EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ klubui – riesta: traukiasi pagrindinis rėmėjas

Šiaulių sporto klube ir „Šiaulių“ krepšinio ekipoje Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnai pirmadienio vakarą atliko kratas – įtariama, kad neteisingai naudojamos rėmėjų lėšos, kurios sudaro apie 200 tūkst. eurų. Naujienų portalas lrytas.lt jau rašė, kad prieš 22 metus įkurtas ir vienu stabiliausių šalyje laikytas krepšinio klubas „Šiauliai“ – ties prarajos slenksčiu.

„Šiauliai“ neteko pagrindinio rėmėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiauliai“ neteko pagrindinio rėmėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiauliai“ neteko pagrindinio rėmėjo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Šiauliai“ neteko pagrindinio rėmėjo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2016, 9:27 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 7:45 PM

Vieno iš stambiausių rėmėjų paramos netekęs klubas pateko į nepavydėtiną situaciją. Tarpsezonį „Šiaulių“ klubas neteko ilgamečio rėmėjo Zigmo Petrausko.

Kaip aiškėja po atliktų kratų, „Šiauliai“ dabar bus priversti dar labiau skaičiuoti eurus, jei nori užbaigti sezoną. Mat iš rėmėjų gretų traukiasi ir dar vienas solidus partneris – „Šiaulių plentas“. Jis trečiadienį išplatino pranešimą.

„Šiaulių plento“ įmonių grupė beveik tris dešimtmečius rėmė krepšinį, – rašoma oficialiame „Šiaulių“ klubo internetiniame puslapyje paskelbtame pareiškime. – Šiauliečių kelininkų iniciatyva 1994-siais buvo įkurtas pergalėmis tiek miestą, tiek Lietuvą garsinęs „Šiaulių“ krepšinio klubas.

Žinoma, ne kiekvienas sezonas buvo vainikuotas trofėjais. Tačiau „Šiaulių plento“ bendrovės vadovai niekada nenusisuko nuo krepšinio komandos, ją išlaikė ir per visą pasaulį drebinusius ekonomikos sunkmečius.

Labai didelis iššūkis buvo ir šis sezonas, nes rėmėjų gretos tapo dar retesnės. Tačiau kelininkai nusprendė suremti pečius, kad Šiaulių miestas neišnyktų iš pasaulio krepšinio žemėlapio. Buvo nuspręsta atjauninti ir per kelis sezonus naujoms pergalėms subrandinti komandą.

Deja, pastarieji įvykiai privertė pakeisti šią nuostatą. Antradienį surengta FNTT pareigūnų ataka ir viešai drėbti kaltinimai, kad krepšinio klube neva netinkamai panaudojama „Šiaulių plento“ įmonių grupės skirta parama, galutinai išsėmė ilgamečių rėmėjų kantrybės taurę.

Nėra abejonių, kad jėgos struktūrų mesti kaltinimai subliūkš, – krepšiniui skirtos labdaros panaudojimas buvo skaidrus.

Tačiau dėl nesibaigiančio puolimo „Šiaulių plento“ įmonių grupė nusprendė nuo šių metų gruodžio 1-osios trauktis iš krepšinio klubo „Šiauliai“ rėmėjų.

Tai nereiškia, kad kelininkai atsižada įsipareigojimų bankams, kurie sunkioje finansinėje atsidūrusiam krepšinio klubui yra suteikę kreditų. Šie įsipareigojimai bus įvykdyti, bet tolimesnės labdaros krepšiniui eilutėje dedamas taškas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.