EUROLYGA 2023

D. Motiejūnas pasakė D. Adomaičiui, kad trokšta žaisti Lietuvos rinktinėje

Donatas Motiejūnas ir toliau stovi ties NBA slenksčiu, o jo situacija – pakankamai neaiški. 26 metų 213 cm aukštaūgio sprendimas pasigalynėti per derybas su „Houston Rockets“ privedė prie to, kad klubo vadovai atsiėmė savo pasiūlymą.

D.Motiejūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-25 07:56, atnaujinta 2017-04-17 04:26

Tačiau D.Motiejūnas turėtų turėti slaptų kortų savo rankoje, jeigu vasarą drįso parodyti, kad nesitaikstys su kvalifikaciniu pasiūlymu, o vėliau siekė dar geresnių sąlygų, nors „Rockets“ ir sutiko ant stalo padėti didesnę sumą.

Pagal paskutinius duomenis, D.Motiejūnui „Rockets“ klubas buvo pateikęs keleto metų sutartį, kuri garantuotų pirmąjį sezoną ir 7 milijonus JAV dolerių.

Tačiau D.Motiejūnas parašo ant sutarties nepadėjo ir „Rockets“ šį pasiūlymą atsiėmė.

Krepšininko istorija tęsiasi toliau – ESPN jau nurodė, kad lietuviu domisi keletas kitų NBA klubų ir netgi ne Amerikos komandų vadovai.

Per visą šį pasiutusį NBA verpetą D.Motiejūnas išsaugojo tą vienintelį norą, kurį išreiškė ir vasarą – žaisti Lietuvos rinktinėje, kuriai jis negalėjo padėti per Rio de Žaneiro olimpiadą. Tą patvirtino naujasis Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis, kuris jau spėjo telefonu pakalbėti su D.Motiejūnu.

„Su Donatu kalbėtis teko. Manau, kad šioje situacijoje sunkiausia yra pačiam Donatui. Jam reikia išsispręsti visas problemas, ištrūkti iš situacijos, kurios įkaitu yra, ir rungtyniauti. Tada bus galima grįžti prie šios temos. Žaisti rinktinėje, jis man sakė, kad vienareikšmiškai nori, – portalui krepsinis.net kalbėjo D.Adomaitis. – Jo požiūris šiuo klausimu yra tik teigiamas. Žinote, tai – Lietuvos rinktinė. Tai kiekvienam yra garbės klausimas, kiekvienas nori atstovauti savo šaliai. Visi žino, kokia čia atmosfera, koks požiūris, kokia organizacija, kokios sąlygos. Apie norus kalbos čia nėra, kitas klausimas yra sveikata, traumos ir kiti faktoriai. Svarbiausia, kad visi iki rinktinės būtų sveiki.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen