EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius vardijo puikias Kauno „Žalgirio“ savybes

Šarūnas Jasikevičius sužaidė vieną geriausių pokerio partijų prie Kauno „Žalgirio“ vairo Eurolygoje. Lietuvos čempionų strategui pavyko įpūsti ugnies ne tradiciniams lyderiams ir pademonstruoti, kad „Žalgiris“ savo arsenale turi nemenką ginklų pasirinkimą.

Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2016, 10:45 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:04 AM

Tritaškiais rungtynes pradėjęs Artūras Milaknis pelnė 19 taškų, o žvėriškai antrojoje pusėje po krepšiais sužaidęs Antanas Kavaliauskas – 20. Ketvirtojo kėlinio finiše meistriškumą rodė ir Edgaras Ulanovas, kuris pelnė 14 taškų.

O „Žalgiris“ puikiai atlaikė ketvirtojo kėlinio įtampą ir 88:79 išvykoje nugalėjo Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkus.

„Buvo nuostabu. Labai laukiau rungtynių tokioje atmosferoje. Žaidėjams tai – tarsi svajonė. Esu labai patenkintas savo pasirodymu ir pačia pergale. Svarbiausia buvo žaisti kietai, laikytis plano ir stovėti iki pat paskutinės minutės“, – sakė A.Milaknis.

„Kiekviena pergalė – svarbi, – po pirmosios pergalės Eurolygoje išvykoje sakė Š.Jasikevičius. – Buvo labai sunku. Mes turime jauną komandą ir ypač jaunus gynėjus, kuriems pavyko įveikti išbandymą. Pirmojoje pusėje varžovai buvo lėtesni, tačiau antrojoje pradėjo žaisti agresyviai. Bet mes pradėjome geriau žaisti puolime.“

Šiose rungtynėse įprasta „Žalgirio“ lyderis Paulius Jankūnas pelnė vos 2 taškus, nors jo vidurkis Eurolygoje – 14 taškų. Kevinas Pangosas irgi nespindėjo – 5 taškai. Tačiau Š.Jasikevičius galėjo džiaugtis krepšininkais, kurie pakeitė įprastus lyderius.

„Charakteris. Pirmojoje pusėje buvo išsigandę ir jo nerodėme, bet vėliau jis atsiskleidė. Pradžioje suveikė tas arenos efektas, o antroje pusėje mūsų žaidėjai pradėjo veržtis, ardyti. Tada atsirado labai geras Antano žaidimas specifinėse vietos, kur to reikalaujama. Eilė žaidėjų žaidė daug geriau. O ketvirtajame kėlinyje dar ir apsigynėme. Puiki pergalė. Jeigu ši komanda ginasi, tada ji gali eiti toli. Nesuprantu, kodėl to reikėjo laukti iki ketvirtojo kėlinio, bet parodėme, kad galime. O puolime mes turime pasirinkimų“, – basketnews.lt sakė Š.Jasikevičius.

Šiose rungtynėse gerai sužaidė ir Lukas Lekavičius. Jo startas buvo labai sunkus, tačiau vėliau jam pavyko suvaldyti komandą.

„Nebuvo taip, kad labai tikėjau. Negaliu meluoti, – apie sunkią L.Lekavičiaus pradžią kalbėjo Š.Jasikevičius. – Kevinas (Pangosas) turėjo baudų ir atrodė pavargęs, tad reikėjo leisti pailsėti. O tada Lukas pataikė pirmąjį tritaškį ir tada pradėjo puolime atrodyti labiau užtikrintas, valdė kamuolį. Tada jau matėsi, kad galiu juo pasitikėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.