EUROLYGA 2023

Vilniuje susigrūmė legendiniai „Lietuvos ryto“ krepšininkai ir vaikai

Per trečiadienį vykusio „Lietuvos ryto“ ir Bilbao „Retabet“ mačo pertrauką aikštėje įvyko netradicinis susitikimas. Aikštėje legendiniai Vilniaus ekipos krepšinininkai draugiškai varžėsi kartu su jaunaisiais Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniais, dalyvaujančiais „Special olympics“ programoje.

Susitikimo akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Susitikimo akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Nov 30, 2016, 9:42 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:31 AM

Į aikštę išbėgo tokie žymūs veteranai kaip Kęstutis Šeštokas, „Lietuvos ryto“ ekipos direktorius Martynas Purlys, tris kartus LKL čempionu tapęs Andrius Šležas bei Lietuvos rinktinėje žaidę Andrius Giedraitis ir Marijonas Petravičius.

Komandos pasidalino į trejetus- po vieną legendinį žaidėją ir du vaikus. Jie susirungė užduotyje, kurios metu komandoms reikėjo susikibus bėgti iki krepšio ir pataikyti po vieną baudą bei metimą iš trijų taškų zonos.

Nors vaikams tai pasirodė sunki užduotis, legendiniai krepšininkai įrodė, jog savo įgūdžių dar neprarado.

A. Šležas pirmuoju bandymu pataikė tolimą metimą, o K. Šeštoko bei M. Petravičiaus tritaškiai tinklelį skrodė iš antro karto. Pastarasis krepšininkas sulaukė gausių arenoje susirinkusių sirgalių aplodismentų bei plačių vaikų šypsenų.

Aikšėje taip pat pasirodė ir Vilniaus ekipos direktorius Martynas Purlys, kuris buvo nusiteikęs itin gerai- „Lietuvos rytas“ po dviejų kėlinių pirmavo prieš savo varžovus.

Tiesa, nugalėtojai užfiksuoti nebuvo – po simbolinės kovos dalyviai pozavo bendrai nuotraukai bei visi buvo apdovanoti marškinėliais su žaidėjų autografais, kuriuos gavo iš projekto ambasadorių Drew Gordono bei Bilbao ekipos žaidėjo Axelio Hervelle‘io rankų.

„Šis susitikimas parodė, jog visi gali žaisti kaip lygūs su lygiais“ , – kalbėjo rungtynių pranešėjas.

Susitikimas buvo dalis „One team“ programos, kuri krepšinio pagalba siekia prisidėti formuojant įvairių socialinių grupių dalyvių asmenybes ir mokyti teisingų gyvenimo vertybių pabrėžiant sveiko gyvenimo ir sportavimo svarbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.