EUROLYGA 2023

Didysis Donato Motiejūno trečiadienis – labai svarbus, bet ne lemtingas

Donatas Motiejūnas savo karjeros istoriją pastūmėjo iki lapkričio mėnesio, tačiau tai nereiškia, kad ji dar baigsis. NBA pasiekė labai svarbią datą D.Motiejūno ir „Houston Rockets“ santykiuose. Trečiadienis yra paskutinė diena, kada krepšininkai gali pasirašyti sutartį su NBA klubais ir neprarasti statuso, leidžiančio juos šį sezoną iškeisti.

D.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 4:11 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:56 AM

ESPN žurnalistas Marcas Steinas mano, kad dėl šios priežasties „Rockets“ būtent lapkričio 23 dieną mėgins užbaigti derybas su D.Motiejūnu.

„Rockets“ ir 26 metų 213 cm ūgio kauniečio istorija tempėsi nuo praėjusio sezono pabaigos. D.Motiejūnas laukė rimto pasiūlymo, Hjustono klubo vadovai neketino jo pateikti.

D.Motiejūnas netgi atsisakė su Lietuvos rinktine žaisti Rio de Žaneiro žaidynėse, kad sulauktų gero kontrakto, bet „Rockets“ klubas ant stalo ir toliau laikė kvalifikacinį pasiūlymą. Pasirašęs šią sutartį lietuvis per sezoną būtų uždirbęs 4,4 milijono JAV dolerių, bet jis neketino dėti parašo. Spalio 1 dieną baigėsi šio pasiūlymo galiojimas.

Pasak ESPN, „Rockets“ galiausiai pasidavė ir pateikė D.Motiejūnui keleto metų sutartį, kuri per metus jam leistų uždirbti 7 milijonus JAV dolerių. Tiesa, esą klubas neketina garantuoti daugiau nei vieno sezono.

Bet nuo to laiko D.Motiejūno ir „Rockets“ derybos skendėjo tyloje.

Neseniai pasigirdo kalbos, kad derybos vyksta, bet progreso nėra. Buvo nurodyta ir labai svarbi data – lapkričio 23 diena.

Jeigu D.Motiejūnas trečiadienį pasirašys sutartį su „Rockets“, tuomet klubas šį sezoną dar galės jį iškeisti. Jeigu jis nuspręs tęsti derybas – su D.Motiejūnu rankomis sukirtęs klubas negalės šį sezoną jo siūlyti kitoms komandoms.

„Jeigu jis pasirašys po šios datos, tai galimai sumažintų jo vertę“, – rašė ESPN.

Tačiau tai nereiškia, kad D.Motiejūnas neturės variantų. Derybų ir sutarčių pasirašymo langas užsidarys vasario 23 dieną.

Tada D.Motiejūnas jau negalės dalyvauti jokiose derybose su NBA klubais. Pasak ESPN, „Rockets“ nori išvengti tokio scenarijaus.

ESPN žurnalistas Calvinas Watkinsas neseniai pranešė, kad D.Motiejūnas nustojo gauti išmokas už praėjusį sezoną iš „Rockets“. Tai nutiko lapkričio 1 dieną.

ESPN pabrėžė, kad NBA dar yra komandų, kurios algų kepurėje turi 10 milijonų JAV dolerių vietos. Tai – „Philadelphia 76ers“, „Denver Nuggets“, „Brooklyn Nets“, „Utah Jazz“, „Phoenix Suns“, „Minnesota Timberwolves“.

Tačiau „Rockets“ dar turi teisę pasiūlyti doleriu daugiau už kitą komandą ir taip D.Motiejūnas liks Hjustono klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.