EUROLYGA 2023

Donato Motiejūno laukimas baigiasi: gali atsidurti Bruklino klube

Donatas Motiejūnas greitai turės naują klubą. Žurnalistas Adrianas Wojnarowskis paskelbė, kad D.Motiejūnas greitai sudarys sutartį su NBA klubu „Brooklyn Nets“.

D.Motiejūnas.
D.Motiejūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 6:42 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:18 AM

ESPN žurnalistas Marcas Steinas teigė, kad „Nets“ klubas „yra patenkintas dėl D.Motiejūno sveikatos.“

Tačiau „Nets“ ir 26 metų krepšininko planams gali sutrukdyti „Houston Rockets“ klubas, kuriam priklauso teisės į lietuvį. D.Motiejūnas išlieka apribotu laisvuoju agentu, tad „Houston Rockets“ gali pasiūlyti mažiausiai tokios pat vertės pasiūlymą ir išlaikyti lietuvį.

„Rockets“ klubas turi tris dienas, per kurias gali „permušti“ pasiūlymą.

A.Wojnarowski socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad D.Motiejūnas lankėsi Brukline, kur buvo atlikta patikra. Pasak žurnalisto, ant stalo buvo padėtas ir pasiūlymas.

„Nets“ klubas – vienas iš keleto, kurie galėjo pateikti D.Motiejūnui pasiūlymą, nes dauguma NBA komandų jau neturėjo pakankamai vietos algų kepurėje.

„Nets“ klubas NBA Rytų konferencijoje užima priešpaskutinę vietą. Komanda per 17 rungtynių iškovojo 5 pergales.

Dabar laukiama „Rockets“ klubo atsako.

D.Motiejūnas iš „Rockets“ geresnę sutartį siekė gauti kone visą vasarą ir, pasak ESPN, jiems pavyko pasistūmėti į priekį, tačiau lietuvis norėjo išlošti daugiau ir tada Hjustono klubas nutarė baigti žaidimą – atsiėmė pasiūlymą.

Nuo tada nebuvo aišku, kur pasuks D.Motiejūno keliai.

D.Motiejūnas vasarą dėl derybų praleido Lietuvos rinktinės stovyklą ir nevyko su komanda į Rio de Žaneiro olimpiadą. Krepšininkas tikėjosi, kad „Rockets“ pateiks rimtą pasiūlymą, tačiau sulaukė tik kvalifikacinės sutarties, kurios vertė – 4,4 milijono JAV dolerių.

Jau prasidėjus NBA sezonui ESPN pranešė, kad derybose įvyko postūmis. Esą „Rockets“ D.Motiejūnui pasiūlė keleto metų sutartį, pagal kurią garantuotų pirmąjį sezoną ir 7 milijonų JAV dolerių atlygį.

Tačiau D.Motiejūnas ir „Rockets“ derėjosi toliau ir tuomet klubas žengė žingsnį atgal.

Nelemta trauma

Lietuvio ir klubo drama prasidėjo dar praėjusį sezoną, kai krepšininko reabilitacija užtruko ilgiau nei tikėtasi – 2015 metų balandį kauniečiui buvo atlikta nugaros operacija.

Gruodžio pradžioje lietuvis grįžo, o jo reabilitacija užtruko daugiau nei aštuonis mėnesius. Netrukus mūsiškis vėl pradėjo jausti nugaros skausmus ir vėl nežaidė apie mėnesį.

Galiausiai jis grįžo, bet vasario mėnesį D.Motiejūnas buvo iškeistas į „Detroit Pistons“ komandą.

„Pistons“ organizacija viešai reiškė džiaugsmą tokiais mainais ir laukė aukštaūgio išskėstomis rankomis. Tačiau D.Motiejūnui teko krautis lagaminus atgal ir grįžti į Hjustoną – komandą, kuri jo atsisakė.

Taip nutiko dėl to, D.Motiejūnas neperėjo „Pistons“ medicininės patikros – klubas suabejojo lietuvio nugaros būkle.

„Pistons“ netgi paprašė NBA išimties, kad galėtų ilgiau svarstyti, ar pasilikti žaidėją. Netrukus Detroito klubas paskelbė, kad mainus atšaukia.

D.Motiejūnas labai piktinosi šiuo žingsniu, o specialistai jau tada prognozavo, kad toks įvykis stipriai atsilieps vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.