EUROLYGA 2023

Panevėžio „Lietkabelio“ varžovė „Cedevita“ keičiasi vos ne kas savaitę

Krepšinio Europos taurės turnyre šią savaitę žais tik viena Lietuvos komanda Panevėžio „Lietkabelis. Panevėžiečiai trečiadienį namie susikaus su Kroatijos čempione Zagrebo „Cedevita“, kurios sudėtyje permainos šį sezoną vyksta vos ne prieš kiekvienas rungtynes.

Panevėžio komandos laukia „Cedevita“ klubo iššūkis.<br>kklietkabelis.lt
Panevėžio komandos laukia „Cedevita“ klubo iššūkis.<br>kklietkabelis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2016-11-23 14:34, atnaujinta 2017-04-17 07:07

Ir „Lietkabelis“, ir „Cedevita“ iki šio turo laimėjo po trejas iš penkerių rungtynių. Tačiau Panevėžio komanda jau užsitikrino kelialapį į antrąjį etapą, o Zagrebo ekipa formaliai jo dar neturi. Tiesa, ir „Cedevita“ gali jaustis saugiai – Kroatijos krepšininkai į kitą etapą nepateks nebent tuo atveju, jei pralaimės visas trejas likusias rungtynes, o grupės autsaiderė Skopjės MZT iškovos tris pergales.

„Lietkabeliui“ likusios rungtynės svarbios nebent dėl aukštesnės vietos ir galimai silpnesnių varžovų antrajame etape. Kita vertus, kai kuriose grupėse kol kas geriausiai žaidžia visai ne tos komandos, kurios buvo laikomos favoritėmis, todėl varžovų skirstymas į galimai silpnesnius ar stipresnius yra sąlyginis.

Pavyzdžiui, jei visose grupėse rikiuotė liktų tokia pat, kokia yra dabar, „Lietkabelis“ antrajame etape rungtyniautų su Mursijos UCAM, Jeruzalės „Hapoel“ ir Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Lietkabelis“ su „Cedevita“ jau žaidė prieš penkias savaites Kroatijos sostinėje. Tuomet beveik visą mačą pirmavę panevėžiečiai iškovojo pergalę 80:76. Tarp nugalėtojų rezultatyviausiai žaidė Žygimantas Skučas (22 taškai), Mindaugas Lukauskis ir Kšištofas Lavrinovičius (po 15), varžovų ekipoje labiausiai pasižymėjo Miro Bilanas (16), Toni Katičius (12) ir Karlo Žganecas (11). „Lietkabeliui“ tuo metu dar negalėjo atstovauti Darjušas Lavrinovičius, „Cedevita“ trūko nedidelę traumą patyrusio amerikiečio Ra‘Shado Jameso.

Zagrebo komanda palyginti su pirmosiomis rungtynėmis pasikeitė dar labiau. Joje pastarosiomis savaitėmis įvyko nemažų permainų. Spalio pabaigoje „Cedevita“ nutraukė sutartis su vilčių nepateisinusiais amerikiečiais Scotty Hopsonu (Europos taurėje pelnydavo 13,5 tšk.) ir Davidu Stocktonu (5,5 tšk.) bei Duje Dukanu (2,5 tšk.), bet į jų vietas pakvietė naujų žaidėjų.

Dar spalio viduryje Zagrebo klubą sustiprino amerikietis Pierre‘as Jacksonas (25, 178), spalio pabaigoje į „Cedevita“ po metų pertraukos grįžo kroatų veteranas Marko Tomasas (31, 201), lapkričio viduryje prie ekipos prisidėjo dar du amerikiečiai Johnas Shurna (26, 204) ir Ryanas Boatrightas (24, 180; jis dar neatstovavo „Cedevita“ nė vieneriose rungtynėse).

Tiesa, P.Jacksono ateitis šiuo metu nėra visiškai aiški. Šis gynėjas spalio viduryje su Zagrebo klubu sudarė tik vieno mėnesio sutartį ir laukia pelningesnių pasiūlymų, o labiausiai tikisi patekti į NBA. Vis dėlto neatmetama tikimybė, kad per Europos taurės rungtynes 29 ir 38 taškus įmetęs amerikietis „Cedevita“ marškinėlių nenusivilks.

Europos taurės turnyrą „Cedevita“ pradėjo dviem pralaimėjimais. Zagrebo klubas pirmajame ture nusileido Las Palmaso „Herbalife“, antrajame „Lietkabeliui“. Bet paskui Kroatijos čempionai pradėjo pergalių seriją ir paeiliui patiesė MZT, „Nižnij Novgorod“ ir „Herbalife“ komandas.

Praėjusią savaitę „Cedevita“ krepšininkai per rungtynes su „Herbalife“ klubu ketvirtajame kėlinyje atsiliko nuo varžovų net 69:81 (33-ąją min.), tačiau sugebėjo perimti iniciatyvą ir nugalėjo 97:90. Šiose rungtynėse nežaidė P.Jacksonas, o Zagrebo ekipoje rezultatyviausi buvo M.Tomasas (22), M.Bilanas (16) ir Luka Babičius (15).

Adrijos lygoje „Cedevita“ laimėjo 7 iš 10 rungtynių ir dalijasi trečiąją vietą su Belgrado „Partizan“ klubu. Turnyre pirmauja Belgrado „Crvena Zvezda“ (10 iš 10) ir Podgoricos „Budučnost“ (9 iš 10).

„Cedevita“ pralaimėjimus patyrė žaisdama su abiem dabartinėmis lyderėmis „Budučnost“, „Crvena Zvezda“ (per du pirmuosius turus) ir, netikėtai, mače namie su Novo Mesto „Krka“. Praėjusį savaitgalį Zagrebo derbyje „Cedevita“ sutriuškino „Cibona“ komandą 100:80. L.Babičius pelnė 24 taškus, M.Bilanas ir Mirza Begičius – po 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.