staigiai mažino iki 65:67.

„Lietkabelis“ buvo priverstas prasižengti ir čia „Cedevita“ parašė sau naudingą scenarijų. M.Tomas pataikė abu baudų metimus ir likus žaisti 8 sekundes svečiai pirmavo 69:65.

L.Williamsas dar pataikė tritaškį su sirena, bet jis tik sušvelnino rezultatą iki minimumo – 68:69.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Lietkabelis“ Kroatijoje laimėjo 80:76. Kitas Europos taurės rungtynes „Lietkabelis“ žais su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komanda.

K.Lavrinovičius šiose rungtynėse pelnė 16 taškų, o B.Madgenas – 15. Pastarasis atkovojo 9 kamuolius. M.Lukauskio sąskaitoje – 10 taškų.

„Cedevita“ klube 23 taškus pelnė M.Tomas, o Marko Arapovičius pridėjo 11 taškų.

Panevėžio klubas padarė 14 klaidų, o svečiai – 23.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.